tirsdag den 28. juni 2016

"Tara og Stormøerne" af Isa Lemvigh Clausen


Titel: Tara og Stormøerne   Forfatter: Isa Lemvigh Clausen   Udgivelsesår: 2016   Forlag: Forlaget mellemgaard

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard

Tara og Stormøerne er fortsættelsen til Tara og magtens segl. Jeg kunne rigtig godt lide første bog, og har derfor glædet mig til at læse fortsættelsen. Det er svært at anmelde denne uden at spoile første bog, så hvis du endnu ikke har læst den, så vent hellere med at læse videre J

Et års tid efter eventyret i den første bog, hvor det lykkedes Tara at lede oprøret mod fyrst Baras og opnå frihed for både sig selv og landets retmæssige kongefamilie, lever hun nu sit liv i selskab med Gaffa, hendes ulv og alliken Ka. Hun mangler dog stadig svar på det vigtige spørgsmål om, hvem hun er, og hvor hendes forældre mon befinder sig.

En dag sender kongen bud efter hende, og beder om hjælp til at finde Arke, som er forsvundet. De mistænker, at han er taget ud for at lede efter Valmar, den forsvundne kongelige tvilling. Hun bliver sendt ud på en færd, hvor hun for alvor skal lære at klare sig selv. Man kan godt mærke, at Tara er blevet lidt ældre i denne bog, for hvor hun til tider var mere barnlig i forrige bog, er hun mere voksen i denne. Der er også mere politisk spil og magtkamp i denne bog. Det var der også i forrige, men her er det lidt mere kompliceret, og Tara bliver igen trukket ind i midten af det hele, hvilket er et stort ansvar for en på hendes alder.

Bogen er fyldt med spændende og sjove personligheder. Især Gaffa, der som altid er rapkæftet og smider om sig med eder og forbandelser – der er virkelig mange sjove og opfindsomme skældsord imellem! Tara viser sig også som en endnu stærkere hovedperson i denne bog, og hendes udvikling er interessant. Det falder hende mere og mere naturligt at have hele landets skæbne på sine skuldre. Der er også indflettet flere magiske og overnaturlige elementer denne gang, hvor forrige bog handlede mere om naturlig overlevelse. Denne gang sker der mange uforklarlige ting på de mystiske Stormøer, og genremæssigt læner det sig mere op af fantasy. Det hele foregår stadig i et middelalderunivers, hvor Tara må være på vagt overfor både fjender og uventede alliancer.

Man kan godt mærke, at bogen er skrevet til et lidt yngre publikum. På trods af politikken, er sproget simpelt og ting løser sig ofte lidt for let, uden nogen videre kompliceret forklaring, hvilket jeg tror, er lettere at acceptere for børn. På den anden side er der også nogle ret barske og ikke specielt børnevenlige scenarier, så det er langt fra alt, der har en simpel løsning, hvilket er en god kontrast. Det er stadig en god børnebog, som kan læses af folk i alle aldre.


Jeg håber, at der kommer flere bøger i serien om Tara, for der er stadig ubesvarede spørgsmål, og det ville være så hyggeligt at følge hende på endnu et eventyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar