lørdag den 3. februar 2018

Månedens læsning #28: Januar 2018


Indlægget indeholder anmeldereksemplarer
Så er årets første måned allerede gået. Januar var både verdens længste og verdens korteste måned (det synes jeg næsten jeg siger hver eneste måned, så det er muligvis min tidsfornemmelse, der er noget galt med). Jeg udgav årsopsamlingsindlæg, både et bogligt og et på det mere personlige plan. Begge kan læses her og her. Og så fik jeg selvfølgelig læst en masse bøger, hele 20 blev det faktisk til.

Den første halvdel af januar gik stille og roligt med at komme tilbage til en form for hverdag igen efter en hektisk december. Jeg havde fået anskaffet mig et løbebånd og ca. 170 lydbøger, da Plusbog kørte 1 kr. udsalg på lydbøger (måske har de dem stadig til den pris?) så en af grundene til, at jeg har fået ”læst” så mange bøger denne måned er helt klart, at 9 af dem er lydbøger, som jeg har hørt mens jeg har brugt løbebåndet eller gået ture. Jeg startede ud med nogle relativt korte og letlæste lydbøger, og når de bliver skruet op på dobbelt læsehastighed i app’en, tager det altså ikke mange timer at komme igennem sådan én.

Midt i januar blev jeg tilbudt job i en boghandel, indtil videre er ansættelsen frem til d. 31/3, og det er ganske hyggeligt. Det har været lidt hårdt at vænne mig til at arbejde fuldtid, når jeg i over 6 år har været vant til at studere og mere eller mindre selv administrere al min tid. Jeg føler ikke, at jeg har ret meget fritid, for jeg klarer mig ikke ret godt med mindre end 8 timers søvn, og så er der bare ikke mange timer tilbage i døgnet til alt det, man gerne vil. Men sådan er voksenlivet. Derfor er jeg også lidt bagud med anmeldelser. Jeg har tydeligvis fået læst en del, på trods af følelsen af manglende fritid, men det med at få skrevet anmeldelserne, er jeg ikke så god til at få gjort, når jeg først er kommet hjem fra arbejde. Men de er altså på vej, og vil komme løbende det næste stykke tid.

Som sagt lyttede jeg til hele 9 lydbøger denne måned. Dæmonherskerens Arving trilogien af Haidi Wigger Klaris var som sådan ok, men meget svingende i kvalitet. Jeg kunne rigtig godt lide første bog, men derfra gik det desværre ned ad bakke, og jeg endte med ikke rigtigt at bryde mig om sidste bog. 
De fire bøger i Er du okay? serien af Anika Eibe lyttede jeg også til, og jeg kunne rigtig godt lide, hvor realistiske de var. Især Er du okay, Marie? skilte sig ud som min favorit blandt dem, hvor de andre var lidt mere middelmådige, men stadig gode. Stalker af Michella Rasmussen og Skyggesider af Christina Bonde var begge creepy. Afsløringen i Stalker var desværre lidt et antiklimaks, og i Skyggesider var jeg aldrig helt med på, hvad der egentlig foregik, så de to er desværre ikke nye favoritter.
I bunken med fysiske bøger, jeg har læst denne måned findes bl.a. de to første graphic novels i Wika serien, som begge er anmeldereksemplarer fra Forlaget Cobolt. Jeg har anmeldt dem lige her, og jeg var vildt begejstret for både historien, men ikke mindst også de flotte illustrationer.

Prinsen løven og falken af Deniz Usudur er et anmeldereksemplar fra Forlaget Det Evige Ønske. Jeg har anmeldt den lige her. Det var en fin lille samling eventyr, men ikke meget mere end det.

Et rige af tåge og vrede af Sarah J. Maas er anden bog i serien (jeg har anmeldt første bog lige her). Bogen er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, og en anmeldelse er lige på trapperne, men jeg kan afsløre, at jeg var vild med den.

Nevermoor – Morrigan Crows magiske prøvelser af Jessica Townsend er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, og en af de bedste bøger jeg læste denne måned. En anmeldelse er ligeledes på vej af denne.

Det gyldne kompas af Philip Pullman er endnu et anmeldereksemplar fra Gyldendal, som jeg har anmeldt lige her. Jeg glæder mig meget til at fortsætte i serien, som jeg har planer om i februar.

Førstelivet af Gena Showalter er et anmeldereksemplar fra HarperCollinsNordic, som jeg har anmeldt lige her. Det tegner til at blive en virkelig god serie, og jeg glæder mig helt vildt til næste bog, som heldigvis udkommer lige om lidt.

Mirror Mirror af Cara Delevingne var en kæmpe positiv overraskelse. Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, og jeg har anmeldt den lige her.

The Hate U Give af Angie Thomas var intet mindre end fantastisk. Den er et anmeldereksemplar fra Gyldendal, og en anmeldelse er lige på trapperne, men jeg kan mærke, at det er en af de anmeldelser, der er lidt sværere at skrive, fordi der er SÅ meget at sige om den her bog.

Illuminae af Amie Kaufman og Jay Kristoff er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag, med en anmeldelse på vej snarest. Det var virkelig en speciel læseoplevelse, men på en rigtig god måde.

Sindstequila af Sofie Riis Endahl er et anmeldereksemplar fra BYENS Forlag, ligeledes med en anmeldelse på vej. Det var en god ungdomsbog, fra en virkelig ung forfatter, som ved hvad hun skriver om.


Alt i alt var det en virkelig god læsemåned, med overraskende mange femstjernede læseoplevelser. Jeg håber, at februar fortsætter i samme spor, og håber, at I har haft en rar januar måned. Fortæl gerne om din januar måneds bedste læseoplevelse i kommentarfeltet :)

4 kommentarer:

 1. Mirror Mirror af Cara Delevingne er den bedste Big jeg har læst i Januar. Jeg var meget overrasket over hvor god den var.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt! Den var jeg også virkelig positivt overrasket over :)

   Slet
 2. Glæder mig meget til at læse din anmeldelse af Illuminae! :D Jeg var selv ret vild med den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yay, den er lige på trapperne :D Hvor er det godt, at du også var vild med den!

   Slet