tirsdag den 29. januar 2019

"Ildprøven (Vildheks #1)" af Lene Kaaberbøl


Titel: Ildprøven (Vildheks #1)   Forfatter: Lene Kaaberbøl   Udgivelsesår: 2018 (org. 2010)   Forlag: Forlaget Alvilda
Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda

Ildprøven handler om Clara på 12 år, som bor hos sin mor. Hendes bedste ven hedder Oscar, og der begynder at ske mærkelige ting omkring hende – blandt andet en mystisk tåge og en sort kat, der forfølger hende. Pludselig bliver hun syg og finder ud af, at hun har en moster, som hun ikke kender noget til. Det er Isa, og hun skal passe hende og hjælpe hende til at komme til kræfterne igen – for hun er nemlig en vildheks og skal lære Clara at styre sine egne evner sammen med pigen Kahla og alle de dyr, som de tager sig af.

Der åbner sig en helt ny, fantastisk verden, som Clara slet ikke anede eksisterede lige for næsen af hende og alle andre. Der er dog også onde kræfter i spil i form af den uhyggelige Kimæra, der vil have fat i Clara, og det er alt sammen ganske gådefuldt.

Det er en meget kort, men spændende børnebog, som er oplagt til læsere, der er begyndere indenfor fantasy og endnu ikke er helt klar til den lidt tungere del af genren. Denne er nemlig let at læse og har stadig masser af fine fantasyelementer og spænding med magi, venskab, ondskab og mørke kræfter.

Jeg er også vild med, at naturen og dyrene spiller så stor en rolle. Hen mod slutningen gik det dog lige pludselig meget stærkt med handlingen, og så var historien ovre – jeg tror derfor, at det er en god idé at have de næste bøger i serien klar med det samme – det er i hvert fald en serie, som jeg gerne vil læse videre i, for det var en rigtig lovende start, selvom jeg egentlig kun føler, at jeg har fået en meget lille forsmag indtil videre.

Vildhekseuniverset virker meget fascinerende og har potentialet til at blive rigtigt interessant at følge, hvis det fortsætter med at udfolde sig og udvikle sig i de næste bøger. Jeg vil også gerne lære karaktererne bedre at kende, for som nævnt er denne første del meget introducerende og en lille smule overfladisk, så forhåbentlig bliver de mange spørgsmål besvaret efterhånden, som man læser videre i serien.

Jeg havde fornøjelsen af at se filmatiseringen af bogen i efteråret, og filmen afviger på mange punkter fra bogen, men begge er dog virkelig gode. Denne specielle genudgivelse af bogen indeholder desuden fine billeder fra filmen.2 kommentarer:

 1. Hvor er jeg glad for at se du har læst Vildheks! Den var uden tvivl en af mine bedste læseoplevelser i 2017, og jeg har endnu ikke mødt et barn der ikke blev slugt af den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre! Jeg ville også ønske, at jeg havde læst den for mange år siden :)
   Har du læst de andre bøger i serien? :)

   Slet