mandag den 12. juni 2017

"Blacklistet" af Alyson Noël


Titel: Blacklistet (Beautiful Idols #2)   Forfatter: Alyson Noël   Udgivelsesår: 2017   Forlag: HarperCollins Nordic

Bogen er et anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic

Blacklistet er anden bog i Beautiful Idols trilogien. Den første bog, Rivalerne, har jeg anmeldt lige her.

Vi fortsætter præcis hvor Rivalerne sluttede. Madison er forsvundet, og Aster er anklaget for mordet på hende. Layla forsøger at overbevise folk om Asters uskyld og samtidig selv finde ud af, hvad der i virkeligheden er sket.

Tommy og Layla leder efter spor der kan hjælpe med at frikende Aster. Layla modtager anonyme og lettere truende tips. Aster bliver løsladt mod kaution, men der er tydeligvis nogle højere oppe, der trækker i trådene, spørgsmålet er bare hvem, og hvad vil de dem?

Fra de første kapitler er det tydeligt, at ingen ved at Madison stadig er i live. Hun er kidnappet, og har været holdt fanget i over en måned uden at vide hvad der foregår eller hvem der står bag og hvorfor. Det eneste hun ved, er at det har noget med hendes fortid at gøre. Langsomt bliver de hemmeligheder afsløret, som hun ellers har brugt det meste af sit liv og sin energi på at skjule og opretholde en facade, der nu lige så stille krakelerer.

Konkurrencen, som ellers skulle give dem alle success og berømmelse og få deres vildeste drømme til at gå i opfyldelse, er i virkeligheden endt med at blive et mareridt. En dyr lærestreg om at passe på hvad man ønsker sig, især i Hollywood, hvor langt de fleste er overfladiske, egoistiske, selvcentrerede, magtbegærlige og det er de færreste man kan stole på. De vil gøre hvad som helst for at komme frem og opnå deres mål, og det er så let at blive et offer for andres ambitioner, hvilket historien her er et glimrende eksempel på.

Blacklistet er meget mystisk, dramatisk og spændende. Man bliver suget helt ind i historien og dramaet igen med det samme, og som den første bog, er det virkelig god og let underholdning, men hvor man alligevel skal holde tungen lige i munden for at holde styr på detaljerne. Der er masser af mystik, drama, hemmeligheder, intriger og skandaler, og det er typisk Hollywood glamour. Man ved på intet tidspunkt hvad man kan forvente, og der er en følelse af at alt kan ske. Det er jo Hollywood, så alt er ekstremt og ekstravagant og der spilles ikke efter samme regler som i den ’virkelige’ verden.


Jeg synes faktisk, at denne er bedre end første bog. Måske har det noget at gøre med, at man kender personerne bedre nu, og hele introduktionsdelen er overstået og der er fokus på handlingen. Ventetiden på næste bog bliver lang, for slutningen var nemlig noget af et twist, men jeg glæder mig til at læse videre, og få hele mysteriet opklaret i næste bog.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar