søndag den 28. februar 2016

"Solsortens kald" af Anja Duna


Titel: Solsortens kald   Forfatter: Anja Duna   Udgivelsesår: 2015   Forlag: Forlaget Skrivetid
Læst som e-bog

Denne novelle er et anmeldereksemplar fra forfatteren

I sin henvendelse beskrev Anja ’Solsortens kald’ som en art dyrefabel, så jeg var meget spændt på, hvad det kunne dække over og hvad denne novelle ville indeholde.

I starten virkede den mere abstrakt end den anden novelle af Anjas jeg læste, nemlig ’Sverige’. Den viste sig dog at være ret let og ligetil at læse, og indeholdt en virkelig fin historie.

Novellen handler om solsorten, som får en mission af hjorten om at rejse ud og finde ud af, hvad der er vigtigt i tilværelsen. Vi ser verden fra solsortens perspektiv. Følelsen af at flyve og solsortens syn på verden er næsten helt eventyrlig. Jeg trak på smilebåndet flere gange af den lille solsorts uskyldige og morsomme betragtninger af mennesker og deres handlinger, som man som læser godt ved hvad betyder, men som for den lille fugl er helt ubegribelige. Hverdagsscenarier som at lave kaffe eller at ryge bliver fra solsortens perspektiv til noget usædvanligt og det er virkelig morsomt at se disse ting i et helt nyt lys.


Den lille fugls første møde med omverdenen er så fint beskrevet med både frygt og nysgerrighed og alt hvad den lille fugl lærer undervejs er smukt og livsbekræftende. ’Solsortens kald’ er en sød og fin fortælling om venskabet mellem et menneske og en solsort. Det var finurlig og hyggelig læsning, som klart kan anbefales. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar