mandag den 23. oktober 2017

Konkurrence: Vind "Alice's Adventures in Wonderland & Other Stories" af Lewis Carroll (sponsoreret af Plusbog.dk)


Sponsoreret af Plusbog.dk
Plusbog.dk har lanceret budskabet ‘Læs hele livet,’ hvor de ønsker, at flere skal dele læseglæden og læse hele livet. På de sociale medier kan kampagnen følges under #læshelelivet og  #jeglæserhelelivet
og man kan læse meget mere om det lige her.

Jeg har selv læst hele livet, helt fra mine forældre og farmor læste højt for mig, til jeg selv begyndte at kunne læse og for alvor fik øjnene op for bøgernes verden og hvad den har at tilbyde. Læsning er ofte en form for eksapisme, en flugt fra den virkelige verden, som samtidig lærer os så uendeligt meget om den verden, vi for en stund sætter på pause. Gennem en bog har man mulighed for at besøge fremmede steder og kulturer, få en dybere forståelse og empati for andre mennesker, og i det hele taget lære uvurderlige ting om livet i sin helhed.

Som min ’læs hele livet’ bog har jeg valgt ’Alice’s Adventures in Wonderland,’ da den kan læses af alle, børn som voksne, og tåler flere genlæsninger. Den er så finurlig, eventyrlig og fyldt med små indsigtsfulde anekdoter og observationer, hjulpet på vej af barnlig nysgerrighed og forundring, og oftest forklædt som nonsense, men som giver så meget mening og fortæller så meget om livet. For mig har læsning udviklet sig fra at låne bøger på det lokale bibliotek til en samlermani og evig jagt efter bogskønhed og smukke udgaver, som tilsammen udgør mit eget lille bibliotek. For en bog er så meget mere end bare tekst, den er en oplevelse på godt og ondt, som gerne må afspejles i bogens ydre og indre, og det synes jeg i dén grad, at Barnes & Noble’s Leatherbound Classics serie har formået at gøre med denne udgave af ’Alice’s Adventures in Wonderland,’ som udover den elskede klassiker også indeholder Lewis Carrolls andre skriverier.  

Plusbog.dk har i forbindelse med ’Læs hele livet’ venligst sponsoreret et eksemplar af den smukke læderindbundne Barnes & Noble udgave af ’Alice’s Adventures in Wonderland & Other Stories’ af Lewis Carroll, som forener alt det bedste fra bøgernes verden i form af bogskønhed og livsindsigt.


En af jer har nu mulighed for at være så heldig at vinde den. Konkurrencen løber frem til d. 2. november, hvor vinderen vil blive tilfældigt udtrukket blandt alle de deltagende, hvorefter Plusbog sender bogen afsted. For at deltage, skal du skrive en kommentar med dit bud på en bog, som kan læses hele livet og hvorfor. Husk også at skrive din mailadresse, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. Derudover skal bogen kunne sendes til en dansk adresse. Jeg bliver selvfølgelig også meget glad, hvis du følger bloggen på Bloglovin’ og instagram @readingraindrops :) P.s. Ingen grund til panik hvis din kommentar ikke vises med det samme, jeg godkender alle kommentarer manuelt inden de udgives, så den skal nok komme :)


36 kommentarer:

 1. Jeg vil mene at man kan læse Harry Potter serien hele livet for både voksne og børn. :)
  Desuden kan jeg formentlig læse de tre først i serien Mortal Instruments resten af mit liv.:D

  SvarSlet
 2. Mit bud er Røde Orm af Frans G. Bengtsson fordi jeg læste den som barn og var meget glad for den som barn og det er jeg stadig den har bare fået en anden dimension. Dejlig konkurrence håber at jeg vinder en god bog til den mørke kolde tid😍😁🍀

  SvarSlet
 3. Min E-mail er i øvrigt celinahannibal@live.dk 😁 Og følger på instagram👌

  SvarSlet
 4. Mit bud på en bog som kan læse hele livet er "Oliver Twist" - jeg læste den selv første gang som barn og har siden læst den både som ung og voksen.

  Min mail er: saspigen2@live.dk

  SvarSlet
 5. Shadow falls, det hvertfald en bogserie jeg sikkert vil komme til at læse rigtigt mange gange ud i fremtiden endnu, synes nemlig det en rigtig smuk og sjov historie. 😊

  E-mail: eriksenbenne@gmail.com

  SvarSlet
 6. Harry Potter er mit ultimative over bog der kan læses hele livet. Det er et eventyr der er spændende at tage på for både store og små læsere. Og så synes jeg den har mange skønne livs budskaber ����

  Mail: skrivepultenkh@gmail.com

  SvarSlet
 7. Jeg elsker Alice i Eventyrland, det er min yndlingsbog. Faktisk elsker jeg den så meget, at den var tema for min 40 års fødselsdag. Men skulle jeg nævne en anden bog som kan læses hele livet, så bliver det uafgjort mellem Harry Potter og Den lille prins. Begge bøger har masser af historie, som fanger når man er ny i litteraturens verden. Og endnu flere lag som man ser som voksen.
  Min mailadresse er: jannie_roskva@hotmail.com

  SvarSlet
 8. Harry Potter serien er uden tvivl bøger, som jeg ville kunne læse hele livet. Det er fortællinger som tager en med på et spændende eventyr hver eneste gang man læser dem :-)

  Julie.959@hotmail.com

  SvarSlet
 9. Altså "Harry Potter" og "Den lille prins" ville også være mine bud - men jeg vil ikke sige det samme, som alle de andre (selvom de jo har ret). Så jeg går med "Skammerens Datter" af Lene Kaaberbøl. Den er spændende, god og fantastisk - uanset hvilken alder man har eller hvor man er i livet. Den er et pusterum fra en triviel hverdag, og jeg elsker, at jeg er vokset op med den.

  Rikkestavski@gmail.com <3

  SvarSlet
 10. Hey Karina. Fint opslag, for en god sag.
  Der findes mange gode bøger, og jeg er helt enig i hvordan en bog er mere end teksten. Det er udfoldelsen af historien, det er hvordan teksten er præsenteret, omslag på bogen og billeder der kan løfte bogens historie til et helt nyt niveau - Derfor vælger jeg Hobbitten af J. R. R. Tolkien. Det er ikke kun en bog der har fulgt mig siden jeg ikke var gammel nok til at læse selv, men det er en bog der har vidst mig, vidunderlige menneskelige kvalitetter og problemstillinger, i en verden så langt fra min egen. Den er guf. Den er god. Den er inspirerende og den skubber mig i retningen af at blive en bedre forfatter. En bog jeg ikke ville være foruden!

  Min email adresse er Jasminwurtz@gmail.com

  SvarSlet
 11. Michael Endes Den uendelige historie og Momo er begge bøger med vigtige budskaber, som både kan læses, men også holder hele livet. Der er gået mere end 30 år mellem mine læsninger af de to romaner, og jeg må sige at de ramte mig endnu hårdere som voksen og mor.

  Det er bøger som virkelig fortjener at blive læst mere end én gang i livet, ikke blot fordi de er så eminent godt skrevet, men også fordi de inderholder et universelt budskab om kærlighed, som alle kan forstå.

  piabechm@gmail.com

  SvarSlet
 12. Jeg har flere bud, og er meget enig med de andre, der nævner Harry Potter. :) Derudover vil jeg nævne Peter Pan. I ens barndom starter man formentlig med udgaven af Disney. Og når man er blevet ældre, så kan man læse den originale og mere dystre fortælling. En bog der kan læses hele livet, og i alle aldre.:)
  - lbachj@msn.com

  SvarSlet
 13. Der er heldigvis utroligt mange bøger, man kan læse hele livet. Som nogle af de andre vil jeg også læse Harry Potter hele livet - jeg plejer som udgangspunkt at læse alle syv bøger hvert andet år :)

  offentliganna@gmail.com

  SvarSlet
 14. Ja, Harry Potter er helt sikkert også en bog, jeg kan læse igen og igen. Men, der er jo mange flere gode bøger derude, som bestemt også er en genlæsning værd :-) For mig er det ikke så meget en bog, som det er en forfatter og hans værker - nemlig H.C. Andersen. Jeg har netop været medhjælper på Askov Familiehøjskole, og der læste vi eventyr op hver morgen. Vi var både omkring Klokken, Klodshans og Kejserens nye klæder. Jeg tror helt ærligt, at jeg var mere inde i historierne end samtlige børn tilsammen, for jeg forstår slet ikke hvor smukt han kan skrive. Derfor gik jeg hjem og fandt mine gamle samlinger af H.C. Andersens værker frem, og jeg er stadig helt forgabt i hans poesi. Jeg mener bestemt, at man får en masse ud af H.C. Andersen uanset alder, og jeg er i hvert fald ikke færdig med at læse hans smukke eventyr!

