torsdag den 28. december 2017

Månedens læsning #27: December 2017


Indlægget indeholder anmeldereksemplarer

December måned forsvandt næsten lige så hurtigt, som den begyndte. Jeg har julehygget til den store guldmedalje, fået set en masse dejlige mennesker, da jeg har holdt fødselsdag for min familie af flere omgange, julefrokost for mine veninder, og holdt juleferie hjemme hos mine forældre, hvilket bød på total afslapning og ingen forpligtelser, hvilket var virkelig tiltrængt.

Om lidt er 2017 forbi. I år fejrer jeg nytårsaften med nogle skønne veninder i Aalborg. En af de nærmeste dage kommer der også et par årsopsamlingsindlæg, hvor jeg gør status over årets læsning og højdepunkter i forbindelse med bloggen.

December måneds læsning bød naturligvis mest på julebøger, og heldigvis en del gode af slagsen.
Jeg startede måneden ud med at læse forhåndseksemplaret af En af os lyver af Karen M. McManus fra CarlsenPuls, som udkommer i starten af januar. Den var virkelig spændende, og der kommer en anmeldelse af den snarest.

Ravnedrengene af Maggie Stiefvater, som er et anmeldereksemplar fra Turbine, var også en god læseoplevelse, som der ligeledes kommer en anmeldelse af på bloggen snarest.

Jul i Ribe af Marie Skøtt Jensen var desværre månedens, hvis ikke årets, skuffelse. Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard, og jeg har anmeldt den her, hvor jeg har forsøgt på så konstruktiv en måde som muligt, at forklare, hvorfor den skuffede mig så meget.

I’ll Be Home for Christmas er en short story collection skrevet af en række YA forfattere. Alle historierne centrerer sig om emnet “hjem,” og mindst £1 fra hver solgt bog går til organisationen Crisis, som støtter hjemløse i Storbritanien. Det var en virkelig hyggelig samling af hjertevarme og øjenåbnende historier, som varmt kan anbefales.

Disney’s Juleklassikere 24 var rigtig hyggelig og hurtigt læst. På trods af, at jeg de sidste mange år har fået årets bog hver jul, er det faktisk første gang, at jeg har fået den læst. Men det er bestemt noget, jeg vil bestræbe mig på at gøre hvert år fra nu af.

Nutcracker and Mouse King af E. T. A. Hoffmann + The Tale of the Nutcracker af Alexandre Dumas er de to klassikere bag den verdensberømte ballet, Nøddeknækkeren. Jeg har haft lyst til at læse fortællingerne siden jeg så balletten i USA ved juletid for tre år siden, og nu fik jeg det endelig gjort. Den originale fortælling er magisk, det var interessant at læse begge, og selvom genfortællingen af Dumas minder lige unødvendigt meget om Hoffmanns originale værk, var genfortællingen næsten smukkere skrevet end originalen.

A Merry Christmas and Other Christmas Writings af Louisa May Alcott var så hjertevarm, hyggelig og fyldt med helt klassisk gammeldags julestemning, og jeg nød virkelig at læse den i de sidste dage op til jul. Uddraget fra Little Women gav mig endnu mere lyst til at læse hele romanen, hvilket jeg har planer om at gøre i det nye år.

The Night Before Christmas af Nikolai Gogol er en russisk juleklassiker, som jeg også nød at læse. Til næste jul skal jeg helt sikkert have anskaffet mig de øvrige Penguin Christmas Classics, så samlingen bliver komplet.

A Christmas Carol af Charles Dickens kræver næsten ingen forklaring. Det var anden gang jeg læste historien, som jeg har set et utal af gange som filmatisering i forskellige afskygninger, og for mig er historien i den ene eller anden form en fast del af min jul hvert eneste år. Denne smukke læderindbundne udgave gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere, og jeg tror, at det bliver en fast tradition at læse den hver jul fra nu af.

Almost Midnight af Rainbow Rowell indeholder to short stories, som tidligere har været udgivet i andre formater, og som jeg hurtigt fandt ud af, at jeg faktisk allerede havde læst. Der er dog også illustrationer i denne, og begge historier er virkelig gode, men knapt så julede som bogen måske er markedsført som. Historien ”Midnights” er en nytårshistorie, mens ”Kindred Spirits” ikke har så meget med årstiden at gøre, men stadig er værd at læse.

RoseBlood af A. G. Howard har jeg endnu ikke færdiglæst, men håber at nå det inden nytår. Det er en genfortælling af The Phantom of the Opera og indtil videre kan jeg rigtig godt lide den, så det tegner godt for resten af bogen.

Jeg håber, at I alle har haft en hyggelig december måned og en dejlig jul. Hvad er det bedste du har læst i december? :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar