tirsdag den 2. oktober 2018

Månedens læsning #36: September 2018Reklame: Indlægget indeholder anmeldereksemplarer fra
Gyldendal, Politikens Forlag, Flamingo Books og CarlsenPuls

Det virker helt underligt at sige, at jeg næsten ikke føler, at jeg har fået læst den sidste måneds tid, når det alligevel er blevet til hele 7 bøger. Det er ganske vist mindre, end jeg plejer at læse, men det er stadig en god stak, hvis jeg selv skal sige det. Måneden har også været ekstra travl på arbejde, og jeg har lavet mange andre spændende ting, så det er en del af forklaringen på, hvorfor læsningen ikke har været førsteprioritet denne måned - og hvorfor jeg også er håbløst bagud med at skrive og udgive anmeldelser. Og sådan tror jeg faktisk, at det bliver meget fremover, så læsning og anmeldelser ikke bliver en stressfaktor, men derimod noget jeg gør, fordi jeg har lyst til det og finder glæde ved det.

Månedens bedste læseoplevelse var også den udgivelse, jeg havde set allermest frem til i år, nemlig Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera. Bogen udkommer d. 10. oktober, men jeg var så heldig at modtage et meget tidligt forhåndseksemplar fra CarlsenPuls, og jeg læste den på rekordtid. Den var lige så god, som jeg havde håbet på. Der kommer en anmeldelse af den snarest, men indtil videre kan jeg bare sige: GLÆD JER!

For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls. Selvom det egentlig var en fin læseoplevelse, fangede den mig aldrig 100% og var nærmest slut, før det rigtigt kunne nå at begynde. Jeg har anmeldt den lige her.

Meget gode liv af J. K. Rowling kom med posten som en overraskelse fra Gyldendal. Jeg havde læst den før, dengang på engelsk, så selvfølgelig genlæste jeg denne nye, fine danske udgave. Det er teksten fra den tale, som J. K. Rowling holdt på Harvard for nogle år siden, og det er en fantastisk inspirerende tale, som jeg kun kan anbefale jer at stifte bekendtskab med. Og så er bogen tilmed fyldt med fine illustrationer.

India Place af Samantha Young er et anmeldereksemplar fra Flamingo Books. Det er fjerde semi-selvstændige bog i Dublin Street serien, som jeg er helt vild med. Denne bog var også udmærket, men levede desværre ikke helt op til de øvrige bøger i serien, hvilket måske mest har noget at gøre med, at jeg ikke rigtigt kunne lide den mandlige hovedperson, og derfor ikke rigtigt heppede på forholdet i historien. Min anmeldelse af den kommer snarest.

Children of Blood and Bone af Tomi Adeyemi er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Det er en utroligt hypet bog, som jeg havde glædet mig meget til at læse. Den var meget lang at komme igennem, men det tror jeg har mere med mig og mit fokus at gøre end bogen selv, for det er virkelig en spændende fantasyroman med rødder i afrikansk mytologi og magi, som jeg nød at læse, om end jeg gjorde det langsomt. Min anmeldelse af den kommer snart.

Afsløring af Teri Terry er anden bog i Mørkt Stof trilogien, og bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal Ung. Det er altså en virkelig god postapokalyptisk sci-fi serie, og det var det perfekte tidspunkt, jeg valgte at læse den, for samtidig blev det offentliggjort, at Teri Terry kommer til dette års BogForum – og jeg glæder mig SÅ meget til at møde hende. Min anmeldelse af denne bog kommer også snart.

Sidst, men ikke mindst, har jeg læst alt, hvad der er værd at vide om Dubai i Lonely Planet’s Pocket Dubai. Det har jeg gjort af den simple grund, at jeg på lørdag rejser en uge til netop Dubai med en kort afstikker til Abu Dhabi også. Jeg glæder mig som et lille barn til at opleve Dubai for anden gang. Jeg skal genopleve alle de helt store turistattraktioner, men har også fået sneget en del nye oplevelser ind i programmet. Udover sightseeing glæder jeg mig til sol, shopping og god mad, og bare til at komme væk fra hverdagen og lade op på ny.

I oktober ser jeg frem til at holde ferie og så naturligvis til BogForum i slutningen af måneden – ses vi der? 😊

2 kommentarer:

 1. Kender det godt mht. læsningen - tror jeg fik læst 8 bøger sidste måned, og det er noget mindre, end jeg plejer. Jeg kommer ikke til BogForum, men til gengæld ser jeg meget frem til readathon om et par uger :)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. 8 bøger er stadig rigtig fint! :) Men ja, sådan er det nok bare i nogle perioder, at man får læst lidt mindre.
   Øv, hvor ærgerligt, at du ikke kommer til BogForum - det kunne ellers have været hyggeligt at hilse på dig :) Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage i readathon denne gang, men jeg glæder mig til at følge med hos dig alligevel!

   Slet