søndag den 13. januar 2019

Boglige nytårsforsæt 2019



Nu er vi godt nok ved at være et stykke inde i januar, men det er vel aldrig for sent at sætte sig mål for det nye år. Her har jeg samlet noget af det, jeg godt kunne tænke mig at blive bedre til i 2019, både når det gælder læsning, bloggen og instagram, som jo mere eller mindre hænger sammen for mig.
  •         Lad være med at stresse over stakken af anmeldereksemplarer. Jeg får efterhånden tilsendt så mange bøger, at stakken er ved at stige mig over hovedet, og det stresser mig desværre indimellem – selvom jeg godt ved, at det slet ikke er det, der er meningen. Jeg beder sjældent selv om bøger længere, da jeg er så heldig (og meget taknemmelig for!), at en stor del af det, som jeg er interesseret i at læse, automatisk dukker op i min postkasse. Mit mål i år er dog at komme lidt længere i bund med stakken, så det er mere rimeligt både overfor mig selv, da jeg med fuldtidsjob altså bare ikke har samme mængde fritid som førhen, og ikke mindst overfor de forlag, der tålmodigt venter på en anmeldelse.
  •         Bliv bedre til at redigere billeder. Jeg føler mig ikke specielt dygtig, når det kommer til fotoredigering. Bevares, jeg kan da skrue lidt på lys og farver, så jeg selv synes, at det ser pænt ud, men på nuværende tidspunkt bruger jeg faktisk kun Instagrams eget redigeringsværktøj til at redigere billeder på telefonen, og hvad der nu er at gøre med, der hvor Windows viser billederne på computeren. Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at lære at bruge lidt mere professionelle programmer eller apps, men jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal starte eller om det er noget, der er værd at bruge ekstra tid eller penge på – det er dog noget, jeg som udgangspunkt vil forsøge at sætte mig bedre ind i og undersøge.
  •         Bliv mere engageret i book communities. Jeg ville ønske, at jeg var bedre til at læse andre bogblogs regelmæssigt, følge lidt mere med og efterlade en kommentar indimellem, men det er desværre ikke et sted, hvor jeg hidtil har været særlig god til at prioritere min tid. Jeg følger meget engageret med på instagram, men også dér vil jeg virkelig gerne blive bedre til at kommentere og interagere med både andre bogbloggere, bookstagrammere og læsere.
  •         Læs mere af lyst end af pligt. Nu er det ikke fordi, at jeg ser læsning som en sur pligt overhovedet, og jeg anmelder jo kun bøger, som jeg rent faktisk også har lyst til at læse - men dette punkt refererer nok lidt til punktet ovenover omkring ikke at stresse over anmeldereksemplarer, og indimellem vælge lige præcis dén bog i reolen, som jeg har allermest lyst til at læse i netop dét øjeblik, frem for kun at vælge fra anmelderbunken. Indimellem tror jeg dog, at det er sundt med begrænsningen i form af en mere eller mindre fast TBR-bunke bestående af bøger, der skal anmeldes, for ellers ville det tage mig en evighed af ubeslutsomhed, hver gang jeg skulle vælge min næste bog – men jeg har jo også mange ulæste bøger på reolen, der ikke er anmelderbøger, som jeg også gerne vil læse, så jeg vil virkelig gerne finde en bedre balance.
  •         Udgiv flere indlæg, som ikke ”bare” er anmeldelser. Indrømmet, så har bloggen nok været lidt nedprioriteret i visse travle perioder, så jeg udelukkende har fået udgivet en anmeldelse hist og her. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave andre typer indlæg – anbefalinger af bøger, boghandler, mere personlige indlæg, andre bogrelaterede emner – men jeg har nok lidt manglet inspiration. Hvis I har forslag til, hvad I gerne vil se her på bloggen, så må I endelig sige til.

Har du nogle bogrelaterede nytårsforsæt for 2019? 😊

4 kommentarer:

  1. Det er nogle gode nytårsforsætter - mindre stress, mere lystlæsning - I like :)

    Jeg har valgt nogle få og simple læsemål i år. Jeg har også aftalt med mig selv, at jeg skal have læst nogle flere af de bøger, jeg har stående, som jeg købte sidste år. Der er ikke voldsomt mange ulæste bøger, men der er en del, jeg virkelig glæder mig til at læse, så det vil de næste måneder gå med.


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det var også det, jeg tænkte :)

      Det lyder virkelig også som en god plan at få læst nogle af dem, du har stående, som du glæder dig til at læse! Der har jeg også en del stående på hylderne, som jeg håber at nå til i år :)

      Slet
  2. Et af mine bog-fortsæt for 2019 er at få læst nogle serier færdig. Er i gang med så mange serier og når let at glemme, hvad der skete i den sidste bog, inden jeg kommer igang med den næste i en serie.
    Så i år skal jeg have færdiggjort nogle serier... så jeg kan komme igang med nogle nye ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh, hvor jeg kender det! Det er virkelig også noget, som jeg gerne vil blive bedre til - det med at færdiggøre serier i stedet for bare at begynde på nye hele tiden, og så pludselig være i gang med alt for meget samtidig, og glemme hvad der skete i sidste bog, inden man kommer videre :) Godt bogligt nytårsforsæt!

      Slet