onsdag den 15. november 2017

"Ivy og blæksommerfuglen" af Johanna Basford


Anmeldereksemplar
Titel: Ivy og blæksommerfuglen   Forfatter/illustrator: Johanna Basford   Udgivelsesår: 2017   Forlag: Politikens Forlag
Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

Jeg har været super glad for Johanna Basfords øvrige malebøger, og denne fortsætter i hendes vanlige, let genkendelige stil. Denne gang er der dog udover hendes smukke tegninger også en fin historie at læse, mens man farvelægger.

Jeg valgte at læse hele historien sammenhængende inden jeg begyndte at farvelægge, men det kan man gøre helt som man har lyst til. Selve historien er et sødt og magisk eventyr, nok mest fortalt for børn og barnlige sjæle, for selvom Johanna Basfords malebøger ofte bliver markedsført som værende til voksne, så holder historien sig mest i børnehøjde. Ikke desto mindre er den hyggelig at læse og imponerende fantasifuld.

Den handler om Ivy, som elsker at bruge sin fantasi til at opdigte historier, især når hun er hos sine bedsteforældre, hvor Eventyrværelset findes. Her finder hun blæksommerfuglen, som flyver væk, og som hun derfor følger efter for at fange og sætte tilbage inden bedstefaren opdager, at den mangler. Dette leder hende til en hemmelig dør, som hun naturligvis smutter igennem, da nysgerrigheden får overtaget, og her begynder eventyret i Fortryllia. Det er en verden af smuk natur, skov og blomster i alle regnbuens farver, hvor Ivy bl.a. møder Husmus, alfer og drager.

Der er en hel del Alice i Eventyrland vibes over historien, og det kunne muligvis godt være der, Johanna Basford har hentet størstedelen af sin inspiration. Det er så fin en idé med en historie, der passer til illustrationerne i malebogen, så man selv aktivt bidrager til læseoplevelsen. Handling og illustrationer matcher hinanden perfekt, da de afbilder hvad der sker i fortællingen med masser af finurlige detaljer. Der er både små og store billeder at lægge farve på, de varierer i detaljemængde og sværhedsgrad, så der er altså noget for både store og små, og der skal ikke meget til at gøre dem smukke. Man kan lade kreativiteten få frit løb uden at gøre den store indsats eller have store kreative evner.

Der er så mange flotte billeder, at det næsten er umuligt at vælge, hvor man skal starte. Jeg malede lidt hist og pist, da jeg pladask forelskede mig i både blomster- og dragemotiver. Det er så afstressende at male indenfor de fortrykte streger, og jeg hører som regel lydbog imens, hvilket fungerer rigtig godt for mig, og jeg glæder mig til flere timer i selskab med Ivy og forhåbentlig med tiden få fyldt hele bogen med farver.


Der opfordres til at dele sine kreationer i bogen online under #InkyIvy og et hurtigt scroll igennem hashtagget viser hvor dygtige og kreative folk har været, og er virkelig god inspiration til, hvad man selv kan kreere i den, så det kan også anbefales at lade sig inspirere der.
2 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig. :)
  Bogen er så fin, og eventyret så sødt. Dog mere til børn end voksne, som man ellers kender Johanna fra. Det kunne være sjovt, med endnu en malebog til de voksne, og så med en historie, der passer til :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du så meget ret i, det kunne være virkelig fint! :D

   Slet