mandag den 18. juni 2018

"Elaras trøst (De tre tyste #2)" af Synne Kristine EriksenTitel: Elaras trøst (De tre tyste #2)   Forfatter: Synne Kristine Eriksen   Udgivelsesår: 2017   Forlag: Turbine
Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren

Dette er anden bog i fantasytrilogien De tre tyste. Første bog var jeg ganske begejstret for, og min anmeldelse af den kan læses lige her.

Nu fortsætter eventyret på bedste vis.

Sigurd leder stadig efter sin søster, og har fået selskab af Myrhat og Grå på sin rejse. De er i besiddelse af Beskytteren og rejser med nogle hirdmænd, hvoraf det kun er få, Sigurd kan stole på. Han mistænker nemlig nogen for at prøve at dræbe ham. Derudover er der noget galt med skoven, noget meget ondt og ildevarslende.

Sigurd begynder også at tænke over, om Svanhild stadig vil være Svanhild, når og hvis han finder hende, eller om et menneske kan udsættes for noget så grufuldt, at de aldrig bliver sig selv igen. Der bliver desuden rippet op i gamle, mørke familiehemmeligheder, som Sigurd intet kendte til.

Ligesom første bog, er dette virkelig god, velskrevet og klassisk fantasy. I denne lærer man karaktererne endnu bedre at kende, både i forhold til deres følelser, tanker og bevæggrunde. Det er stadig skiftende perspektiver mellem Sigurd og Myrhat, men nu er Humle også kommet til som fortæller, og hans perspektiv er en god tilføjelse til fortællingen.

Det er et gennemført, middelalderligt univers med en rig historie, og det udvides yderligere i denne bog, hvilket er interessant og fascinerende. Rejseelementet er altid spændende i denne slags bøger – at læse om, hvordan de klarer sig og overlever under primitive forhold på farten, hvor de må gøre godt med, hvad de har, så godt de kan – og denne fortælling er ingen undtagelse.

Skyggevæsnerne bliver for alvor introduceret, så historien nu er endnu mørkere og der er endnu mere på spil efterhånden som plottes udvides og der strammes til. En stor del udfoldes ved hjælp af historiefortælling blandt karaktererne, som er gennemført og troværdigt med myter og legender skabt specielt til denne fiktive verden, og det fungerer rigtig godt.

Elaras trøst er mindst lige så god som første bog i serien, og jeg glæder mig meget til at læse trilogiens afsluttende bind. Hvis du er til klassisk fantasy, kan jeg kun anbefale at læse disse bøger.Ingen kommentarer:

Send en kommentar