fredag den 4. januar 2019

"Krystalskibet" af Benni Bødker (illustreret af Rasmus Bregnhøi)Titel: Krystalskibet   Forfatter: Benni Bødker (illustreret af Rasmus Bregnhøi)   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Alvilda
Bogen er et anmeldereksemplar fra Alvilda

Krystalskibet er et hæsblæsende steampunk-eventyr skrevet af Benni Bødker og illustreret af Rasmus Bregnhøi – og det har de begge gjort virkelig godt.

Historien foregår i en fremtidig version af London, der er oversvømmet – både i bogstavelig forstand med øgede vandstande, men også i overført betydning med bander og kriminalitet. Der er stor forskel på rig og fattig, og det handler i bund og grund om simpel overlevelse, hvis man er så uheldig at tilhøre den nederste del af hierarkiet, som består af en lovløs og farlig underverden. Denne del af London er lige præcis dén, vores hovedpersoner befinder sig i.

Kajsa og Isak arbejder sammen om et kup. Kajsa lever af at være klatretyv med paradoksal højdeskræk, men alligevel er hun en af de bedste. De har en ubåd som base, som de sejler rundt i under den druknede by.

Historien tager for alvor fart, da Kajsa får til opgave at stjæle nogle specielle og meget værdifulde krystaller, og det lykkes hende. Men derfra bliver det farligt, for hun har rodet sig ud i noget, hvor hun er på dybt vand og måske ikke kan bunde. Der mangler nemlig to krystaller i den æske, hun har stjålet, og dem er de tvunget til at finde, hvis hende og Isak skal overleve og slippe væk fra skurkene.

Ordene er akkompagneret af rigtig fine illustrationer, som passer perfekt til historien og indleder hvert kapitel med et lille hint om, hvad der kommer til at ske og hvad man kan forvente videre frem.
Det er et spændende univers og en historie med fart over feltet, hvor der sker noget hele tiden. Jeg kunne også rigtig godt lide karaktererne, og vil meget gerne se mere til dem på flere eventyr i samme univers, for jeg er sikker på, at der er meget mere at udforske.2 kommentarer:

 1. Den bog har jeg efterhånden kigget på så mange gange, at jeg næsten havde overbevist mig selv om, at jeg havde læst den :P

  Måske jeg faktisk får gjort noget ved det i år ;-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, det kender jeg godt! Men ja, du må hellere få den læst snart så :D

   Slet