lørdag den 12. januar 2019

Månedens læsning #39: December 2018Reklame: Indlægget indeholder anmeldereksemplarer fra Gyldendal og Turbine

Bedre sent end aldrig – det kan godt være, at vi snart er halvvejs gennem januar, men derfor syntes jeg alligevel, at der skulle gøres lidt status over læsning i december. December var en hyggelig måned, der som altid gik med fødselsdagsfejring, jul og hygge med familie og venner.

Jeg havde inden december sammensat en julelæsningsstak (læs mit indlæg omkring stakken med inspiration til julelæsning her), og jeg nåede faktisk at læse en god del af dem – og dem jeg ikke nåede, ligger jo bare klar til næste decembers læsning, hvilket også er meget rart. Der røg også et par ekstra på listen, som jeg enten købte i løbet af december eller tilfældigt fandt i min reol, som jeg egentlig havde glemt alt om (sådan kan man være så heldig indimellem).

Juleeventyr af Hans Christian Andersen købte jeg efter en pludselig indskydelse, og det var en hyggelig og kort lille bog, som fx indeholdt klassikerne ”Den lille pige med svovlstikkerne” og ”Grantræet”.

Christmas Stories er udgivet som en del af Everyman’s Pocket Classics og indeholder en lang række noveller med juletema. Bogen er redigeret af Diana Secker Tesdell, og historierne er skrevet af et væld af kendte forfattere, bl.a. Charles Dickens, Nikolai Gogol, Arthur Conan Doyle, Leo Tolstoy, Truman Capote og Alice Munro. Det var overordnet set en rigtig fin samling, selvom nogle historier naturligvis faldt mere i min smag end andre.

Christmas at Claridges af Karen Swan var absolut månedens mest skuffende læseoplevelse. Både titel og cover skulle man tro var udvalgt af én, som ikke har gidet at give sig tid til at læse bogen, for den har absolut intet med jul eller Claridges at gøre. Størstedelen af romanen foregår i løbet af en sommer i Italien – bogen er omkring 510 sider lang, og uden at spoile for meget, kan jeg afsløre, at den såkaldte jul på Claridges starter omkring side 491 – ØV!

Disney’s Juleklassikere 25 er en samling tegneserier med Anders And, Mickey Mouse og alle de andre velkendte karakterer fra Andeby. Jeg køber den nye udgave hvert år, og de er altid virkelig hyggelige og julede at læse.

The Cat Who Came For Christmas af Cleveland Amory var egentlig en livsbekræftende og interessant bog om, hvordan en mand og en kat finder hinanden og lærer at leve i hinandens selskab. Især de mange observationer og tanker man gør sig som katteejer (eller nærmere kattesamlever) samt facts om katte, deres adfærd og racehistorie syntes jeg var spændende, men igen var der her tale om en bog, der på cover og titel lovede meget mere jul, end den indeholdt.

Manden der ikke ringede af Rosie Walsh er et anmeldereksemplar fra Gyldendal. Min anmeldelse kan læses lige her.

A Gift From Bob af James Bowen kom jeg tilfældigt i tanke om, stod i min reol, og at det jo var en julebog – og lige hvad jeg var i humør til at læse. Jeg var vild med A Street Cat Named Bob, så denne fortsættelse med juletema har jeg egentlig gerne ville læse i flere år. Her følger vi James og Bobs overlevelse på gaderne i London en særligt kold december, hvor de kæmper for at tjene til dagen og vejen. Det var en hjertevarm historie, der virkelig formidlede julens bedste budskaber om næstekærlighed.

Pigerne af Emma Cline adskiller sig en del fra de øvrige bøger, jeg læste denne måned. Den handler om en form for kult i Californien i 1960’erne, og hovedpersonens fascination og deltagelse i denne. Bogen var interessant, men ikke helt hvad jeg havde forventet.

Snesøsteren af Maja Lunde er et anmeldereksemplar fra Turbine, og min anmeldelse kan læses lige her.

Troldeliv – Julekalenderbogen  af Sissel Bøe og Peter Madsen er en hyggelig kalenderhistorie om trolde og nisser med et afsnit til hver dag op til jul, og den emmede af barnlig julestemning.

Alt i alt en udmærket læsemåned, hvor det lykkedes mig at læse 10 bøger – desværre ikke helt så mange julede læseoplevelser, som jeg havde håbet på, men jeg må tage revanche og være bedre til at udvælge julebøger til næste jul.

Fik du læst noget godt i december? 😊

2 kommentarer:

 1. Jeg fik desværre ikke læst nær så meget i december, som jeg havde håbet - en masse aftaler tog tiden :P

  Bedste læseoplevelse var novellesamlingen 'Mareridt og myrekryb 2', som godt nok er skrevet til børn, men som voksne fint kan læse :-)


  Mvh
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, sådan er det ofte i december, men dejligt at du alligevel fandt lidt tid til at læse, og endda fik læst en spændende novellesamling - den vil jeg skrive på min TBR :D

   Slet