tirsdag den 3. juli 2018

"Det korrupte rige" af Leigh BardugoTitel: Det korrupte rige   Forfatter: Leigh Bardugo   Udgivelsesår: 2018 (org. 2016)   Forlag: CarlsenPuls
Bogen er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

Det korrupte rige er anden og dermed afsluttende bog i Six of Crows duologien, der startede fantastisk ud med Kragens kald, som jeg har anmeldt lige her.

Det korrupte rige er et helt igennem fantastisk gensyn med de rå karakterer og Ketterdams barske underverden.

Ved bogens begyndelse holdes Inej fanget hos Van Eck, og Kaz må sammen med resten af banden lægge planer for at få hende tilbage inden hun bliver tortureret, og forhåbentlig uden at skulle overgive Kuwei Bo-Yul. Samtidig truer parem den internationale ro og orden, da nationer forsøger at få deres bid af kagen, og det dermed ikke længere blot er rivaliserende bander og småkriminelle, de er oppe imod. Der er meget mere på spil nu, og spillets indsats er mangedoblet. Selvfølgelig går alt ikke som planlagt, men de kæmper som sædvanlig videre for at opnå, hvad de vil og overleve i den dybt korrupte verden, som historien udspiller sig i. Deres fjender er skruppelløse, så det må de også selv være, for at være med og have en chance for at vinde.

Leigh Bardugo skriver som altid virkelig godt, og både spænding og tempo holdes højt bogen igennem. Der er en gennemgående følelse af, at alt kan ske, for intet er helligt, alle er utilregnelige, fandenivoldske, egoistiske og kæmper for deres egen overlevelse og agenda. Alle kan forråde alle, men der er alligevel også eksempler på imponerende loyalitet, selvopofrelse og kærlighed. Fortællingen har det hele.

Det er virkelig interessant at følge en række karakterer, som langt fra er pæne og uskyldige, men derimod er yderst talentfulde forbrydere. I mange andre bøger ville de højst sandsynligt høre til blandt de onde skurke, men den verden de lever i, er så mørk og korrupt, at de bliver heltene, fordi de alligevel er de gode og mest moralske af de amoralske. Vi kommer bag deres hårde facader, og ser, at de er menneskelige trods deres fejl, fortid og handlinger, og det er netop derfor, at de er sådan nogle fantastiske og unikke karakterer med utroligt meget personlighed. Bogen er drevet lige meget af karakterer og plot, og karaktererne er drevet af grådighed og hævntørst.

GrishaVerset er råt, barskt og brutalt, og jeg tror ikke, at jeg ville overleve længe der. Derfor er historien så uforudsigelig, spændende og fascinerende at følge med de hæsblæsende kup, komplicerede planer og overlevelsesstrategier. Kaz er den geniale mastermind, men de andre er bestemt ikke uden evner.

Det korrupte rige er endnu bedre end forgængeren, da den tager det hele til et helt nyt niveau, og jeg elskede hver en side. Der er ingen tvivl om, at jeg skal læse meget mere af Leigh Bardugo i fremtiden.Ingen kommentarer:

Send en kommentar