mandag den 27. august 2018

"Verden styrter" af Malene SølvstenTitel: Verden styrter   Forfatter: Malene Sølvsten   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Gyldendal
Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal

Ravnenes hvisken-serien er noget af det ypperste, vi har indenfor dansk fantasy, så det var med stor glæde, at jeg i sin tid opdagede nyheden om, at Malene ville ventetiden på seriens tredje bog lidt lettere at håndtere, ved at udgive en overraskende short story – ofte omtalt som Betteravn – for sammenlignet med de to murstensbøger, der indtil videre udgør serien, er Verden styrter er sød, lille bog.

Den omhandler først og fremmest Varnar, hvilket jeg var meget begejstret for at finde ud af, da jeg faktisk savnede ham lidt i bog nummer to. Han befinder sig i denne historie i Freiheim, hvor han støtter Ragnara mod guderne. Det er et barskt og blodigt liv. Bogen fortæller historien om, hvordan han endte i Midgård og mødte Anne. Hvordan det var meningen, at han skulle dræbe hende, men hvor meget han angrer de drab, han allerede har udført i det ondes tjeneste, og ikke ønsker at fortsætte i det spor.

Det er en slags companion novelle med Varnars interessante baggrundshistorie, en prequel, om man vil, da dele af den foregår inden første bog, men med referencer til meget af det, der kommer til at foregå i den bog. Derfor giver det selvfølgelig mest mening at læse den, hvis man som minimum har læst Ravnenes hvisken 1, men det skader bestemt ikke at have læst toeren også, så man er helt med på, hvem der er hvem og hvilken betydning, de hver især har for historien og universet – ellers tror jeg hurtigt, at det ville blive en lettere forvirrende læseoplevelse.

Jeg nød også gensynet med flere af de andre karakterer, blandt andet Serén. Denne lille bog er lige så velskrevet som de andre bøger, og sprogligt er det som altid en fornøjelse at læse.

Alt i alt er dette en fin lille bonushistorie i Ravnenes hvisken universet, som gør ventetiden på tredje og sidste bog i serien lidt kortere.Ingen kommentarer:

Send en kommentar