tirsdag den 8. januar 2019

"Mit knap så perfekte liv" af Sophie KinsellaTitel: Mit knap så perfekte liv   Forfatter: Sophie Kinsella   Udgivelsesår: 2018 (org. 2017)   Forlag: Flamingo Books
Bogen er et anmeldereksemplar fra Flamingo Books

Når man virkelig er i humør til chick-lit, så plejer Sophie Kinsella at levere varen, og det gør hun i dén grad også her. Kinsellas velkendte humor fik mig til at grine højlydt allerede på side 12, og det sætter ligesom tonen an for resten af læseoplevelsen.

Bogen handler om Katie. Hun har langt fra det perfekte liv. Hun vil så gerne have det gode London-liv, som virker helt uopnåeligt. På Instagram ser hendes tilværelse perfekt ud – det er bare ikke en helt nøjagtig gengivelse af hendes eget liv, hun lægger billeder op af. Så hun forsøger på bedste vis at fake det og genopfinde sig selv, hvilket der selvfølgelig kommer en masse akavede, pinlige og hylende morsomme situationer ud af. Hun arbejder på et branding-bureau, allernederst i hierarkiet, men hun har ambitioner og iagttager dynamikken mellem hendes kollegaer og chefen Demeter, som udadtil ser ud til at have netop det perfekte liv, som Katie sådan efterstræber.

På jobbet kæmper Katie for, at Demeter skal lægge mærke til hende og anerkende hendes idéer. Hun møder den charmerende Alex og bliver straks vild med ham. Problemet er dog bare, at der går rygter om, at han har en affære med ingen ringere end Demeter.

Katie er fra landet, hvor hendes far stadig bor. Han har for vane at kaste sig ud i vilde projekter i håbet om den helt store fortjeneste og succes, og hans seneste påfund er at åbne en glampingplads, som han håber, at Katie vil hjælpe med – også for at lokke hende hjem fra London. Katie bliver pludselig fyret fra sit London-job, så da muligheden byder sig for at tage hjem og arbejde med glampingpladsen, griber hun den. Det går over al forventning, og pludselig er stedet blevet så populært og hipt, at selveste Demeter tropper op for at holde ferie der, og herfra bliver det for alvor underholdende.

Udover underholdningsværdien og humoren, indeholder bogen også en diskret, løftet pegefinger overfor hele det her sociale pres for altid at fremstå perfekt og cool, som om man har styr på sit liv, kommer de rigtige steder, kender de rigtige mennesker osv. Presset for at opretholde facaden, at lade som om, at alt er okay, selvom det ikke er. Katies akavethed, klodsethed og generelle uheld gør det både komisk og likeable. I opbygningen er historien helt klassisk chick-lit med humor, indsigt og velment samfundskritik, og det er som altid lidt terapeutisk og feel-good at læse om nogen, der har lige så lidt styr på deres liv, som man selv føler, at man har. Det er relaterbart og skørt og herligt, og det giver en følelse af, at det faktisk er helt okay ikke altid at være helt perfekt, og derfor har Kinsella endnu en gang ramt plet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar