tirsdag den 13. marts 2018

"Drømmetyvene (The Raven Cycle #2)" af Maggie StiefvaterTitel: Drømmetyvene   Forfatter: Maggie Stiefvater   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Turbine
Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine

Drømmetyvene er anden bog i serien The Raven Cycle. Første bog har jeg anmeldt lige her.

Jagten på Glendower fortsætter. Blue vil bruge ønsket fra fundet af Glendower til at redde Ganseys liv, da hendes følelser for ham bliver stærkere, men hun har endnu ikke fortalt ham om den overhængende fare for at dø, som han fortsat befinder sig i, eller hvorfra hun ved det. Der er også stadig hele problematikken med forudsigelsen om, at Blue vil slå sin store kærlighed ihjel, hvis hun kysser ham, hvilket gør det hele mere kompliceret både i forhold til Adam og Gansey.

Denne gang lærer vi især Ronan bedre at kende, og han er virkelig en fantastisk karakter. Han er gådefuld, og bærer på den hemmelighed, at han er drømmetyv. Han kan tage ting med sig ud fra sine drømme, og efterhånden får han endelig indviet sine venner i hemmeligheden, som måske kan blive nyttig for dem i deres søgen efter Glendower.

Der er knas med ley-linjen, og der dukker desuden også nye trusler op. Den Grå Mand leder efter hvad han tror er en magisk genstand, Greywaren, som tillader sig ejermand at hente ting ud af sine drømme. Han bliver involveret med Blues familie og ravnedrengene, og derudover sker der også flere mystiske ting, som tydeligvis har forbindelse til ley-linjen.

Man kommer lynhurtigt ind i historien igen og fortsætter livet med de fantastiske karakterer. De har virkelig meget personlighed, og de udfylder alle hver deres uundværlige del af historien, både ravnedrengene, Blue og hendes mildest talt excentriske familie. Både karakterer og omgivelser er så levende beskrevet, at man føler, at man kender det hele, og der bliver hele tiden tilføjet nye, interessante lag.

Der er en befriende fandenivoldskhed over karaktererne og historien, som om de lever i deres eget parallelsamfund med deres egne regler og normer. Der stilles spørgsmålstegn ved, hvad der er virkeligt, og grænserne mellem drøm og virkelighed viskes langsomt ud. Tempoet er egentlig ikke så højt, men der er alligevel en konstant underliggende spænding, som holdes på det helt rette niveau.

Maggie Stiefvater skriver fantastisk. Det er en behagelig skrivestil, med nuancerede beskrivelser og karakterer, som vi kommer bag facaden på på skift. Deres følelser er så godt beskrevet og det er umuligt at vælge en favoritperson.

Der er masser af magi og overnaturlige kræfter, men det tager aldrig overhånd. Jeg er vild med, at der er så mange forskellige former for magi og evner og overnaturlige fænomener, sat sammen med hemmeligheder, gamle sagn, legender, og masser af mystik. Der er stadig masser af uafklarede sager og spørgsmål, og jeg er så spændt på næste bog i serien. Drømmentyvene er endnu bedre end etteren, og hvis det fortsætter sådan, tør jeg ikke tænke på, hvor det ender. Den kunne i hvert fald let gå hen og få en plads blandt mine favorit serier.Ingen kommentarer:

Send en kommentar