mandag den 27. november 2017

"Ilttyv 2: Under sløret" af Nicole Boyle Rødtnes

Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda
Titel: Ilttyv 2: Under sløret   Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes   Udgivelsesår: 2016   Forlag: Alvilda
Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Første bog i serien, Ilttyv 1: Over sløret, som jeg har anmeldt lige her, sluttede med en vild cliffhanger, så jeg var nødt til at gå i gang med fortsættelsen med det samme. Hvis du endnu ikke har læst første bog, er det nok en god idé at vente med at læse denne anmeldelse af fortsættelsen for at undgå spoilers.

I slutningen af bog et måtte Shay og Ian forfærdede se til, da Troy og Jana faldt gennem sløret. Morton straffede dem for at have smuglet tyvegods udenom ham for at tjene penge. Shay frygter nu, at alt håb er ude, da ingen nogensinde er vendt tilbage fra under sløret, og alle er overbeviste om, at ingen vil kunne overleve uden slørets beskyttelse mod stråling. Isac modbeviser dog denne teori, da han sporer Troys og Janas chips, og viser Shay, at de bevæger sig under sløret, og dermed højst sandsynligt stadig er i live dernede et sted. Nu fokuserer Shay udelukkende på at finde en måde at få Troy tilbage og desuden få hævn over Morton, som dog stadig har en klemme på hende.

Troy og Jana befinder sig som sagt under sløret, i en verden der er fuldstændig anderledes end befolkningen over sløret er blevet narret til at tro. For vores hovedpersoner gælder det nu om at vælte forbryderkongen Morton, så de kan blive fri og afsløre at hele samfundet er bygget på en løgn.

Skiftet mellem Shays og Troys synsvinkler ved hvert kapitel holder som altid spændingen og tempoet højt, og der er masser af action. Vi lærer desuden karaktererne endnu bedre at kende, både på godt og ondt, samtidig med at selve universet udvides til nu også at indeholde en verden under sløret, samt endnu en by over sløret, hvilket er virkelig interessant, da der er tænkt grundigt over både detaljer og baggrundshistorie.

Det er tankevækkende og på samme tid ildevarslende, hvordan denne dystopiske verden er skruet sammen og viser, hvordan samfundet fungerer og undertrykker uden ilt, hvor hvert åndedrag koster penge. Det er gennemført skrevet og let at leve sig ind i. Denne bog er endda endnu mere barsk end forgængeren, for der er endnu mere på spil for karaktererne og samfundet nu.


I min anmeldelse af første bog skrev jeg, at jeg savnede at blive overrasket. Det tager jeg i mig igen med toeren her, for denne serie er fuld af overraskelser og plottwists og har udviklet sig i en utroligt positiv retning. Hvis du overvejer at læse den, så sørg for at have alle tre bøger klar med det samme, for med alle de cliffhangers, har man ikke brug for ventetid mellem bøgerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar