onsdag den 22. august 2018

"Hun" af Carey HeywoodTitel: Hun   Forfatter: Carey Heywood   Udgivelsesår: 2017 (org. 2013)   Forlag: Palatium Books
Bogen er et anmeldereksemplar fra Palatium Books

Dette er fortsættelsen til Ham, som jeg har anmeldt lige her.

I Ham fik vi historien fra Sarahs synsvinkel – nu er det Wills tur til at fortælle, hvordan hans oplevelse har været, og vi får derfor stort set samme historie én gang til, denne gang fra hans synsvinkel.

Det er historien fortalt helt forfra om, hvordan de mødte hinanden i skolen, blev bedste venner og siden blev forelskede og var kærester indtil hun pludselig forsvandt uden et ord, og hvordan de syv år efter mødes igen i forbindelse med hendes brors bryllup.

Det er nødvendigt at have læst første bog for at det overhovedet er relevant at læse denne, men medmindre man er mega fan af historien eller karaktererne, virker det en smule overflødigt at skulle læse præcis den samme historie med det eneste twist, at det er fra hans perspektiv. Man kender udfaldet på forhånd, og der tilføjes som sådan ikke noget nyt, der ikke kunne undværes.

Det er ikke en decideret dårlig bog – det er stadig en sød fortælling om ung kærlighed og second chances – man har bare allerede set det hele én gang før. Men om bogen har nogen berettigelse som udgivelse, er svært at svare på. Det er fint at komme ind bag facaden på Will og høre om hans tanker og følelser, men det er måske ikke så nødvendigt. Jeg synes ikke, at det kaster lys over begivenhederne eller giver svar, som vi ikke fik i første bog. Meget af denne bog er brudstykker af minder og oplevelser, de har haft sammen, som man kan nikke genkendende til, og så Wills opfattelse af dem.

Eftersom det stort set er samme bog, er mine kritikpunkter til denne også langt hen ad vejen de samme som til den første. Der er også stadig lidt knas med nogle lidt for direkte oversættelser, som forstyrrer læseoplevelsen af og til.

Alt i alt virker bogen desværre hurtigt ligegyldig og til tider en smule kedelig, fordi de fleste scener er de samme som i forrige bog, blot med Wills kommentarspor henover. Som sagt er det nok fint nok med denne slags bøger til fans af serien, men så bør den brandes som en companion novel, og ikke en direkte efterfølger, for det synes jeg ikke helt, at den kan leve op til, desværre. Bogen er hyggelig nok at læse, for jeg kan godt lide karaktererne, men jeg har aldrig været investeret nok i dem, til at være interesseret i at læse to versioner af nøjagtigt de samme begivenheder.

Der er en bog mere i serien, Dem, som dog skulle være en rigtig efterfølger, der tilføjer noget nyt til historien, så den glæder jeg mig trods alt til at læse.2 kommentarer:

  1. Åh, jeg kedede mig også da jeg læste denne! Meget af den virkede som copy-paste ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis! Det er altså super ærgerligt :/

      Slet