søndag den 30. december 2018

"Afsløring (Mørkt stof #2)" af Teri TerryTitel: Afsløring (Mørkt stof #2)   Forfatter: Teri Terry   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Gyldendal
Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal

Dette er anden bog i den postapokalyptiske trilogi Mørkt stof. Jeg var vildt begejstret for første bog, Nedtælling, som jeg har anmeldt lige her. Jeg har derfor glædet mig helt vildt til at fortsætte eventyret med Kai, Shay og Callie. Hvis du endnu ikke har læst første bog, så vent med at læse denne anmeldelse af toeren, for at undgå spoilers.

Epidemien hærger fortsat med en dødsrate på 95%, og de 5% overlevende er jaget vildt, da man frygter, at de har fået særlige evner. Det er en regulær heksejagt og ’os mod dem’ tilstande, der hersker, fyldt med konspirationsteorier og massehysteri – præcis som man ville forvente i den virkelig verden ved sådan en situations undtagelsestilstand. På den måde er bogen og beskrivelserne meget realistiske og troværdige, og de skildrer folks reaktioner og samfundets frygt helt perfekt.

Kai og Shay blev adskilt, da hun meldte sig selv til myndighederne. Shay tror, at hun er smittebæreren. Men i virkeligheden er det Callie, selvom hun er et slags spøgelse. Kapitlerne fortælles skiftevis af Shay, Kai og Callie. Shay var den eneste, der kunne se og høre Callie, men andre smittede og døende kan også. Hun følger efter sin bror Kai i hans søgen efter Shay. Så vores hovedpersoner er delt i to grupperinger, og dermed får vi fortalt handlingen og begivenhederne fra to forskellige steder, som tilføjer nye karakterer og skæbner undervejs, hvilket gør historien endnu mere interessant.

Denne fortsættelse er lige så god og spændende som første bog. Der er fart på, og det er nervepirrende med den helt rette mængde mørke og sælsomme dommedagsstemning. Ting hænger sammen og personer er forbundne på kryds og tværs, så det er svært helt at gennemskue, hvem der er de gode, og hvem der er de onde, hvem man kan stole på, og hvilken rolle de spiller hver især i det store hele. Der tegnes et meget nuanceret billede. Callie er god, men bliver drevet af vreden og uretfærdigheden over den tilstand hun befinder sig i og meningsløsheden ved denne dræbende, menneskeskabte epidemi, så hun vil have hævn.

Det er på mange måder en helt klassisk, postapokalyptisk overlevelseshistorie, men alligevel med originale vinkler, der krydrer den med sci-fi og videnskabelige teorier. Det er samtidig en rejse rundt i Storbritannien for at komme til bunds i, hvad der foregår og ikke mindst at overleve, og de møder mange forskellige skæbner på deres vej.

Bogen her kom med nogle chokerende svar og stillede samtidig nye spørgsmål, som jeg glæder mig til at få svar på i tredje og sidste bind i trilogien.Ingen kommentarer:

Send en kommentar