onsdag den 1. november 2017

Månedens læsning #25: Oktober 2017


Reklame – indeholder anmeldereksemplarer
Jeg havde desværre ikke mulighed for at deltage i Dewey’s Readathon her i oktober, men synes alligevel, at læsningen er gået overraskende godt denne måned.

Der er også sket andre nævneværdige ting i oktober. Tre dage af min efterårsferie tilbragte jeg i Flensburg, som er en rigtig hyggelig by. Jeg gennemførte også mit andet fem kilometers løb, da jeg løb Vejle Ådal løbet. Jeg var et smut i Tivoli i København for at kigge på Halloween pynten, hvilket var en kold, men flot fornøjelse. Jeg mødte Pulitzer Prize vinderen Junot Díaz, da jeg d. 30. oktober var inviteret af Det Kgl. Bibliotek ind på Den Sorte Diamant, for at høre ham tale om immigration, kolonisme og racisme, hvilket var en rigtig god oplevelse, som jeg skriver mere om snarest. 



Det var desuden også i oktober, at man kunne stemme på sin favorit til Danish Book Blog Award 2017. Selvom jeg desværre ikke endte som en af de fem finalister, er jeg stadig utroligt glad for at have været nomineret og meget taknemmelig for de stemmer jeg fik, så tak for det :)

Denne måned har jeg også haft en konkurrence kørende, sponsoreret af Plusbog.dk i forbindelse med deres #LæsHeleLivet kampagne. Som min #LæsHeleLivet bog valgte jeg Alice i Eventyrland, som en heldig læser kan vinde her. Konkurrencen slutter d. 2. november.

I oktober fik jeg endelig læst Skammerens datter af Lene Kaaberbøl, som jeg af ukendte årsager aldrig fik læst som barn. Jeg kunne godt lide den, og glæder mig til at læse videre i serien.

Archers stemme er et anmeldereksemplar fra Lovebooks. Det er en skøn kærlighedshistorie, som jeg har anmeldt lige her.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Adam Silvera gæster BogForum. Jeg glæder mig helt vildt til at møde ham, og tænkte, at det var den perfekte anledning til endelig at få læst hans debut, Den dag jeg glemmer, som er et forhåndseksemplar fra Gyldendal. Det er indtil videre min favorit blandt hans bøger, for den er helt fantastisk!

Caraval af Stephanie Garber er et anmeldereksemplar fra Turbine. Den var alt hvad jeg havde håbet, og min anmeldelse kan læses lige her.

Skildpadder hele vejen ned er John Greens længe ventede første udgivelse siden En flænge i himlen for næsten seks år siden. Den er et anmeldereksemplar fra Høst & Søn, og min anmeldelse kan læses lige her. Det er ikke min favorit Green bog, men absolut stadig anbefalelsesværdig.

Den smukke illustrerede udgave af Harry Potter og fangen fra Azkaban er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, og min anmeldelse kan læses lige her.

Kongens lænker er tredje bog i Rød dronning serien af Victoria Aveyard, som jeg er vildt begejstret for. Den er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, og min anmeldelse kan læses lige her.

Under ensomme stjerner af Kate Ling er en rigtig fin science fiction romance i det ydre rum. Bogen er et anmeldereksemplar fra Gads Forlag, og min anmeldelse kan læses lige her.

Thrilleren Pretty Baby af Mary Kubica er et anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic, og min anmeldelse kan læses lige her.

Politikens Forlag var så søde at sende mig Johanna Basfords nye eventyrmalebog, Ivy og blæksommerfuglen, som er en både sød og smukt illustreret historie. Min anmeldelse af den er på vej.

Forinden mit møde med Junot Díaz nåede jeg at læse hans to bøger, Drown og This Is How You Lose Her, som begge er semi-selv-biografiske short story collections om at være immigreret fra Den Dominikanske Republik til USA.

Udover bogstakken på billedet, har jeg også lyttet til det meste af Harry Potter and the Half-blood Prince som lydbog. Det er faktisk første gang jeg lytter til den med Stephen Fry som oplæser, men han fortjener alle de rosende ord, som folk giver ham for hans oplæsning.

Det bliver derfor i alt 13 bøger i oktober, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med, for det har været nogle rigtig gode læseoplevelser.


November kommer først og fremmest til at handle om BogForum, som jeg glæder mig meget til. Det bliver så spændende at tilbringe en hel weekend i bøgernes tegn, med masser af fantastiske events og oplæg, og møder med forlag, forfattere og læsere. Kom endelig og sig hej hvis I spotter mig :) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar