torsdag den 10. januar 2019

"Manden der ikke ringede" af Rosie WalshTitel: Manden der ikke ringede   Forfatter: Rosie Walsh   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Gyldendal
Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal

Sarah og Eddie mødes og har syv fantastiske dage sammen. Hun bor i USA, men er oprindeligt fra samme sted i England, hvor han nu bor, så de ved fra starten, at de på grund af afstanden må adskilles på et tidspunkt. De er dog begge overbeviste om, at de kan få det til at fungere, for deres følelser for hinanden er overvældende - selv efter kun syv dage. Efter deres første uge sammen skal Eddie på ferie, og Sarah hører ikke fra ham igen.

Folk forsøger at overbevise hende om, at der ikke er noget at være bekymret over, at der ikke er sket ham noget – at han ganske simpelt bare ikke har kontaktet hende, fordi han ikke er interesseret i hende alligevel, og at det er typisk mænd ikke at ringe tilbage – at det bare er noget, de gør, og at hun lige så godt bare kan acceptere situationen og komme videre med sit liv. Men Sarah køber ikke stereotypen, og kan ikke lade være med at have på fornemmelsen, at noget er galt. Det bliver mere og mere mystisk, og spændingen trækkes.

Nutidsfortællingen brydes af flashbacks og minder, der primært centrerer sig om Sarahs søster Hannah, som hun mistede 19 år tidligere. Så det at hun ikke hører fra Eddie og på en måde også har mistet ham, river op i gamle sår. Historien fokuserer i næsten lige så høj grad på fortidens spøgelser og tragedier, som på nutidens strabadser. Det havde jeg faktisk ikke forventet, faktisk havde jeg nok forventet lidt mere chick-lit, og bogens spring i tid bliver af og til lidt for meget. Samtidig handler det meget om skæbne, tilfældigheder, familie og kærlighed – og især spørgsmålet om, om kærlighed kan overvinde alt.

Jeg kan sagtens relatere til Sarah. Frustrationen og usikkerheden, de undskyldninger hun opfinder, tvivlen og desperationen, og ikke mindst hvordan en succesrig, fornuftig og normalt tænkende kvinde kan smuldre fuldstændig på grund af en mand.

Jeg troede faktisk, at jeg havde regnet bogen ud, men så vendte den lige pludselig det hele på hovedet. Det havde jeg ikke set komme, og det forvirrede mig lidt og tvang mig samtidig til at revurdere hele min læsning hidtil og min opfattelse af karaktererne, hvilket egentlig var et interessant twist, om end ikke helt perfekt udført. Spændingen trækkes desværre lidt for langt, og indimellem mistede jeg interessen, hvilket var ærgerligt, af den simple grund, at historien køres for langt ud. Less is more, og man skulle nok være stoppet, mens legen var god. Alligevel har bogen sine øjeblikke, og derfor er det langt fra en dårlig læseoplevelse – præmissen er interessant, den lider blot under, at der er nogle ting undervejs, der ikke helt fungerer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar