fredag den 27. oktober 2017

"Archers stemme" af Mia Sheridan


Anmeldereksemplar
Titel: Archers stemme   Forfatter: Mia Sheridan   Udgivelsesår: 2017 (org. 2014)   Forlag: Lovebooks (Lindhardt og Ringhof)
Bogen er et anmeldereksemplar fra Lovebooks

Bree og hendes lille hund Phoede flytter til den lille turistby Pelion i Maine, og kommer til at bo til leje i en gammel hytte ved bredden af søen. Hun er tilsyneladende flygtet fra noget fra fortiden, noget ganske forfærdeligt hun har oplevet, og både angst og sorg tynger hende stadig. Hun bliver dog taget varmt imod i det lille lokalsamfund.

Et tilfældigt møde med den flotte og mystiske Archer, ændrer hendes liv. Folk i byen tror at han er døv, fordi han aldrig taler, men han er stum og har ingen mulighed for at kommunikere med omverden. Ingen har hidtil gjort en indsats for at hjælpe ham, da han er stemplet som en enspænder, som bor alene og som folk bare ikke forstår. De synes han er underlig, men i virkeligheden har han lukket sig inde, da han også har en frygtelig familietragedie i bagagen. Bree kan tegnsprog og er derfor den eneste, der kan tale med Archer, som har lært sig selv det ved hjælp af bøger.

Bree og Archer bliver venner og tiltrækningen mellem dem udvikler sig selvfølgelig til mere. De forstår hinanden på et helt andet plan og hjælper hinanden gennem deres traumer. De skiftende synsvinkler i bogen er perfekte, netop fordi Archer ikke taler så meget, selv ikke på tegnsprog, så man derfor stadig får et indblik i hans tanker, følelser og oplevelser.

Begge har en mørk fortid med spøgelser, der så småt begynder at indhente dem. Vi får løbende mere at vide om deres tidligere traumatiske hændelser og tragedier, hvilket er spændende og mystisk, effektivt sørger for at holde en fanget og grebet af historien. Der er ikke kun tale om en, men to stormfulde kærlighedshistorier, hvor den ene truer med at blive en gentagelse af den anden.

Historien handler i høj grad om at starte på en frisk, at få en ny chance, og håbet om lykke og et bedre liv. Den benytter sig på den ene side af helt klassiske, næsten klichéfyldte romance virkemidler og situationer, men på den anden side tilføjer den så mange nye elementer, at det alligevel bliver en unik historie. Det er især forfriskende, at det for en gangs skyld er fyren, der er den usikre og uerfarne i denne type historie, hvor de sædvanlige New Adult roller er byttet om.

Der er tilpas meget drama til at den ikke bliver kedelig, men samtidig uden at det bliver alt for voldsomt. Jeg mistede dog af og til interessen en lille smule, når det blev for følelsesladet mellem Bree og Archer, fordi det ofte var en gentagelse af den samme problemstilling.


Slutningen havde jeg absolut ikke set komme, men efter at have læst den, kunne jeg ikke forestille mig det anderledes. Den twister det hele, for så at twiste det igen, og runder det hele perfekt af. Det er en anbefalelsesværdig, smuk historie om at lægge mærke til og give plads til outsidere, om ensomhed, uendelig stærk kærlighed og at få en ny chance efter at man ellers havde opgivet. Den er perfekt til fans af Colleen Hoover, og jeg synes godt, at man kan beskrive den som en god blanding af Colleen Hoover og Nicholas Sparks med stormfuld kærlighed, fortidsdæmoner og smalltown-feel. Den er både tragisk, hjerteskærende, sød og håbefuld, og jeg vil helt sikkert holde øje med udgivelser af Mia Sheridan i fremtiden.

2 kommentarer:

  1. Har virkelig overvejet at læse denne her bog, men ved stadig ikke om jeg er helt solgt. Den ryger nok lidt bag i bunken, men stadig dernede et sted. :P

    SvarSlet
  2. Det lyder godt, jeg kan i hvert fald godt anbefale den, selvom man selvfølgelig lige skal være i det rette humør til den - så det må vi håbe at du kommer med tiden, så den ikke skal ligge for længe i bunken :D

    SvarSlet