torsdag den 1. november 2018

Månedens læsning #37: Oktober 2018


Reklame: Indeholder anmeldereksemplarer fra Gyldendal , Politikens Forlag, EgoLibris ogCarlsenPuls
For silvan, hvor går tiden dog stærkt, når man har travlt. Jeg tror, at oktober har været den måned i hele bloggens opsamlings-indlægs-historie, hvor jeg har læst mindst. Til gengæld har jeg lavet alt muligt andet denne måned – bl.a. har jeg været på en fantastisk ferie til Dubai og haft en skøn weekend på BogForum (hvilket der kommer meget mere om på bloggen snart). Lige pludselig dukkede der en højsæson op på arbejde, som ingen havde forudset, så jeg har også arbejdet som en gal og dermed nærmest ikke haft noget fritid, og den smule jeg har haft, har desværre ikke været fyldt med bøger og blog – og alligevel er det ”lykkedes” mig at færdiggøre 3 bøger og påbegynde 3 andre, som jeg planlægger at læse færdig næste måned – så de kommer altså med i både oktober og november indlæggene – sådan er det nu engang.

Lad os starte med de bøger, jeg færdiglæste:

Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls, som jeg har anmeldt lige her, og det var en lidt blandet læseoplevelse, som jeg ikke er sikker på, at jeg helt forstod budskabet i – den var dog underholdende.

Skabt for dig af Louise O’Neill er et anmeldereksemplar fra Gyldendal Ung. Der kommer en anmeldelse af den snarest. Det var en meget tankevækkende bog om kropsidealer i en futuristisk, dystopisk verden, hvor piger udelukkende bliver skabt for mænds skyld. Det var vildt interessant både at læse bogen og at høre Louise O’Neill fortælle mere om den på BogForum.

Tornenes Sprog af Leigh Bardugo er et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls, og min anmeldelse er lige på trapperne. Jeg kan dog afsløre, at jeg elskede alle 6 fortællinger i denne mørke eventyrsamling, som foregår i Grishaverse.

Og så til de bøger, jeg påbegyndte, men ikke nåede at færdiggøre:

Med hånden på rattet af Manal Al-Sharif er et anmeldereksemplar fra Forlaget Indblik/EgoLibris. Jeg nåede at påbegynde den inden BogForum, da jeg glædede mig helt vildt til at opleve forfatteren – og jeg blev bestemt ikke skuffet. Manal var et af de absolut største højdepunkter for mig på BogForum i år, og hendes bog samt livshistorie er vildt interessant og skræmmende – det er så svært at forestille sig, at kvinder rent faktisk lever under de forhold i Saudi-Arabien, som er beskrevet i bogen.

Mitfordmordene – Mysteriet på Asthall Manor af Jessica Fellowes er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Det er et mordmysterie, som foregår i 1920’ernes Storbritannien. Indtil videre har jeg været virkelig begejstret for historien og ikke mindst stemningen og atmosfæren – både det britiske og tidsperioden er skønt at læse om, og jeg er spændt på endelig at finde ud af, hvem morderen er. Og så var det en fornøjelse at opleve Jessica Fellowes på BogForum.

Sidst, men ikke mindst, er jeg i gang med tredje bog i Three Dark Crowns serien af Kendare Blake, som hedder Two Dark Reigns. Jeg havde egentlig lidt en forhåbning om, at jeg kunne færdiggøre den på de to lange flyveture til og fra Dubai, men på turen ud fik jeg kun læst omkring 100 sider, og hjemad sov jeg stort set alle 7 timer i flyveren, og blev altså ikke færdig med bogen, selvom den er virkelig god. Serien kan bestemt anbefales.

Så selvom jeg ikke fik læst helt så meget denne måned, var det altså ikke helt skidt, og jeg ville ikke være de mange andre oplevelser foruden (måske lige på nær alt det ekstra arbejde, men det bliver jeg måske glad for på næste lønseddel).

Har du læst noget godt i oktober? :-)2 kommentarer:

  1. Jeg elskede 'Skabt for dig' - og det var en stor oplevelse at høre Louise O'Neill fortælle om den på Bogforum.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er meget enig - virkelig god (og på mange måneder skræmmende!) bog, og SÅ interessant at møde Louise O'Neill på BogForum :)

      Slet