onsdag den 17. januar 2018

"Wika og Oberons rasen" & "Wika og De Sorte Feer" af Thomas Day & Olivier Ledroit

Titel: Wika og Oberons rasen (Wika #1) & Wika og De Sorte Feer (Wika #2)   Forfatter: Thomas Day & Olivier Ledroit   Udgivelsesår: 2015 (org. 2014) & 2017 (org. 2016)   Forlag: Cobolt
Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Forlaget Cobolt

Disse to bind om Wika er nok nogle af de smukkest illustrerede graphic novels, jeg nogensinde har set. Oveni den visuelle skønhed, er historien også både spændende og fascinerende, så der er ikke en finger at sætte på disse to udgivelser.

Den onde fyrst Oberon angriber og dræber Wikas forældre, men det er lykkedes Haggis at få Wika i sikkerhed, klippe hendes vinger og skjule, at hun er fe. Tretten år senere er Wika kommet til hovedstadsbyen Avalon, hvor hun møder og slår sig sammen med tyveknægten Bran. De snyder og stjæler for at klare sig, men hun kan dog ikke blive ved med at skjule, at hun er fe.

Både hun og verden er i fare for Oberon og hans ondskab og allierede. Det bliver blodigt, da Oberon finder ud af, hvem hun er, men De Sorte Feer tager hende under deres vinger og hjælper hende med at udvikle hendes utrolige kræfter.

Wika bøgerne er som nævnt nogle af de smukkeste graphic novels, jeg nogensinde har set. Detaljerigdommen i illustrationerne, farverne, tegnestilen – det hele er så smukt og gennemført, næsten magisk og det kommer slet ikke til sin ret på billeder, hvor man forsøger at fange skønheden.
Bøgerne fortjener ro og fordybelse, men den hæsblæsende historie gør det svært ikke at flyve igennem siderne. Man skal huske at sætte farten ned og nyde helhedsoplevelsen af ordene og ikke mindst illustrationerne, som fanger historiens stemning helt perfekt.

Det er ikke kun illustrationerne, der bærer historien. Sprogligt er den også virkelig smuk og stemningsfuld helt fra starten, og man er opslugt af det imponerende og gennemførte univers med det samme. Den er samtidig også grotesk og bizar, der er action, kampscener, politik, magi, fantastiske væsner, uhyggelige og onde skabninger, mord, forræderi, kærlighed, jalousi, hævn, magtkamp, og masser af mytologi og legender er flettet ind i fortællingen også. Det er i sandhed en eventyrlig rejse ind i Pans verden, i et mørkt og sælsomt univers.

Fantasy møder steampunk og det er både unikt, originalt, og helt perfekt. Bag i det første bind er der behind-the-scenes skitser og info om tilblivelsen af tegneserien, hvilket er virkelig interessant og giver et helt unikt indblik og forståelse for historien og kunsten.


Første bind er naturligvis meget introducerende og historien skal først lige i gang, men det tegner enormt lovende, og giver lyst til at fortsætte til næste bind med det samme. Bind to er tæt på at være lige så godt som det første, men slutter næsten for hurtigt. Der må komme flere fortsættelser, for historien føles langt fra slut, og jeg vil meget gerne læse mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar