mandag den 7. januar 2019

"Lonely Journey" af Ida Rørholm DavidsenTitel: Lonely Journey   Forfatter: Ida Rørholm Davidsen   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Forlaget Cobolt
Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Cobolt

Lonely Journey er en grafisk roman om Anna, der har det svært i skolen og derfor bruger spillet Lonely Journey som eskapisme – og pludselig er det svært at skelne mellem spil og virkelighed.

Hun bliver holdt udenfor og føler sig ensom. Hendes mor er bekymret over, at hun bruger for meget tid på at spille computer og at isolere sig på sit værelse i stedet for at komme ud og være social med andre mennesker og unge på hendes egen alder.

Bogen indeholder nogle utroligt fine og næsten sarte og skrøbelige illustrationer – jeg er vild med enkeltheden, som samtidig udtrykker overraskende meget. De har på en måde et lidt barnligt udtryk, men det fungerer rigtig fint og passer godt til historien – og intet er overladt til tilfældighederne. I Annas virkelige liv er illustrationerne sort/hvide, mens der bliver tilføjet diskrete farver, så snart vi befinder os i spillet Lonely Journey, hvilket skildrer Annas oplevelse meget godt.

Jeg er desuden også vild med katten, der optræder ganske passivt men kontinuerligt gennem siderne, og som pludselig også bliver en del af spillet, mens ting fra spillet ligeledes materialiserer sig i den virkelige verden og tilfører lidt farve til hendes ellers grå og triste hverdag.

Spillet handler om at redde andre fra isolation og ensomhed i den virtuelle verden, men det ender nærmere med at redde Anna i den virkelige verden.

Ida Rørholm Davidsen har både skrevet og illustreret bogen. Der er egentlig ikke meget tekst, så billederne står ofte alene, men man er aldrig i tvivl om, hvad der foregår, hvad der fortælles eller hvad budskabet er.

Jeg havde nok forventet, at spil og virkelighed ville flyde mere sammen, end det rent faktisk gjorde, men overordnet set er det en meget sød og kort fortælling om hvordan ensomhed kan afhjælpes på flere måder – der er ikke noget endegyldigt svar, og måske findes løsningen hvor og når man mindst venter den.Ingen kommentarer:

Send en kommentar