mandag den 7. januar 2019

"Min Bullet Journal" af Malou Dahl Andersen & Caroline Asferg Madsen
Titel: Min Bullet Journal   Forfatter: Malou Dahl Andersen & Caroline Asferg Madsen  Udgivelsesår: 2018   Forlag: Frydenlund

Bogen er et anmeldereksemplar fra Frydenlund

Så blev det januar 2019 – slutningen på det gamle år, starten på et nyt – og dermed tid til en ny kalender. Selvom vi allerede er en uges tid inde i 2019, er det absolut ikke for sent at anskaffe sig en ny kalender til at holde styr på aftaler og lister, og denne fine sag fra Frydenlund er et virkelig godt bud på den optimale kalender til at løfte dén opgave.

Jeg har tidligere forsøgt mig med at lave en bullet journal helt fra bunden, fordi jeg i princippet er ret vild med konceptet og den kreativitet, der er mulighed for at udfolde. Jeg må dog erkende, at der går sådan cirka halvanden uge, så fungerer det bare ikke for mig alligevel. Jeg har brug for lidt mere faste rammer og noget, som jeg egentlig bare skal udfylde og ikke tænke så meget over – hvis jeg skal opfinde den dybe tallerken, hver gang jeg skal opdatere min kalender, så får jeg det bare ikke gjort.

Derfor er denne fortrykte Min Bullet Journal helt perfekt for mig – og også for dig, der måske har leget med idéen om at starte en bullet journal, men endnu ikke har fået kastet dig ud i det, og måske også er usikker på, hvordan du får begyndt. Her er der ikke noget at være i tvivl om – og du kan i princippet begynde på denne hele året rundt og så bare fortsætte, indtil den er brugt op, for selvom månederne er fortrykte, så skal du selv skrive datoerne ind, og derfor dur den altså lige gyldigt hvornår du starter og slutter, og der er en fin lille læsesnor til at markere, hvor i bogen du er nået til.
Personligt er jeg afhængig af lister, og dem kan man også lave masser af i denne. Lister over alverdens ting – mål for året, mål for hver enkelt uge, serier, film, bøger, drømme, budgetter, madplan, to do, fødselsdags- og juleønsker, pakkelister, rejser, noter og andre lister, som du selv bestemmer, hvad skal indeholde.

Bogen er delt op i en årskalender, en kalenderside for hver måned og én for hver uge, så det er dejligt overskueligt. Indholdsfortegnelsen i starten hjælper til at navigere rundt i bogen. Layoutet er meget enkelt og fint, og man kan altså stadig dekorere lige så tosset, man har lyst til, eller bare holde det helt stilrent, som det er i forvejen.

Alt i alt synes jeg, at Min Bullet Journal er et virkelig fint bud på en bullet journal, som man både har mulighed for at gøre meget personlig, hvis man er kreativ, men som også er let at gå til, selv hvis man enten ikke har lyst eller tid til at lægge det arbejde i det, som en klassisk bullet journal kræver, men samtidig gerne vil have et smukt og velfungerende resultat, der hjælper én til at holde styr på alle dagligdagens detaljer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar