torsdag den 11. januar 2018

"Løgnenes palads" af Erin Watt


Titel: Løgnenes palads (Royals #3)   Forfatter: Erin Watt   Udgivelsesår: 2017   Forlag: Flamingo
Bogen er et anmeldereksemplar fra Flamingo

Dette er tredje bog i Royals serien. Jeg har anmeldt de to første bøger her og her, og været ret begejstret for serien indtil videre. Denne skuffer heldigvis ikke.

Efter den mildest talt dramatiske afslutning på bog to har jeg været virkelig spændt på at læse fortsættelsen. Hvis du endnu ikke har læst de to første bøger, så er det nok en god idé at vente med at læse denne anmeldelse for at undgå spoilers.

Brooke er død, og Reed er mistænkt for mordet. Historien har derfor taget en virkelig spændende drejning og er gået fra mest at være drama, til nu også at være et mordmysterie. Det er overraskende nok ikke for meget af det gode, hvilket siger meget om det univers, vi bevæger os rundt i, at et murder mystery passer så perfekt ind.

Denne gang ser problemerne ud til at være så alvorlige, at hverken Royal familiens penge, navn eller magt kan hjælpe Reed og familien ud af kniben. Desperationen viser helt nye sider af dem, som klæder både historien og karaktererne rigtig godt.

Ellas far Steve er tilbage, selvom alle troede, at han var død. Steves kone Dinah, som teknisk set er Ellas onde stedmor, fortsætter med at skabe problemer.

Endnu en gang er der skruet helt op for dramaet og intrigerne, og jeg kan ikke lade være med at elske det og lade mig rive fuldstændigt med. For hver bog bliver det vildere og det har været en fornøjelse endnu en gang at blive suget fuldstændigt ind i Royal familiens ekstravagante og til tider forskruede, men dybt fascinerende verden.

Bogen har rigelige mængder af loyalitet, penge, sex, magt og drama. Der er meget mere på spil denne gang, hvor det rent faktisk er et spørgsmål om liv og død, og ikke kun high school hierarki og typisk rigmansfnidder.

I de to første bøger havde jeg lidt et issue med fyrenes besidderiske og voldelige adfærd, men det klæder virkelig både dem og historien, at der er skruet lidt ned for det aspekt i denne, hvor de virker mere ydmyge og menneskelige, nu hvor de står overfor et problem som ikke kan løses med vold og trusler som de plejer, og som dermed er ude af deres kontrol.


Reed og Ellas historie afsluttes fint i denne, men jeg har fundet ud af, at der allerede er udgivet en fjerde bog på engelsk med Easton i hovedrollen, og at en femte er på vej i 2018, så forhåbentlig skal vi ikke vente for længe på at få dem på dansk også, for hvis serien holder det hidtidige niveau, bliver det bare bedre og bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar