søndag den 31. marts 2019

"Du må aldrig glemme mig" af Mhairi McFarlane



Titel: Du må aldrig glemme mig   Forfatter: Mhairi McFarlane   Udgivelsesår: 2019   Forlag: HarperCollins Nordic
Bogen er et anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic

Jeg er kæmpe fan af Mhairi McFarlane, og det har jeg været, helt fra jeg i sin tid læste hendes første bog. Siden har jeg elsket alt, hvad hun har skrevet, og mine anmeldelser af hendes tidligere bøger kan læses lige her, her, her og her. Det var derfor med høje forventninger, at jeg gik ind til hendes nyeste udgivelse, og som sædvanligt skuffer hun bestemt ikke.

Bogen starter, da Georgina stadig går i skole, hvor hun møder sin første kærlighed Lucas. Men noget går galt til afgangsfesten, som er sidste gang, hun ser ham - men vi ved ikke hvad, der er sket, kun at det har noget med Richard Hardy at gøre.

Fastforward til nutiden, flere år inde i Georginas voksenliv. Hun arbejder som servitrice på en virkelig dårlig restaurant, hvilket sætter den komiske tone for bogen lige med det samme - for nogle af situationerne dér og Georginas tanker omkring det hele er virkelig sjove og tåkrummende, fordi hendes kollegaer og hele måden stedet drives på, er helt absurde. Især optrinnet, hvor hun bliver fyret.
Hun er kæreste med Robin, der er standupkomiker. Samme aften, som hun er blevet fyret, skændes hun med sin søster og tager hjem til Robin, hvor hun overrasker ham i seng med en anden - som om aftenen ikke kunne blive værre. Dagen efter får hun en endagstjans som bartender, men hun klarer det så godt, at hun bliver tilbudt stillingen fast. Problemet er bare, at det viser sig at være Lucas, hun skal arbejde for. Og han kan tilsyneladende overhovedet ikke huske hende.

Georgina er en meget klassisk, relatérbar chick-lit hovedperson, hvis usikkerheder og klodsethed spænder ben for hende. Hun har en del ret almindelige problemer i forhold til arbejde, kærligheden, familie og venner, men måden, hvorpå Mhairi McFarlane reflekterer over disse emner gennem Georgina, er som altid spot on og tilsat hendes altid geniale, britiske humor.

Historien er sjov, sød og underholdende fra første side. Det er klassisk McFarlane og skøn feel-good-læsning, som man rent faktisk bliver lidt gladere af, for humoren og indsigten løfter humøret på en grå regnvejrsdag - bogen her var lige nøjagtigt, hvad jeg havde lyst til og brug for at læse på det tidspunkt.

Den handler i høj grad om forskellen på kærligheden og forestillingen om den, og hvordan dette især ændrer sig fra barn til voksen. Hvordan gammel kærlighed aldrig helt bliver glemt, og hvor stor en indvirkning fortiden og misforståelser kan have på ens liv i mange år efterfølgende.

Først til sidst bliver det afsløret, hvad Georgina har holdt skjult i al den tid. Sandheden om, hvad der skete for alle de mange år siden, var lidt chokerende, og historien tog en, for mig i hvert fald, uventet drejning og blev mere alvorlig. Den behandlede et vigtigt emne og en ubehagelig hændelse, som samtidig er meget aktuelt lige nu.
Det er ikke min favorit McFarlane-bog, men den er absolut læseværdig og et must-read, hvis du ligesom jeg, er fan af hendes tidligere bøger.



2 kommentarer:

  1. Denne bog var allerede på min TBR - men efter din anmeldelse glæder jeg mig endnu mere til at læse den! Den lyder rigtig god. Og du har ret: Mhairi McFarlanes bøger er virkelig feel-good-bøger :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre! Mhairi McFarlane kan altså bare et eller andet med de feel-good-bøger :D

      Slet