  Mail: bogfeber@sandberg-lapp.dk

  SvarSlet
 15. En verden som Harry Potter's, hvor jeg tror man kan finde forskellige facetter afhængig af hvor man er i livet.
  blomsthamster@gmail.com

  SvarSlet
 16. Åh altså :) jeg elsker Fionavar-Gobelinen af Guy Gavriel Kay! Jeg har læst den 7 gange allerede - og kunne læse den igen lige nu på trods af at jeg læste den i sommer :) Historien er fantasy på højeste plan - næsten på samme niveau som JRRT og GRRM ;) Fortællingen har både nutidigt, eventyrligt og realistisk indhold - kærlighed, krig, ondskab og venskab.
  .
  .
  .
  Tror sørme jeg må læse den igen snart :D

  Mail; randidue@live.dk

  SvarSlet
 17. Coraline (som faktisk er min yndlingsbog!) kan også læses hele livet (:
  Sarashazmina@gmail.com

  SvarSlet
 18. Jeg synes helt bestemt at Hobbitten og Ringenes Herre bøgerne er nogle der kan læses hele livet, de har i hvert fald fulgt mig siden min barndom og nu også introduceret til børnene :)
  Mvh Sarah - sarah@kafu.dk

  SvarSlet
 19. Alices historie er klart en bog, man kan læse hele livet. Den bliver aldrig kedelig, og der dukker altid noget nyt op, hver gang man læser den.

  windblownpages(a)hotmail.com

  SvarSlet
 20. Der er mange bøger som for mig kan læses hele livet, men en helt særlig én er nok The Princess Bride. Jeg så filmen da jeg var barn, og blev helt bidt af dens magiske univers. Da jeg så som teenager faldt over bogen i bogforretning i England, var det som skæbnen. Siden jeg læste bogen for første gang har det været én af mine yndlings bøger ✨❤️

  Indiajohanne@gmail.com

  SvarSlet
 21. Peter Plys skal læses mindst hver 5. år. De små fantastiske perler af visdom hele bogen er bygget op af, giber indspark og nyt syn på tilværelsen.

  -Louise
  Thisfictionallife@gmail.com

  SvarSlet
 22. Efter min mening er Harry Potter en bog/serie som man kan læse gennem hele livet. Den har vist gang på gang at lige meget om du er 11 eller 41 når du læser dem, så bliver du tryllebunden og får lyst til at svinge med en tryllestav. Det er helt klart en bog som jeg selv vil blive ved med at læse indtil jeg ikke længere kan se ud af øjnene.
  Det minder mig forresten om at det snart er tid til den årlige Harry Potter genlæsning :o)
  Ps. Fed konkurrence. De B&N bøger er SÅ flotte!!!

  Hilsen Signe (thebookchatter)

  signe_handersen@hotmail.com

  SvarSlet
 23. Der er simpelthen så mange gode bud alle vegne på bøger, der kan læses hele livet. Et bud kunne være Mio, min Mio af Astrid Lindgren, der er en fortyllende og uhyggelig fortælling i de yngre år. Senere bliver den en smuk fortælling om venskab, om at finde hjem, og om at overvinde frygt og farer. Derudover egner den sig særdeles godt til højtlæsning, men kan også sagtens læses selv.

  books(a)cherryblossomreads.com

  SvarSlet
 24. Jeg mener, at man kan læse Narnia serien igen og igen uden at blive træt af den. Både børn og voksne kan få glæde af at læse serien. :) det er nogle rigtig gode bøger og filmartiseringerne og også rigtig gode.

  humeyra@live.dk

  SvarSlet
 25. Faktisk Alice i Eventyrland. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har læst den og i hvor mange forskellige udgaver, men jeg opdager altid noget nyt :)

  SvarSlet
 26. Der findes mange bøger, som kan læses hele livet, men jeg synes at Harry Potter bog/serien for altid vil være nogle fortryllende bøger for mig :D

  ne-wi@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Alt skrevet af Terry Pratchett <3 Witches Abroad var den første bog af ham som jeg læste, og siden da har jeg ikke kunnet få nok af Discworld bøgerne!
  sarafinakimo@hotmail.com

  SvarSlet
 28. Som mange andre også har sagt, så synes jeg, at Harry Potter er en serie som kan læses hele livet! Budskaberne og de man fokuserer på ændrer mening gennem livet - noget jeg selv har oplevet. Samtidig kan jeg slet ikke vente med at give historien videre til næste generation. :)
  E-mail: camillabj@outlook.com

  SvarSlet
 29. Hobbitten af J.R.R. Tolkien. Jeg har elsket den siden jeg fik læst den højt som barn, og siden genlæst både den og Ringenes Herre-trilogien et utal af gange. Budskabet om at en enkelt skabning, uanset hvor lille, kan gøre en forskel, og at drager kan besejres, er for mig utroligt vigtige, og jeg opdager nye ting hver gang jeg læser bogen.
  laesehestmedfantasy@gmail.com

  SvarSlet
 30. Brødrene Løvehjerte kan læses hele livet. Jeg havde egentlig glemt bogen lidt, indtil min nevø fik navnet Jonathan, som den ene af brødrene i bogen også hedder. På baggrund af bogen fik jeg lavet nogle tegninger til min nevøs dåbsgave, og i kortet lovede jeg ham, at vi skal læse den bog sammen. Bogen behandler et tungt emne på så fin vis, at man aldrig bliver hverken for gammel eller for ung til fortællingen.

  /Lærke Mathiasen
  laerkehm@hotmail.com

  SvarSlet
 31. Uhhh jeg vil SÅ gerne ha' fingrene i denne bog som jeg ikke har læst endnu men som ved er lidt af en klassiker og hvem kender ikke historien? ;) En bog jeg synes man altid kan vende tilbage til er Peter Pan, fordi det er en klassiker som er skrevet utrolig smukt og som kan fortolkes og ses på forskellige måder, det er en historie vi alle kender men som man bør huske :)
  / Betina Thy Dich
  betinatdich@gmail.com

  SvarSlet
 32. Skammerens Datter af Lene Kaaberbøl og resten af skammer-serien for den sags skyld kan læse alle i alle aldre hele livet igennem. Jeg bliver aldrig træt af, at læse bøgerne. Også har de en speciel betydning for mig, jeg lærte først at læse i 3. Klasse og var slet ikke den store bogorm, men kort efter læste jeg Skammerens Datter og fandt læseglæden og har været total tryllebundet af bøger siden! Mit livs bedste møde! Jeg har genlæst bøgerne flere gange end jeg kan tælle til fra alderen 9 år til 26 år og mange år i fremtiden. Jeg har også det indtryk at virkelig mange elsker forfatterens bøger og til møde og foredrag med hende til Fantasy festivalen i Esbjerg kunne man med egne øjne se hvor mange som elsker bøgerne og hvor stor en betydning de har haft. Jeg har fx fået min mor på 50 år til at læse dem og hendes kæreste vil også læse dem, han startede dog med Odd. Mine søskende har jeg også fået lokket til at læse dem også Ja har de alle læst siden! Så vi er blevet en bogelskende familie! ❤ også syntes jeg den fortjener at vinde fordi historien er fantastisk og alle aldre finder historien relevant og spændende, at læse. Historien er unik og jeg har aldrig læst noget lignede.
  M.V.H. Malene Erika
  Min mail er maleneeek@hotmail.com ��

  SvarSlet
 33. Jeg må nok også sige Harry Potter:)

  E-mail: Sophia@hyldtoft.com

  SvarSlet
 34. Harry Potter selvfølgelig, men også Eragon serien elsker jeg virkelig og den har virkelig sat sig i mit hjerte ❤️ historien ramte mig og satte et standpunkt for alle fremtidigt fantasy bøger jeg har læst!
  Sannelarsen88@hotmail.com

  SvarSlet
 35. En bog jeg vil kunne læse resten af mit liv er Brødrene Løvehjerte, og generelt bare alle Astrid Lindgrens historier! Der er så mange fine detaljer, pointer og moraler i dem, som ændre sig gennem ens liv, men altid vil kunne give mening på den ene eller anden måde!

  Min mail er Signekappen@hotmail.com

  SvarSlet
 36. Mit svar er "Historien om Mira"-serien af Josefine Ottesen. Det er nogle af mine absolut yndlingsbøger. Josefine er den mest fantastiske fortællerstemme, som fører én så smukt igennem bøgerne. Samtidig har Mira den vildeste og mest gennemførte karakterudvikling - og så virker hun så ægte, på trods af at det er fantasybøger. Universet er gennemført og gennemtænkt og temaerne evigtgyldige. :)

  Stine Jensen
  stineij@live.dk

  SvarSlet