lørdag den 14. oktober 2017

"Harry Potter og Fangen fra Azkaban - Illustreret af Jim Kay" af J. K. Rowling


Anmeldereksemplar
Titel: Harry Potter og Fangen fra Azkaban – Illustreret af Jim Kay   Forfatter: J. K. Rowling   Udgivelsesår: 2017   Forlag: Gyldendal
Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal

Jeg er som de fleste andre bogbloggere kæmpe fan af Harry Potter og alt hvad J. K. Rowling har skabt. Jeg har tidligere genlæst Harry Potter bøgerne et utal af gange, og er derfor i forvejen bekendt med historien, men det er faktisk første gang, at jeg oplever den i en illustreret udgave.

De fleste kender nok også historien i Fangen fra Azkaban i forvejen, men for lige kort at ridse op, omhandler den Harrys tredje år på Hogwarts. Den berygtede Sirius Black er flygtet fra troldmandsfængslet Azkaban, og alt tyder på, at han er ude efter Harry for at hævne, at han stoppede Voldemort. Selvfølgelig er det mere indviklet end som så, og Harry, Ron og Hermione må igennem mange magiske prøvelser for at komme til bunds i, hvad der foregår og hvordan det hele hænger sammen. Selvom det ikke er min favorit blandt Harry Potter bøgerne, var det som altid stadig en kæmpe fornøjelse at genlæse den, endnu mere denne gang pga. hele oplevelsen ved at den er illustreret, som virkelig giver meget til læseoplevelsen.

Jim Kay står bag de smukke illustrationer. Han har tidligere illustreret Patrick Ness’ bog Monster, som også er en af mine favoritbøger, og endnu en gang har han ramt plet. Han er nemlig også det perfekte match til at give nyt liv til Harry Potter universet.

Illustrationerne er farverige og detaljerede, utroligt stemningsfyldte og passer så godt til historien, mens de tilføjer et helt nyt lag og dimension til læseoplevelsen. Jeg ville gerne have set endnu flere illustrationer, end der var, men når det er eneste klagepunkt, må man sige, at han har gjort det godt. Jeg kan blive ved med at kigge på billederne og opdage nye, fine detaljer. Illustrationerne varierer i størrelse og går fra små billeder, til hel- og dobbeltsider, samt baggrundstapet for teksten flere steder, så selv hvor der ikke er deciderede illustrationer, sætter Jim Kay stadig sit præg på siderne. Det er virkelig smukt og gennemført, imponerende og fantasifuldt. Der er ingen tvivl om, at Jim Kay har været den helt rigtige til opgaven, for han er så talentfuld en illustrator, at han har fanget bogens stemning til perfektion i sine kunstværker. Jeg er vild med, at han ikke blot har valgt den lette løsning det kunne have været at lade alt se ud som man kender det fra filmatiseringerne. Han har derimod reimagined og sat sit eget personlige præg på, mens han holder sig trofast til bogens beskrivelser.


Disse nye illustrerede udgaver er et must i enhver Harry Potter samling, og de er fra nu af min foretrukne måde at genlæse Harry Potter bøgerne.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar