fredag den 1. februar 2019

Månedens læsning #40: Januar 2019Reklame: Indlægget indeholder anmeldereksemplarer fra People’s Press/Sara Blædel, Gyldendal Ung, Forlaget Alhambra, Forlaget Leatherbound/Julie M. Day, Flamingo Books, Politikens Forlag, Lindhardt & Ringhof, Forlaget mellemgaard/Klaus Frederiksen, og Forlaget Loxodonta

Årets første måned er nu gået, og for mig har den både føltes ufatteligt lang og kort på samme tid – men sådan er det vel for det meste med januar, hvor man lige skal finde sig til rette ovenpå julen, nytåret og gøre op med sig selv, hvad det nye år skal bringe – på bogfronten skrev jeg et indlæg om mine nytårsforsæt lige her.

Et af mine mål for måneden var at gøre et betydeligt indhug i min bunke af anmelderbøger, og det må siges, at være lykkedes ret godt. Jeg har i hvert fald fået læst en masse, nu gælder det blot om rent faktisk også at få skrevet anmeldelserne, hvilket jeg er langt bagud med, men det kommer – derfor er der heller ikke link til anmeldelser klar endnu på de bøger, jeg lister som læste i dette indlæg, men kig forbi igen indenfor den nærmeste fremtid, følg bloggen på Bloglovin’ eller hold øje med min instagram @readingraindrops, hvor jeg altid tipper, når der er en ny anmeldelse klar på bloggen – hvis du allerede nu vil have en idé om, hvad jeg synes om de forskellige læseoplevelser, rater jeg altid bøgerne på Goodreads, ”karinalind”, hvor du er velkommen til at tilføje mig.

Nok selvpromovering - tilbage til denne måneds læsning: Det lykkedes mig nemlig at læse hele 19 bøger, så med et årsmål på 80, er jeg allerede langt foran tidsplanen, hvilket jo altid er en god måde at starte ud på, for jeg regner ikke med at kunne holde det tempo hele året.

Det har været en blandet omgang, men heldigvis mest til den positive side.

I jule- og fødselsdagsgave var jeg så heldig at få Hansel & Gretel af Neil Gaiman & Lorenzo Mattotti, The Surface Breaks af Louise O’Neill samt Poems to Live Your Life By udvalgt og illustreret af Chris Riddell, så det var oplagt at starte mit læseår ud med dem – og de var alle fantastiske.

Jeg fik også en sund dosis Harry Potter magi i form af Fantastiske skabninger: Grindelwalds Forbrydelser af J. K. Rowling, som var en julegave fra Gyldendal. Jeg lyttede til lydbogsversionen af Harry Potter and the Deathly Hallows oplæst af Stephen Fry, som altid er fantastisk, og da den var lyttet til ende, kunne jeg ikke lade være med at fortsætte med Harry Potter og det forbandede barn, der desværre var lige så skuffende, som sidst jeg læste den – J. K. Rowling er bare ikke helt lige så magisk i manuskriptform, hvilket desværre også gjorde sig gældende for min oplevelse med Fantastiske skabninger – men den kommer der en anmeldelse af snarest.

Den tredje søster af Sara Blædel var til gengæld en spændende læseoplevelse og en fin afslutning på Ilka-trilogien. Bogen er modtaget i forbindelse med et event med Sara og People’s Press, og min anmeldelse af denne er på vej.

Vi har altid boet på slottet af Shirley Jackson er en klassiker, som jeg længe gerne har ville læse, så jeg slog straks til, da Forlaget Alhambra spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde den – min anmeldelse kommer snart, og jeg kunne rigtig godt lide denne moderne, gotiske klassiker.

Dødningedukken af Peter Mouritzen var okay, men desværre ikke ret meget mere end det. Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, og min anmeldelse er lige på trapperne.

Grænsen til Trafallas: Del 1 – Den halves arv af Julie M. Day er et anmeldereksemplar fra forlaget Leatherbound og Julie. Jeg havde virkelig høje forventninger, da jeg udelukkende har hørt gode ting om bogen, men desværre blev jeg en lille smule skuffet, da der var store dele af den, der af den ene og anden grund ikke helt fungerede for mig. Min anmeldelse kommer snart, hvor jeg går i dybden med, hvad der fungerede, og hvad jeg godt kunne lide ved historien.

Udvikling af Teri Terry er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, som jeg havde glædet mig helt vildt til – det er nemlig afslutningen på den postapokalyptiske Mørkt Stof trilogi – og jeg blev ikke skuffet!

Som det er af Dawn O’Porter er et anmeldereksemplar fra Flamingo Books. Det er chick-lit, men på en måde nytænkt – det var på mange punkter klassisk, men alligevel tilpasset nutiden med aktuelle  og feministiske emner – og det fungerede rigtig godt!

Eragon af Christopher Paolini er det virkelig mange år siden, jeg sidst har læst, og det var et skønt gensyn – eller nærmere genhør, for denne gang var det lydbogsudgaven, jeg blev underholdt af, og jeg tænker at fortsætte serien med bog nummer to i februar.

Fandom af Anna Day er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Det er en klassisk dystopisk Young Adult historie med en original og interessant vinkel – nemlig fire teenagere, der bliver suget ind i deres yndlings fiktive univers.

You af Caroline Kepnes kunne jeg ikke længere vente med at læse, efter at TV-serien har fået så meget hype. Det var vildt interessant at læse ud fra stalkerens perspektiv, og jeg vil virkelig gerne læse anden bog i serien, Hidden Bodies, som jeg pt. debatterer med mig selv om, hvorvidt jeg bare skal klikke hjem med det samme.

Solen og hendes blomster af Rupi Kaur er hendes anden digtsamling, ”efterfølgeren” til Mælk og honning, som jeg var vild med – og det var jeg også med denne! Det er et anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof.

Altid håb af Colleen Hoover er ”fortsættelsen” til Uden håb, som overraskede mig og blæste mig helt bagover dengang jeg læste den. Altid håb havde desværre ikke helt samme effekt, for i virkeligheden er det fuldstændigt den samme historie, bare fortalt ud fra Holders synsvinkel. Jeg nød stadig at læse den, fordi jeg elskede første bog så meget, men det var på mange punkter bare som en genlæsning.

Dagbog fra Zombieverdenen af Klaus Frederiksen og Hanne Rump er et anmeldereksemplar fra forfatterne og Forlaget mellemgaard. Det endte desværre med at være månedens mest skuffende læseoplevelse, og den lider under meget af det, som forlagets øvrige titler også lider under, nemlig manglende kvalitet og dårlig redigering. Det bliver derfor nok den sidste bog, jeg anmelder for dét forlag, for det er desværre ikke tiden værd.

Den opdagelsesrejsende af Katherine Rundell er et anmeldereksemplar fra forlaget Loxodonta, og det var en rigtig fin og eventyrlig børnebog om overlevelse i junglen. Som med alle de andre bøger denne måned (er det lige gået op for mig) er der også en anmeldelse på vej af denne snarest 😊

Har du læst noget godt i januar? 😊Ingen kommentarer:

Send en kommentar