tirsdag den 21. marts 2017

"De 7 Synder" af K. L. Berger


Titel: De 7 Synder   Forfatter: K. L. Berger   Udgivelsesår: 2016   Forlag: DreamLitt

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren

Jeg har været utroligt spændt på at læse Katjas debutroman, De 7 Synder. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har fulgt meget interesseret med i hele udgivelsesprocessen, som hun har været meget åben omkring og god til at dele på både sin blog og andre sociale medier. Så hvis man vil have et kig ’bag kulisserne’ på forfatterliv og forlagsbranchen, kan det bestemt betale sig at kigge Katjas arkiver igennem.

Bogen De 7 Synder er en klassisk fantasyfortælling om Kane, som foregår i to verdener – Den Gamle Verden, som er vores egen velkendte verden, hvor Kane er en helt almindelig teenagedreng i gymnasiet, og Den Nye Verden, hvor magi findes. Aisha kommer fra Den Nye Verden for at hente Kane. Ifølge hende, er han det reneste menneske der nogensinde har levet og dermed den eneste, der kan frelse Den Nye Verden ved at slå den onde Siron og De 7 Synder ihjel. Selvom det er hans skæbne, er Kane naturligvis skeptisk i starten, men ender selvfølgelig med at tage med på eventyret, hvor han slutter sig til Oprørerne. Han befinder sig pludselig midt i kampen mellem godt og ondt i en middelalderlig verden af healere, dværge, elvere, mennesker, guder og magi, hvor De 7 Synder og Siron truer. Kane er lidt en outsider i sin egen verden, men oplever at han er noget særligt i Den Nye Verden. Det er dermed også en dannelsesrejse og fortælling om at vokse med opgaven og ansvaret, at få mere selvtillid, tro på sig selv og få bekræftet at man er noget værd og har noget at bidrage med.

De 7 Synder repræsenterer karaktertræk, som vi som mennesker alle besider i højere eller mindre grad, men i denne bog er de så overdrevne og karikerede, at de succesfuldt får budskabet igennem om at vi alle skal være bedre mennesker og undertrykke dem for at gøre verden til et bedre sted. Bogens budskab er virkelig vigtigt, nemlig at vi alle skal behandle hinanden ordentligt og være bedre medmennesker.

Der er en god introduktion til Den Nye Verden, universet og persongalleriet. Det er holdt simpelt, således at man får de informationer man har brug for, og ikke mere end det. Nogle gange tyes der måske til lidt forenklede eller simple løsninger, men det bærer selvfølgelig også historien let videre og holder tempoet i gang. Indimellem kunne jeg godt savne nogle flere detaljer, men jeg kan også godt se, at man er nødt til at begrænse sig til et fornuftigt sideantal, for jeg er ikke i tvivl om, at Katja kunne have skrevet hundredvis af flere siders baggrundshistorie og udvidelse til universet, hvis hun havde fået lov. Jeg kan dog virkelig godt lide skrivestilen, som er fyldt med en skøn, sarkastisk humor og varme overfor karaktererne. Samtidig er historien meget spændende og action præget, og kærlighedshistorien var en skøn og uventet tilføjelse til handlingen.


Jeg nød at følge med på Kanes eventyr. I bund og grund er det egentlig en meget enkel og velkendt historie, men det fungerer og gør præcis hvad sådan en klassisk fantasy historie skal. Der er altså som sådan ikke noget nyskabende i hverken plottet eller universet, men det behøver der så absolut heller ikke altid at være. Man kan tydeligt spore hvor inspirationen kommer fra, og fans af de klassiske fantasyfortællinger vil garanteret også synes om denne.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar