mandag den 14. maj 2018

"De Ualmindelige 2 - Det rygende timeglas" af Jennifer BellTitel: De Ualmindelige 2 – Det rygende timeglas   Forfatter: Jennifer Bell   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Høst & Søn
Bogen er et anmeldereksemplar fra Høst & Søn

Dette er anden bog i middlegrade-fantasy serien De Ualmindelige. Første bog i serien, Den bøjede mønt, elskede jeg, og har anmeldt den lige her.

Jeg må indrømme, at det ikke var alle detaljer fra den første bog, som stod lige skarpt i min hukommelse, da jeg startede med at læse denne fortsættelse. Det betyder dog ikke det store, da jeg lynhurtigt blev hvirvlet direkte ind i det forunderlige univers igen, hvor der er action og spænding lige fra start, og detaljerne langsomt kommer tilbage og bliver opfrisket.

Vores hovedpersoner kæmper stadig mod den onde Hexagon-organisation og Selena Grimes, og forsøger at forhindre dem i at få fat i Det Store Ualmindelige Gode. Denne gang er der tilsat en smule græsk mytologi med Skyggernes Krukke, som svarer til myten om Pandoras Æske. Hexagon må for alt i verden ikke få fat i den, for ellers vil de sprede frygt i hele verden. Ivy, Seb og Valian må derfor tilbage til Lundinor for at forhindre Hexagon i at fuldføre deres plan. I takt med at bedstemor Sylvies erindringer kommer tilbage, lærer de mere og mere om deres interessante familiehistorie, som har overraskende forbindelse til de nye begivenheder, da et rygende timeglas dukker op som symbol rundt omkring.

I denne bog er der lige så mange opfindsomme og finurlige Ualmindelige genstande med skjulte kræfter som i første bog. Jeg kunne forestille mig, at det har været virkelig sjovt at skrive bogen og finde på særlige egenskaber og anvendelsesmuligheder for alle vores dagligdagsgenstande, og det skinner i dén grad igennem på bogens sider, hvor man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet over, hvor fjollede og alligevel geniale, alle påfundene er. Jeg tror især bøgerne vil være et hit hos børn, men også voksne, barnlige sjæle som jeg selv.

Det er et fantastisk gensyn med Lundinors detaljerigdom og forunderlighed, som er fantasifuldt og farverigt beskrevet. Det er næsten som at være der selv, midt i en eksplosion af sanseindtryk på markedet og i gaderne. Nogle ting er dog lidt forandrede, og det er et noget mørkere Lundinor denne gang, hvilket også er interessant at opleve. Alle fornemmer nemlig, at der er noget farligt på færde, og tager deres forholdsregler derefter. Morderen Jack-in-the-Green er nemlig på fri fod, der er flere sikkerhedsforanstaltninger og folk er mere nervøse og mistænksomme.

Det er en herlig middlegrade-fantasy fortælling fyldt med eventyr, magi og mystik, som man bogstaveligt talt flyver igennem. Jeg blev bestemt ikke skuffet over denne toer, som jeg nød lige så meget som etteren, og jeg glæder mig meget til næste bog i serien.Ingen kommentarer:

Send en kommentar