onsdag den 10. januar 2018

"Ravnedrengene (The Raven Cycle #1)" af Maggie Stiefvater


Titel: Ravnedrengene (The Raven Cycle #1)   Forfatter: Maggie Stiefvater   Udgivelsesår: 2017 (org. 2012)   Forlag: Turbine
Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine

Serien om Ravnedrengene har jeg haft lyst til at læse i evigheder, for den er blevet godt og grundigt hypet rundt omkring. Den skuffede mig langt fra, denne første bog i serien er virkelig god og giver mig absolut lyst til at læse videre med det samme, men jeg er måske heller ikke helt lige så begejstret som så mange andre, selvom det var en rigtig god læseoplevelse.

Vi følger Blue, som er vokset op i en familie af clairvoyante. På alle tænkelige måder er det altid blevet forudset, at hvis hun kysser sin store kærlighed, vil han dø, hvilket er en mildest talt deprimerende skæbne at have hængende over hovedet, så derfor har Blue bestemt sig for aldrig at blive forelsket. Blue er den eneste i hendes familie, som ikke er clairvoyant, men hun har derimod evnen til at forstærke andre clairvoyantes evner.

Tingene begynder at tage fart, da Blues halvmoster Neeve kommer til byen. Hvert år på Skt. Marks aften ser Blues mor ånderne af dem, der vil dø indenfor det næste år. Dette år er det Neeve og Blue, der ser ånderne. Blue har aldrig selv kunnet se dem før, men denne gang ser hun en: Gansey. Ifølge Neeve kan Blue se ham af en af to årsager: Enten fordi han er hendes store kærlighed, eller fordi hun slår ham ihjel.

Ravnedrengene fra Aglionby privatskole er berygtede, og Blue har altid ment, at de var rige og snobbede. Gansey og hans venner leder efter en begravet konge, Glendower. Legenden siger, at man får et ønske opfyldt, hvis man finder ham. Gansey er meget fokuseret på sin skattejagt og leylinjerne i området. Da han søger hjælp hos en clairvoyant, krydses hans og Blues veje igen og hun bliver hvirvlet ind i mysteriet og skattejagten, men kan hun undgå at afsløre sin hemmelighed for Gansey?

Der foregår noget stort og mystisk, som involverer Blue og Ravnedrengene og binder dem sammen. Jeg glæder mig til at finde ud af mere. Mystikken i bogen fanger med det samme og det er en rigtig god og velskrevet paranormal YA bog. Jeg er virkelig spændt på de næste bøger i serien, for det her er en lovende start og der sker så meget her i første bog, som stiller spørgsmål og kræver svar i de næste bøger.


Jeg er vild med Blues sarkasme, alt det overnaturlige og de paranormale elementer i historien, som virker meget gennemført og fascinerende. Samspillet, sammenholdet, venskabet og loyaliteten mellem Ravnedrengene og sidenhen også Blue, sat sammen med den spirrende, forbudte kærlighed fungerer rigtig godt og gør én virkelig investeret i karaktererne. Som nævnt foregår der dog næsten for meget her i starten, og jeg er efterladt lidt rundtosset og forvirret, men det håber jeg, at næste bog i serien kan rette op på, og give mig bare nogle af svarene på de spørgsmål, jeg sidder tilbage med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar