onsdag den 25. april 2018

"Ham" af Carey HeywoodTitel: Ham   Forfatter: Carey Heywood   Udgivelsesår: 2017   Forlag: Palatium Books
Bogen er et anmeldereksemplar fra Palatium Books

Sarah er aldrig rigtigt kommet sig over sin første kærlighed og har stort set ikke datet siden. Hun har forsøgt at lægge det bag sig ved at flytte og starte et nyt liv langt væk, men hun tvinges hjem til Atlanta til sin brors bryllup.

Der er tydeligvis sket noget, som har drevet hende væk, og har gjort, at hun bruger al sin energi på at arbejde, for ikke at tænke for meget på fortiden.

Kapitlerne skifter mellem nutid og fortid og gør dermed bogen til en god blanding af young adult og new adult. I fortiden er Will og Sarah bedste venner. Sarah er forelsket i ham, og han er grunden til, at hun ikke har været hjemme i syv år. Fortidskapitlerne arbejder sig langsomt hen mod at afsløre, hvad der skete mellem dem dengang. I nutiden mødes de igen, faktisk allerede på flyet hjem til Atlanta, og herfra udvikler deres genoptagede forhold sig.

Bogen spiller på den romantiske kliché om second chance romance, at mødes igen efter så mange år og aldrig være kommet over hinanden. Det er en sød påmindelse om, at det aldrig er for sent, og hvordan visse personer og omgivelser suger én tilbage i tiden, så det føles som om, at intet i virkeligheden er forandret. Historien er meget sød og romantisk, nogle gange næsten for sød. Meget af tiden er den helt udramatisk, og der sker ikke så meget op til den store afsløring af, hvad der fik dem til at miste kontakten og Sarah til at flygte ud af byen.

Selve historien er som sådan god nok, og den fangede mig. Det er en fin kærlighedshistorie om den første store kærlighed, teenageforelskelse og at blive såret. Den er dog ret standard og til tider næsten for simpel, banal og klichéfyldt. Der er desværre også nogle sproglige smuttere rundt omkring i oversættelsen, som ikke altid er lige elegant udført med en del amerikanske udtryk og fraser, som er klodset oversat. Det gør desværre, at sproget ikke altid flyder og forstyrrer læseoplevelsen lidt.

De sidste fortidskapitler virker overflødige, og bogen kunne sagtens være sluttet før og være rundet mere oplagt af. Selv afsløringen er desværre lidt et antiklimaks, og det virker urealistisk at reagere på den måde.

Når det så er sagt, er det langt hen ad vejen en ganske fin historie med mange gode elementer, men desværre også nogle ting, som gør, at det ender med at være en blandet læseoplevelse. Det er første bog i en serie, og så vidt jeg har forstået, er anden bog samme historie fortalt fra Wills synsvinkel. Det er efterhånden ved at være et lidt udvandet koncept, men jeg har tænkt mig at give den et forsøg, og det bliver interessant at se, hvad det tilføjer til historien.Ingen kommentarer:

Send en kommentar