onsdag den 6. juni 2018

"Aarhus by Aarhus" fotobogenTitel: Aarhus by Aarhus – 1st Edition   Forfatter: Bogen er lavet af 167 fotografer + Chresten H. Ibsen og Anders Grønborg   Udgivelsesår: 2018   Forlag: chib forlag og Lasertryk.dk A/S, Aarhus
Bogen er et anmeldereksemplar

Denne non-profit fotobog er et visuelt portræt af Smilets By, som udgøres af 411 billeder taget af 167 forskellige, aarhusianske fotografer. Bogens fotografier er udvalgt af en fotojury og redaktionen blandt 7332 indsendte bidrag. Bag bogen står aarhusianerne Chresten H. Ibsen fra chib forlag og Anders Grønborg fra Lasertryk.dk, som ved hjælp af en crowdsourcing kampagne har skabt Aarhus by Aarhus.

Jeg har aldrig selv boet i Aarhus eller som sådan haft et specielt forhold til byen, men er dog af og til kommet forbi i forskellige anledninger. Jeg havde et noget begrænset kendskab til byen, men kunne alligevel nikke genkendende til mange af bogens motiver, og fik åbnet øjnene for nye perler og udflugtsmål. Jeg er også meget interesseret i fotografi, og ønskede samtidig inspiration til mit næste besøg i Aarhus, så derfor takkede jeg ja til at anmelde bogen, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Der er tale om imponerende fotografier, med god inspiration til nye vinkler, motiver og måder at fotografere og se muligheder på. Det er nogle utroligt dygtige fotografer, som står bag bogens billeder. Den er et kunstværk i sig selv og gør sig perfekt som coffeetable book, som man kan have liggende fremme og bladre i fra tid til anden.

Den er delt op i forskellige kategorier, og man bliver således taget med til ”Active Aarhus”, ”Art & Culture”, ”City of Aarhus”, ”Green Aarhus”, ”Life & Living” og ”Aarhus by the Sea”. Ved hvert billede står der oplyst hvem fotografen er, om det er udvalgt af juryen eller redaktionen, samt en titel, som beskriver motiv og/eller lokation. Det er nogle virkelig flotte og inspirerende billeder, som viser mange forskellige sider af Aarhus; alt lige fra Northside Festival, sport, natur, cityscape, mennesker, festuge, street art, hverdagsscenarier og festligheder – så der er både inspiration at hente til seværdigheder, begivenheder, aktiviteter og oplevelser – alt sammen udstrålende super diversitet, mangfoldighed og repræsentation, for billederne skildrer masser af forskellige typer, nationaliteter, områder, kunst og interesser.

Bogens forord er skrevet af Aarhus’ nuværende borgmester, Jacob Bundsgaard Johansen, som naturligvis er glad for, at der bliver sat fokus på hans by. Der er også indimellem små, sjove facts om Aarhus, hvilket er en god og interessant detalje. Bagerst i bogen er der desuden uddybende beskrivelser og info til nogle af billederne.

Bogen er på dansk, men indeholder både engelske og kinesiske oversættelser, så den kan nå bredere ud og evt. fungere som turistguide eller springbræt til tilflyttere.

Hvis du er det mindste interesseret i Aarhus eller fotografi, så vil jeg varmt anbefale at få fingrene i denne bog, som er af virkelig høj kvalitet.

Det er et koncept, der fortsætter, så du altid kan indsende dit bidrag til fremtidige versioner af fotobogen ved at benytte #aarhusbyaarhus på de sociale medier eller sende dit billede til info@aarhusbyaarhus.dk, så juryen kan vurdere det. Det er en fantastisk detalje, at alle kan bidrage, og det er spændende, hvordan næste version af bogen kommer til at udforme sig.2 kommentarer:

  1. Jeg så helt tilfældigt bogen på instagram sidst dag og synes det lød som en vildt spændende bog. Jeg flytter selv til Aarhus her hen over sommeren, så overvejede at købe den, for at jeg selv kunne lære byen lidt at kende.

    SvarSlet
  2. Spændende med flytning til Aarhus :) Bogen her vil helt sikkert være god til en tilflytter, der er så meget inspiration til at udforske byen :)

    SvarSlet