fredag den 15. april 2016

"DU KAN! Lyset trænger ind af de små sprækker" af Palle Diaz-Cordoves Sandager


Titel: DU KAN! Lyset trænger ind af de små sprækker   Forfatter: Palle Diaz-Cordoves Sandager   Udgivelsesår: 2016   Forlag: Forlaget mellemgaard

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren og Forlaget mellemgaard

Bogen er med sine lige knap 100 sider en ganske fin og kort læseoplevelse.

Det er en både inspirerende og filosofisk selvbiografi. Den indeholder hans tanker omkring livet og hans kamp med både psykiske lidelser og sygdommen sklerose, hvordan livet ændres uden man har kontrol over det og hvor frustrerende det kan være. Han formår dog at arbejde med hvad han har, og konstant udvikle sig og tilpasse sig sin situation, hvilket man kun kan tage hatten af for!

Man får et meget personligt indblik i hans liv. Selvom jeg normalt ikke er særligt interesseret i at læse så detaljerede beskrivelser af livsforløb fra folk jeg ikke kender, hyggede jeg mig overraskende meget med at læse erindringerne i denne bog. Både de gode og knap så gode stunder er interessante, men især kontrasten mellem psykisk og fysisk sygdom er tankevækkende. Hans erindringer giver mening i forhold til at gøre hans refleksioner over livet med sygdommen tydeligere, samt de ændringer den har medført. Samtidig fungerer en del af det også som værktøjer, der evt. vil kunne hjælpe andre i samme situation.


En vigtig pointe jeg vil tage med fra bogen er, at rigtig meget i livet afhænger af ens egen indstilling. Man kan vælge at se sort på alting og derved begrænse sig, eller man kan vælge at se lyst på det, og finde nye muligheder. Det er et universelt budskab, og dermed henvender bogen sig til et meget bredere publikum end man først kunne antage, når man hører, at den omhandler livet med sklerose. Han formår at vende sin sygdom og hvad han har lært af den til noget, som henvender sig til alle mennesker, og jeg tror derfor, at rigtig mange mennesker kunne få noget ud af at læse bogen, ikke mindst på grund af forfatterens optimisme, som tydeligt skinner gennem bogens sider. Mange ville måske svælge i selvmedlidenhed, men det er absolut ikke tilfældet her. Ændringer er ikke altid en dårlig ting. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar