onsdag den 18. maj 2016

"Rivalerne" af Alyson Noël


Titel: Rivalerne (org. Unrivaled)   Forfatter: Alyson Noël   Udgivelsesår: 2016   Forlag: HarperCollins Nordic
Bogen er et anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic

Jeg var helt vildt spændt på at gå i gang med denne bog, da den virkede til at indeholde en masse mystik og drama. Det gør den også, men jeg havde alligevel forventet lidt mere af den slags. Bogen er første del af en trilogi, så det kan selvfølgelig nå at komme i de efterfølgende bøger, for denne er meget introducerende og mangler lidt mere gribende handling.

Den giver dog et interessant kig bag facaden i Hollywood, hvor ikke alt er helt så luksuriøst, glamourøst eller fantastisk, som det ofte ser ud på overfladen. Nedenunder foregår masser af lyssky ting i et miljø, hvor folk vil gøre hvad som helst for at komme frem i verden. Der er en del drama og intriger, som gør historien både spændende og underholdende, men jeg savnede at blive chokeret. Det er lidt som om, at al den drama der udspiller sig, er set før. Omdrejningspunktet er en konkurrence i Hollywoods glamourøse natklubmiljø. Der er næsten lidt reality show over det – deltagerne er de unge og smukke, hvilket naturligvis fører til den ene skandale efter den anden.

Bogens hovedpersoner er Layla, Tommy og Aster. De er meget forskellige personligheder, med forskellige drømme og ambitioner, men er alle tre med i konkurrencen om at blive den mest succesfulde natklubpromoter i Hollywood, som et led i hver deres vej mod toppen. Sideløbende følger vi også Madison, som allerede er slået igennem i Hollywood. Hendes forsøg på at skjule sin mørke fortid mislykkes dog, da hun pludselig forsvinder, og Layla, Tommy og Aster af forskellige grunde ser ud til at være indblandet.

Det hele bliver hurtigt meget overfladisk – både handlingen og personerne. Bogen var god, men desværre ikke fantastisk. Det er dog virkelig let og underholdende læsning, som man ikke behøver tænke så meget over. Bogen sætter ikke gang i de vilde følelser eller tanker, den rører ikke rigtigt noget, men den slags læsning har man også bare brug for indimellem, til at koble fuldstændig af. Den passer perfekt til sommer, strand og pool. Den minder lidt om Pretty Little Liars, både i opbygning og skrivestil, så fans af dén serie, vil helt sikkert også synes om Rivalerne.


Bogen endte selvfølgelig med lidt af en cliffhanger, og er første del af Beautiful Idols trilogien, så jeg kan ikke lade være med at læse videre og finde ud af, hvad det hele ender med!

2 kommentarer:

 1. Det er et interessant setting, Hollywood. Har selv læst en del af en forfatter, der hedder Carol Wolper, hvis bøger (næsten) altid foregår i Hollywood. Bl.a. har hun skrevet en moderne fortolkning Anne Boleyns historie - Anne of Hollywood.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hollywood er nemlig ret interessant som setting - man har næsten en fornemmelse af, at alt kan ske.
   Det lyder interessant med Carol Wolper, hendes bøger må jeg have kigget nærmere på :)

   Slet