søndag den 6. oktober 2019

"Hit-Girl i Hollywood (Hit-Girl #1)" af Kevin Smith og Pernille Ørum


Titel: Hit-Girl i Hollywood (Hit-Girl #1)   Forfatter: Kevin Smith   Illustrator: Pernille Ørum   Udgivelsesår: 2019   Forlag: Cobolt
Bogen er anmeldereksemplar fra forlaget Cobolt

Dette er første del ud af fire i tegneserien om Hit-Girl, som er skrevet af Kevin Smith og tegnet af danske Pernille Ørum, der er en international comic-success. Hun har endda lavet unikke forsider til de danske udgaver, som også har ekstra materiale.

Historien starter på en tilsyneladende helt almindelig high school. Pludselig går to maskerede, unge fyre amok med pistoler og skyder vildt omkring sig - men Hit-Girl kommer selvfølgelig de uskyldige ofre til undsætning i bedste superheltestil.

Jeg ved ikke, om det er meningen, at den skal kunne læses som en selvstændig første del, eller om der er gået noget forud. I hvert fald manglede jeg noget baggrundshistorie. Den kan måske godt stå alene uden forudgående fortælling, hvis man læser de efterfølgende, og muligvis er det bare mig, der ikke er så bekendt med comic book-formatet, men jeg synes, at man får alt for lidt historie i sådan et hæfte her, som jeg var færdig med på omkring ti minutter.

Der er ingen tvivl om, at den visuelt er virkelig flot og imponerende, hvilket klart er det, der gør den værd at læse for mig. Tegneserien er utroligt farverig og meget detaljeret. Faktisk er den også ret blodig, men fyldt med action. Den har derfor en spændende handling, om end den er alt for kort og mest af alt minder om en teaser eller læseprøve for en længere udgivelse og ikke som et værk i sig selv.

Jeg vil dog helt sikkert gerne læse videre i serien, for om ikke andet, så vækkede denne korte oplevelse min interesse for Hit-Girl, for hun er en sej og rigeligt voldelig hovedperson, mens historien har potentiale til at blive rigtig interessant, hvis den får lov til at udfolde sig mere i de næste hæfter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar