fredag den 12. juli 2019

"Den ustyrlige arving (Royals #4)" af Erin Watt


Titel: Den ustyrlige arving (Royals #4)   Forfatter: Erin Watt   Udgivelsesår: 2019 (org. 2017)   Forlag: Flamingo Books
Bogen er et anmeldereksemplar fra Flamingo Books

Dette er fjerde bog i Royals-serien. Jeg har anmeldt de første tre lige her, her og her.

Den ustyrlige arving er Eastons historie - én af Royal-brødrene. Jeg kan huske, at jeg syntes, at han var en interessant karakter i de første bøger, så jeg har været meget spændt på at finde ud af, hvad hans historie skal omhandle, og om den er lige så fyldt med drama som de forrige bøger - men med dén familie og den verden de begår sig i, kan den jo nærmest ikke være andet.

Easton er en drengerøv og en skørtejæger – kort fortalt en rig knægt, der keder sig og forsøger at tilføre spænding til sit liv - blandt andet ved at forføre sin lærer i high school. Han er på overfladen fuldstændig ligeglad med konsekvenserne, så længe han får det, som han vil have, inden han mister interessen igen. På mange punkter er han virkelig ikke særlig sympatisk. Men der stikker meget mere under, og han er i virkeligheden dybere, end han giver udtryk for, så man synes bedre og bedre om ham, jo mere indgående man lærer ham at kende.

Da Easton møder skolens nye pige, Hartley, ændrer alt sig, for hun er ikke som de piger, han normalt går efter. Jo mere hun afviser ham, jo mere opsat bliver han på at score hende. Hun giver ham modstand og hiver ham lidt ned, når han bliver for selvoptaget. Han åbner sig helt op og bliver for første gang forelsket. Og selvom alt omkring deres forhold virker som en frygtelig kliché, så fungerer det, og man æder det råt. For det er jo derfor, at man læser bøger indenfor denne genre; ikke for at læse noget videre nyskabende, men for at blive underholdt og sukke over de velkendte karakterer og stereotyper.

Bogen er både virkelig sjov og virkelig amerikansk i sin typiske, American high school humor, så hvis man er til den slags med halvlamme jokes og masser af sarkasme, så rammer den plet. Fortællingen er som altid fyldt med rich kids problems i form af afpresning, skandaler, sex, penge, druk, stoffer og vold, som virker ekstreme og urealistiske, men hvor man alligevel ikke kan lade være med at blive revet med af dramaet, netop fordi det er lidt langt ude og så langt fra vores egne danske leverpostejsliv.

Jeg synes dog hen ad vejen, at den alligevel bliver en smule for uoriginal, selvom jeg lige har skrevet, at det som regel er, hvad jeg forventer af bøger som denne. Men det føles som samme historie, vi har set tusind gange før, og der er ikke ret meget, der skiller hverken plottet eller karaktererne fra så mange andre new adult bøger. Den gør, hvad den skal uden de store overraskelser, så indenfor sin genre klarer den det udmærket, selvom det langt fra er den bedste, jeg har læst. Når det så er sagt, er det dog stadig et underholdende gensyn med Ella og hele Royal-familien, som vi kender dem – så for Royal-fans er den et must-read.

Hen mod slutningen bliver det for alvor dramatisk, og den ender med en stor cliffhanger, så jeg er virkelig glad for, at jeg kan gå direkte i gang med næste bog med det samme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar