søndag den 13. august 2017

"Ønskemageren" af C. J. Redwine


Anmeldereksemplar

Titel: Ønskemageren (org. The Wish Granter)   Forfatter: C. J. Redwine   Udgivelsesår: 2017   Forlag: Turbine

Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine

Dette er anden del i Ravenspire serien. Første del, Skyggernes dronning, har jeg anmeldt lige her. Begge kan læses som standalones, og har som sådan ikke andet end Ravenspire universet tilfælles.

Ønskemageren er en eventyrsgenfortælling baseret på eventyret om Rumleskaft, med moralen om, at man skal passe på, hvad man ønsker sig, for der kan være usete konsekvenser og måske er græsset i virkeligheden ikke grønnere på den anden side. I virkeligheden skal man være tilfreds med det liv man lever og det man har. Det erfarer hovedpersonerne i Ønskemageren i hvert fald.

Faen Alistair Teague er Ønskemageren, som lever af menneskenes ønsker og grådighed for at brødføde sin egen grådighed efter magt. Han vil have endnu mere magt og iværksætter derfor en snedig plan, som involverer kongens uægte tvillinger, Thad og Ari, som er den eneste trussel mod den ægte arving til tronen. Teague overtaler Thad til at ønske at blive konge, så han dermed står i gæld til Teague, og kan hjælpe ham tættere på tronen. Ved hjælp af ønsket bliver Thad og Ari pludseligt officielt kongelige, da den tidligere kongefamilie på mystisk vis dør. Teagues plan er lykkedes, men Ari fornemmer hurtigt, at noget er helt galt.

Ari er ikke den typiske eventyrsprinsesse og befinder sig ikke godt i rollen. Hun er eventyrlysten, selvstændig, egenrådig og nægter at bøje sig for regler og forventninger, og hendes kvaler i den forbindelse er faktisk ret underholdende, da hun er dejligt sarkastisk og en lille smule klodset. Hun er dog fuldt ud i stand til at gøre oprør mod Teague.

Teague er en interessant, kompromisløs og nådesløs skurk, med masser af hemmeligheder og bevæggrunde for hvorfor han er som han er og hvorfor han er blevet ond. Der er dog intet sympativækkende over hverken ham eller hans historie. Det er spændende at følge ham i de kapitler, som er fortalt fra hans synsvinkel. Han fordærver hele kongeriget i sin jagt på magt, hvilket Ari med alle midler vil sætte en stopper for. Ved at redde sin bror ud af den aftale han indgik med Teague vil hun i samme omgang redde hele kongeriget fra Teagues jerngreb.

Sebastian er kong Thads nye våbenmester. Han har på egen krop oplevet følgerne af Teagues indvirkning på samfundet og bliver dermed en vigtig allieret for Ari, og selvfølgelig opstår der mere end venskab mellem de to.

Ønskemageren er en rigtig god fantasyfortælling, faktisk meget bedre end forgængeren Skyggernes dronning. Jeg er vild med, at det er et mindre, omend stadig velkendt, eventyr end man så ofte ser i disse genfortællinger, for bogen minder ikke om noget jeg tidligere har læst indenfor genren. Ravenspire universet blander desuden også så mange forskellige eventyrs- og fantasyelementer, at der med garanti er noget for enhver smag.


Den er både eventyrlig og magisk. Karaktererne stilles over for dilemmaer, som man virkelig føler for og som drager én helt ind i historien. Det er en meget veludført og gennemført fantasy historie, selvom nogle ganske få ting godt kunne have været gået mere i dybden, da der indimellem bliver sprunget lidt let henover tingene. Jeg blev dog meget positivt overrasket. Det er en af de bedste genfortællinger jeg længe har læst, og jeg glæder mig til flere eventyr fra Ravenspire universet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar