torsdag den 14. december 2017

"Ilttyv 3 - Gennem sløret" af Nicole Boyle Rødtnes

Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda
Titel: Ilttyv 3 – Gennem sløret   Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes   Udgivelsesår: 2016   Forlag: Forlaget Alvilda
Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Jeg har været så spændt på afslutningen på Shay og Troys historie, som jeg indtil videre har nydt og været vildt begejstret for at følge, og heldigvis blev jeg langt fra skuffet. Denne sidste bog gav mig alt det jeg havde håbet på, og lidt til, og endte med at være den perfekte konklusion på trilogien. Mine anmeldelser af de to foregående bøger kan læses her og her. Hvis du endnu ikke har læst de to første bøger, så vent med at læse denne anmeldelse, for at undgå eventuelle spoilers.

Troy er kravlet op gennem sløret for øjnene af hele verden. Han er nu fanget af Rådet, som ikke vil have sandheden om sløret og den manglende stråling frem, af frygt for at miste deres magt og mulighed for fortsat at undertrykke befolkningen.

Shay vil stadig have hævn og ønsker at vælte Marton, men er tvunget til at arbejde sammen med ham om en revolution, hvor oprøret skal vælte Rådet. Hun har intet valg, hvis hun vil se Troy og sin familie igen.

Omdrejningspunktet for bogen er nu at få afsløret samfundets hemmeligheder og slippe ud af Martons kløer. Det er en interessant skildring af oprør og hvordan befolkningen reagerer på at finde ud af, at alt hvad de har troet på, viser sig at være løgn. En ny verden åbner sig, da sandheden kommer frem. Samtidig er karakterne under større pres end nogensinde, og det er spændende at følge deres kamp.

Bogen fortsætter stilen med masser af nervepirrende action ligesom i de foregående bøger og holder 100% niveauet fra de første to bøger. Tempoet er øget, kapitlerne kortere og mere hektiske, så skiftene mellem Troy og Shay bliver flere og flere, og dermed er den danske dronning af cliffhangers tilbage, som vi kender hende. Fun fact i øvrigt, som Nicole delte til fejringen af hendes bog nr. 50 i forbindelse med BogForum, så arbejdede hun med Ilttyv serien med en kapiteloversigt med cliffhangers til hvert kapitel, og det kan man altså især mærke i denne tredje bog.


Denne bog er endnu mere barsk end de foregående og det er tydeligt, at den arbejder sig hen mod den helt store finale. Og sikke en afslutning! Det havde jeg ikke set komme, men det fungerede godt, og var et modigt valg, at lade serien slutte, som den gjorde. Det er en solid konklusion på en virkelig god dystopisk sci-fi serie, som jeg virkelig anbefaler at læse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar