tirsdag den 20. marts 2018

"Hazel Wood" af Melissa AlbertTitel: Hazel Wood   Forfatter: Melissa Albert   Udgivelsesår: 2018   Forlag: CarlsenPuls
Bogen er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

Alice er 17 år gammel og har indtil nu levet en rodløs, uheldsplaget og omstrejfende tilværelse med sin mor, Ella. Da mormoren, en berømt eventyrforfatter, som Alice aldrig har mødt, dør, føler Ella sig pludselig fri nok til at blive det samme sted. Ella skjuler tydeligvis noget for Alice, som forgæves har forsøget at finde ud af mere om hendes mormor. Imidlertid er hendes bog, Eventyr fra Hinterland fuldstændigt umulig at opstøve, selvom fans fra hele verden desperat forsøger, og flittigt diskuterer i fora på nettet. En af disse fans er hendes gode ven, Finch, som forsøger at løse mysteriet sammen med hende.

Ellas og Alices mystiske fortid indhenter dem. Der begynder at ske mærkelige ting, som ikke blot kan være tilfældigheder. Ella forsvinder, og historierne fra Hinterland bliver virkelige. Efterhånden er det uundgåeligt, at Alice må ud for at lede efter mormorens hjem, Hazel Wood, for at finde svar. Det bliver mere og mere vanskeligt at adskille virkelighedens og eventyrenes verden, og måske har de i virkeligheden altid været smeltet sammen, hvilket bliver mere og mere tydeligt for Alice og Finch, efterhånden som historien skrider frem. De må gøre alt hvad de kan for at redde Ella.

Historiefortælling og kærlighed til litteratur er en stor del af bogen. Nogle af eventyrene fra Hinterland er inkluderet i bogen, og de er meget mørke og grusomme, og passer godt til resten af bogens stemning. Det hele er meget eventyrligt skrevet, sproget er smukt og poetisk og emmer af eventyr og fantasi. Hazel Wood er enormt atmosfærisk og sælsom, og inspirationen fra mørke folkeeventyr træder tydeligt frem, og selve historien handler i høj grad om besættelse og familiehemmeligheder. Der er så meget mystik omkring karakterernes liv og familiehistorie, som på én gang er skræmmende og fascinerende og driver plottet frem.

Jeg elskede Hazel Wood fra første kapitel, for den har så mange eventyrlige elementer, som fortryllede mig. Den er helt speciel både i skrivestil og plot, og minder ikke om noget, jeg tidligere har læst. Hen mod slutningen blev den lidt abstrakt og til tider svær at følge, men det hele gik alligevel op i en højere enhed. Det er svært at forklare præcis hvad der drager én ved den, men den er virkelig fantastisk og gribende fra start til slut, og jeg føler, at jeg har fundet en ny bog at føje til listen over favoritter.2 kommentarer:

  1. Så enig og så kunne jeg altså godt tænke mig, at læse eventyrene fra Hinterland fra ende til anden.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh ja, det ville være herligt! Men man kunne da næsten forestille sig, at de kunne blive udgivet som companion engang :)

      Slet