søndag den 19. juni 2016

"Ravnenes hvisken" af Malene Sølvsten


Titel: Ravnenes hvisken   Forfatter: Malene Sølvsten   Udgivelsesår: 2016   Forlag: Carlsen
Bogen er modtaget i forbindelse med event hos forlaget

Ravnenes hvisken handler om 17-årige Anne, som bor i Nordjylland. Hun er en enspænder og outsider, som det meste af sit liv er blevet kastet rundt mellem plejefamilier, institutioner og endda ungdomsfængsel. Hun bryder sig mildest talt ikke om ret mange andre mennesker, og har det fint med at bo alene med sin kæmpehund Monster. Da hun starter i gymnasiet ændrer dette sig dog hurtigt, da farverige Luna og Mathias insisterer på at være hendes venner. Samtidig er der en masse mystiske hændelser. Anne kan fornemme ting, se fortiden og får uhyggelige drømmesyn, der minder lidt for meget om de mord på rødhårede piger, der pludselig sker på egnen, altid med den samme rune involveret. Det står hurtigt klart, at det på en eller anden måde har forbindelse til Annes mystiske fortid og hendes forsvundne forældre, men ingen ved præcis hvordan.

Bogen fanger med det samme med sin blanding af fantasy, mystik og nordisk mytologi. Det var både interessant og lærerigt med en bog, der foregår i Danmark med masser af referencer til nordisk mytologi, guder, sagn og ritualer. Det er en utroligt velskrevet ungdomsbog fyldt med stærke personligheder, og den indeholder både venskab, kærlighed, magi og spænding.

Til tider virker Anne lige lovligt fjendtlig og stereotyp med sit sorte hår, makeup og lede bemærkninger. Det bliver hurtigt klart, at hendes attitude i virkeligheden dækker over alle de svigt, hun har oplevet i sin fortid, sårbarhed, og frygten for at blive svigtet igen. Heldigvis udvikler hun sig undervejs og begynder at åbne op overfor alle de fantastiske mennesker, som er omkring hende, og som pludselig viser interesse for hende – noget, hun aldrig har oplevet før.

Der er den helt rette mængde mystik, og balancen mellem at holde tilpas mange svar tilbage til, at man læser videre og videre for at finde ud af hvad der sker, samtidig med at lige præcis nok afsløres til, at man bliver ved med at være nysgerrig, er virkelig godt udført.

Bogen er med sine over 700 sider lidt af en mursten, men man bør absolut ikke lade sig skræmme af størrelsen. Siderne flyver forbi, og før man ved af det, er bogen slut og den utålmodige ventetid på bog nummer to begynder.


Ravnenes hvisken er noget af det bedste danske fantasy jeg nogensinde har læst, og er fuldt ud på højde med mange af de internationale bestsellers. Jeg er virkelig spændt på at se hvordan eventyret fortsætter!

6 kommentarer:

 1. Jeg synes den her bog dukker op overalt lige for tiden, og det virker! Selvom det virker noget atypisk med en fantasyfortælling, som foregår i Nordjylland, så har jeg helt vildt meget lyst til at læse den :D

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er ret hypet for tiden, men den fortjener det hele :) Jeg var også lidt skeptisk omkring hele Nordjylland delen og fantasy i starten, men det fungerer perfekt i forhold til hele aspektet med nordisk mytologi :D

   Slet
 2. Den må jeg da vist snart få fat i den her ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du - den er SÅ god! :D

   Slet
 3. Jeg må virkelig også se at få skaffet den :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en virkelig god plan - håber du bliver lige så glad for den som jeg er! :D

   Slet