mandag den 19. februar 2018

"Hot mess" af Lucy VineTitel: Hot mess   Forfatter: Lucy Vine   Udgivelsesår: 2018   Forlag: Flamingo
Bogen er et anmeldereksemplar fra Flamingo

I Hot mess følger vi Ellie. Hun er single og folk har så uendeligt travlt med at have ondt af hende, for hvem har dog lyst til at være sidst i tyverne og alene? Man må da i så fald være en sørgelig undskyldning for et menneske.

Det er et nyt lavpunkt, da hun bliver brændt af af sin blind date på valentins dag. Hun er den klassiske sarkastiske, relaterbare, lidt klodsede og uheldige chick-lit hovedperson på jagt efter kærligheden, som på en eller anden måde altid får rodet sig ud i mere eller mindre pinlige, men underholdende situationer. På ét afgørende punkt adskiller hun sig dog alligevel fra stereotypen: måske er hun i virkeligheden helt okay med at være single.

Bogen her udkom lige i rette tid til valentins dag, men dens budskab er faktisk relevant hele året. Sandhederne om singlelivet i nutidens samfund er pakket ind i masser af sarkasme og humor, men det gør dem ikke mindre sande eller, til tider, deprimerende og tankevækkende. Det der med at det at være single, nærmest skal gøres til en sygdom og noget, der for enhver pris skal undgås, er så trættende i længden, og det er forfriskende med en bog, der gør op med det her i stedet for endnu en gang at skulle handle om at finde den store kærlighed for at hovedpersonens liv kan blive fuldendt.

Det er en meget ærlig bog, fyldt med ucensurerede tankestrømme om at være single sidst i tyverne, om omverdenens forventningspres, folks mere eller mindre velmenende råd, og hele det her Tinder-dating-cirkus. Der er historier fra datingjunglen, chick-lit humor, akavede dates, gode venner, familie og masser af pinlige situationer. Sidstnævnte kan indimellem virke lidt opstillede, men det virker for effektens skyld. Det handler i bund og grund om, at man ikke føler, at man har styr på noget som helst, selvom man skal forestille at være voksen. Voksenlivet er slet ikke, som man troede, at det ville være, og alle andre virker meget mere cool og kontrollerede, selvom det hele er en illusion.

Langt henad vejen er bogen klassisk og typisk chick-lit, fyldt med både klichéer og sandheder, tilpasset og gjort aktuel til netop nu, og jeg er vild med det. På nogle punkter er den meget personlig og på andre lidt overfladisk, men det giver en god balance og det er let og god underholdning. Den minder på mange punkter om noget, man har læst utallige gange før, da den følger en ret klassisk chick-lit formular, så hvis man ligesom jeg hører til den gruppe, der ikke bruger chick-lit som et skældsord og elsker bøger i stil med Sophie Kinsella, Marian Keyes og Mhairi McFarlane, så er denne bog helt sikkert det rette valg.

Det er sådan en feelgood roman, som får en til at føle, at man ikke selv er helt så håbløs, eller at man i det mindste ikke er alene om ikke at have styr på sit liv. Den er empowering og slår et vigtigt slag for, at der altså ikke er noget galt med at være single. Det er virkeliggørelsen af myten om den lykkelige singlekvinde, om at kvinder ikke behøver at være i et forhold eller finde den store kærlighed for at være lykkelige eller fuldendte. Det er næsten ærgerligt, at bogen ikke er længere, for Ellie er et rart og sjovt bekendtskab, og Lucy Vine skriver virkelig underholdende og vigtig chick-lit.Ingen kommentarer:

Send en kommentar