torsdag den 29. september 2016

Månedens læsning: September 2016


Nu er september allerede ved at være forbi, og det har været en travl måned med masser af omvæltninger. 1. september sagde jeg på gensyn til Danmark, og rejste til Cork i Irland. Et par uger med masser af introduktion og indtryk senere, startede studiet for alvor op, med al den travlhed og usikkerhed det normalt fører med sig – ganget med hundrede, da både arbejdsbyrden og systemet herovre er helt anderledes, end hvad jeg er vant til.

Dertil kommer alle de lidt mere spændende og storslåede oplevelser. Jeg har udforsket Cork by, som jeg er blevet ret glad for. Jeg har udforsket de omkringliggende byer Kinsale og Cobh, som bestemt også er seværdige. Jeg har nydt udsigten ved the Cliffs of Moher og The Burren, og endda klemt en weekend i Danmark ind midt mellem det hele. Så jeg har haft ualmindeligt travlt. Og det ser ikke ud til, at jeg får mindre travlt i den kommende tid, men det er en god form for travlhed.

Derfor er det heller ikke blevet til så meget læsning. Det meste af min læsning denne måned er foregået i lufthavne og fly, for at få ventetiden til at gå lidt hurtigere. Jeg har også været glad for muligheden for at høre lydbøger på flyveturene og i busser, og på den måde, er det alligevel lykkedes mig at læse fem bøger, og påbegynde to.

Very Good Lives af J. K. Rowling fandt jeg på tilbud i en irsk aviskiosk og læste den korte, men vældigt inspirerende, lille bog samme dag.

Harry Potter and the Order of the Phoenix af J. K. Rowling genlæste jeg – for første gang på engelsk, og for første gang som e-bog, for at muliggøre, at jeg kunne medbringe den til Irland. Det var som altid en fornøjelse at være tilbage i troldmandsverdenen, og jeg håber på at genlæse de to sidste bøger indenfor nærmeste fremtid også.

The Rose Society af Marie Lu er fortsættelsen til The Young Elites. Jeg hørte den som lydbog, og var stadig fascineret af det utroligt mørke og dystre univers og karaktererne, men alligevel havde den svært ved helt at fange mig. Om det var fordi jeg hørte den som lydbog, kunne være en mulig forklaring, så måske jeg skal læse den sidste bog som fysisk bog engang.

Endnu en bog, jeg hørte som lydbog og ikke helt blev fanget af, var Persuasion af Jane Austen. Den har jeg også planer om at genlæse engang som fysisk bog, selvom det var virkelig hyggeligt at få den læst højt med meget udtalt britisk accent.

Månedens mest spændende læseoplevelse var den for nyligt udgivne The Thousandth Floor af Katharine McGee. Den bliver beskrevet som futuristisk Gossip Girl, og den beskrivelse rammer virkelig plet. Der er masser af drama, intriger og spænding, og jeg var simpelthen så godt underholdt!

Jeg havde egentlig ikke planer om, at jeg ville læse After You af Jojo Moyes lige foreløbig, men efter at have set Me Before You filmen, ville jeg have mere Lou, og købte derfor bogen her i Irland. Jeg mangler ikke ret meget af den, og jeg er positivt overrasket. Mine forventninger var heller ikke så høje, men den er underholdende og seriøs på de rigtige steder, og Lou er lige så skøn, som hun plejer at være. Man kan altid diskutere, om det var unødvendigt at lave en toer – den er ikke et must read, men jeg nyder alligevel gensynet med Louisa Clark.

Sci-fi klassikeren The Invisible Man af H. G. Wells lytter jeg lige nu til som lydbog, og indtil videre fanger den udmærket. Jeg er spændt på, hvordan historien udvikler sig, for lige nu er det hele stadig meget mystisk.

Jeg regner med, at oktober måned kommer til at se nogenlunde ligesådan ud rent læsemæssigt – måske endda med endnu mindre læsning. Der bliver endnu engang lidt lufthavnslæsetid,  da jeg næste weekend rejser på eventyr til Edinburgh i Skotland. Derefter får jeg besøg hjemmefra af to omgange, som begge byder på forlængede weekender i Dublin, hvor jeg nok ikke rigtigt får læst. Men det er også okay, når livet byder ind med skønne oplevelser i stedet for :)


Har du læst noget godt i september? :) 


lørdag den 24. september 2016

"Attachments" af Rainbow Rowell


Titel: Attachments   Forfatter: Rainbow Rowell   Udgivelsesår: 2012 (org. 2011)   Forlag: Orion Books

Bogen Attachments modtog jeg, da jeg deltog i Michelles sommerbyttebogsprojekt, #ViLæserSommerbøger. Det var Michelle selv, der udvalgte Attachments til mig, som den perfekte sommerbog, og med sådan en anbefaling, glædede jeg mig ekstra meget til at læse den. Man må sige, at hun har ramt plet, både hvad angår min smag og sommerstemning, for hvad er bedre at læse om sommeren end let og underholdende chick-lit? Denne er nemlig både sød, sjov og perfekt til sommer.

Det er en lidt anderledes form for chick-lit end jeg er vant til at læse, da denne er fortalt fra en fyrs perspektiv. Lincoln er en ensom computernørd, som stadig bor hjemme hos sin mor. På jobbet har han til opgave at holde styr på, at de andre medarbejdere opfører sig ordentligt online, og han skal derfor bl.a. læse deres e-mails. Især e-mail udvekslingen mellem Jennifer og Beth fanger hans opmærksomhed, og han læser ivrigt deres private korrespondancer. Derigennem føler han, at han kommer til at kende dem personligt, og han forelsker sig endda i den ene af dem. Men er det muligt at finde ægte kærlighed på skrift? Det er et interessant spørgsmål, som bogen stiller.

Fortællingen skifter mellem Jennifer og Beths samtaler i emailform, og Lincoln som fortæller, hvilket giver et indblik i deres liv på vidt forskellige måder, som alle siger overraskende meget om deres personligheder. Man føler ret hurtigt at man kender dem, hvilket også er Lincolns pointe – han føler, at han kender dem gennem deres mails, selvom de ikke aner, at han eksisterer, og ubevidst deler deres mest private tanker med ham.

Bogen foregår i 1999. Den giver lidt samme 90’er nostalgiske følelse som You’ve Got Mail, en af de ultimativt bedste 90’er film, hvor hovedpersonerne også forelsker sig over mail – men der er det dog gennem mails, som de sender til hinanden. I Attachments er det Lincoln, der forelsker sig ud fra mails, som ikke engang er til ham, hvilket unægtelig gør det hele en kende mere kompliceret.

Grænsen mellem at være en creepy stalker, der invaderer folks privatliv, og på at være en ensom stakkel, er lidt svær at definere i denne bog. Man får lidt ondt af Lincoln, som egentlig bare er en introvert enspænder, men i virkeligheden en rigtig god fyr, om end genert.

Det at Lincoln forelsker sig gennem emails, viser hvor stor en magt ord har. Hvad vi vælger at skrive om, vores bekymringer og hverdagssamtaler, siger nok i virkeligheden en del mere om os som personer og om vores personlighed, hvilket Rainbow Rowell viser med denne bog, hvori ord danner så tydeligt et billede af en ukendt person, at det gør det muligt at forelske sig i vedkommende.

Med sin sædvanlige quirky humor, har Rainbow Rowell her skrevet en lidt atypisk kærlighedshistorie. Det er virkelig en feelgood bog, der samtidig stiller sig kritisk overfor andres forventninger. Det skal handle om, hvad der gør DIG lykkelig. Lincoln har masser af tid og penge, men har ikke fundet kærligheden. Hans søster har travlt med at fortælle ham, at han lever sit liv forkert. Men der er ingen opskrift på lykke, den er individuel, og Lincoln holder heldigvis fast i hvem han er, og beviser, at man ikke skal lade andre dømme en på, hvordan man vælger at leve sit liv.


Jeg kan helt sikkert anbefale at læse Attachments, både hvis man i forvejen er Rainbow Rowell fan, men også hvis det er første gang man stifter bekendtskab med hende. Det er en virkelig skøn bog!

mandag den 19. september 2016

Nye bøger #15: Flere irske bogkøb



Her får I endnu en bookhaul fra Irland. Det er lige den form for indlæg jeg kan overskue pt. Jeg laver også andet end at shoppe bøger, men jeg har så travlt, at jeg kun får læst meget lidt, som ikke er til studiet. Deraf mangel på anmeldelser her på bloggen, men jeg har et par stykker in the making, som jeg gerne snart skulle få klar til at poste.

Tilbage til min bogstak. Som jeg nævnte i min sidste bookhaul, er der fantastiske muligheder for at købe billige bøger herovre, så det kan jeg selvfølgelig ikke helt lade være med. Den sidste uges tid har disse bøger derfor fundet vej til mine hylder:

Pocket Irish Legends er fra samme serie som den Pocket Irish History jeg viste frem sidst. Jeg planlægger at læse begge, mens jeg er her i Irland.

A Whole New World af Liz Braswell har jeg sukket efter virkelig længe. Det er en genfortælling af Disneys Aladdin, og jeg glæder mig virkelig meget til at læse den. Den er en del af Disneys ATwisted Tale serie, som genfortæller de velkendte eventyr med et twist. På forsiden af A Whole New World står der ”What if Aladdin had never found the lamp?” hvilket absolut lyder interessant!

The Death and Life of Charlie St. Cloud af Ben Sherwood lyder som en rørende fortælling om en dreng, der mister sin bror, men finder ud af, at han som den eneste stadig kan se ham og tale med ham. Derfor bliver det naturligvis svært for ham at komme videre efter tabet og sorgen. Jeg forestiller mig, at man får brug for kleenex til den her.

Love Letters of the Great War, redigeret af Mandy Kirkby, er som titlen fortæller, en samling kærlighedsbreve sendt under første verdenskrig.

One Crow Alone af S. D. Crockett er en dystopisk ungdomsbog, som lyder helt vildt interessant. Det er dog åbenbart en 0.5 til bogen After the Snow, hvilket jeg ikke vidste, da jeg købte den, men måske gør det ikke noget, for idéen med en 0.5 er vel, at den læses inden den egentlige historie?

Frog Music af Emma Donahue skulle være en blanding af historisk fiktion, krimi og burlesque i 1870ernes San Francisco. Den lyder i hvert fald spændende.


Har I købt nogle spændende bøger på det seneste, eller måske læst nogle af dem, jeg har købt? :)  






søndag den 11. september 2016

Nye bøger #14: Den første uges tid i Irland...


Nu har jeg efterhånden allerede opholdt mig i Irland i 11 dage, og det går ganske fint. Undervisningen er endnu ikke gået i gang, så jeg har haft masser af tid til at opleve både Cork, Kinsale og Cobh, og selvfølgelig shoppe (ahem…)

Især Cork byder på masser af shoppingmuligheder for en bognørd som mig. Penneys, som Primark af copyright årsager hedder herovre, har masser af Harry Potter og Disney items, så jeg har købt rigeligt nattøj, hjemmesko og t-shirts. Waterstones boghandlen behøver ikke nærmere introduktion, de fleste kender den nok i forvejen fra London, og afdelingen her i Cork skuffer bestemt ikke. Derudover er jeg stødt på nogle utroligt gode bogtilbud på steder, hvor jeg slet ikke havde forventet det. I kæden Dealz, hvor alle varer koster sølle €1.5, har de også et fint lille udvalg af bøger, med både kendte og ukendte titler. Kæden Porter, der mest af alt minder om en lufthavnskiosk med magaziner, aviser og bøger, har også fantastiske tilbud på bøger til næsten ingen penge. Derfor er jeg allerede, på ganske kort tid, endt ud med en imponerende stak bøger. Heldigvis er min kuffertplads denne gang ikke helt så kritisk som da jeg skulle hjem fra Seattle (3 kufferter og 2 stykker håndbagage var lidt af et mareridt), da jeg planlægger at tage et smut hjem til Danmark inden længe og dermed kan smide nogle ting af der, samt får besøg af søde mennesker, som kan have lidt med hjem i kufferten for mig, så indtil videre køber jeg løs af spændende og billige bøger :)

Very Good Lives af J. K. Rowling har jeg ønsket mig længe, og har faktisk allerede læst den lille, inspirerende tale. Jeg var vild med både illustrationerne og Rowlings rammende ord. The World According to Anna af Jostein Gaarder havde jeg egentlig først ladet blikket glide forbi, men bestemte mig alligevel for at kigge nærmere på den. Jeg har Sofies verden af samme forfatter stående hjemme, men har aldrig fået den læst, men både forside og bagsidetekst på The World According to Anna lyder lovende; en filosofisk YA-fantasy om Anna, der modtager beskeder fra år 2082. Maddigan’s Fantasia af Margaret Mahy var en af de bøger, jeg fandt til sølle €1.5. Jeg har aldrig før hørt om den, men den ser så fantastisk eventyrlig ud, og forsiden proklamerer, at den nu er en succesfuld BBC TV-serie, så det kan vel ikke gå helt galt, tænker jeg. Der er tidsrejser, sci-fi og magi, og bogen i sig selv er noget af det flotteste, jeg længe har set.

Ireland 366 af Frank Hopkins er en samling af sære og mystiske historier, taget ud af irske aviser gennem flere hundrede år, en til hver dag i året. Det bliver derfor en samling af Irlands mærkværdige og glemte historier. Det jeg har læst indtil videre er lidt underligt og fragmenteret og ofte ude af kontekst, så jeg kan ikke helt finde ud af, hvad jeg synes om bogen. Men jeg syntes, at den kunne være sjov at læse, mens jeg nu engang befinder mig i Irland. Det samme tænkte jeg om A Pocket History of Ireland, som jeg endnu ikke er begyndt på, men har bladret lidt sporadisk i. Den indeholder lidt mere velkendt og faktuel irsk historie, med billeder og illustrationer, så den tror jeg, at jeg får meget glæde af.
Vortex af Julie Cross er egentlig fortsættelsen til Tempest, som jeg hverken ejer eller har læst, men hardbackudgaven fandt jeg ligeledes til kun €1.5, så jeg tænker, at jeg nok kan opstøve Tempest andetsteds, og læse dem sammen.

I Waterstones havde de tilbud, buy one and get one half off. Jeg købte After You af Jojo Moyes, som jeg ellers havde tøvet med at anskaffe mig, men har haft lyst til at læse, siden jeg så Me Before You filmen. Til halv pris fik jeg så The Thousandth Floor af Katherine McGee, som det virker til, at alle snakker om på BookTube lige for tiden, så den læser jeg nok snart. Det er noget futuristisk YA, om et tusind etager højt højhus i fremtidens Manhattan, hvor der sker noget mystisk, og der så er en masse drama. Spændende! Uprooted af Naomi Novik startede jeg på som lydbog engang i løbet af sommeren, men den blev ved med at crashe app’en, så jeg fik aldrig gjort den færdig. Nu har jeg så købt den, så jeg endelig kan finde ud af, hvordan det hele ender.

True Grit af Charles Portis kender jeg ikke det store til, udover at den er filmatiseret og skulle være en western classic om en pige, der tager afsted for at hævne sin fars død. Mr. Fox af Helen Oyeyemi købte jeg, da jeg genkendte forfatterens navn og den lød interessant på bagsideteksten, og skulle være en form for magisk realisme. Begge bøger fandt jeg til €1.5 og kunne ikke lade dem stå. Jeg forudser en del lignende bogkøb i nærmeste fremtid, men jeg klager bestemt ikke.


Har du gjort nogle gode bogkøb for nylig, så fortæl endelig om dem i en kommentar :) 





søndag den 4. september 2016

"A Walk to Remember" af Nicholas Sparks


Titel: A Walk to Remember   Forfatter: Nicholas Sparks   Udgivelsesår: 1999   Forlag: Grand Central Publishing

A Walk to Remember handler om teenagerne Jamie og Landon, der forelsker sig, men rives fra hinanden af ulykkelige omstændigheder. Det er dog ikke en bog om ulykkelig kærlighed, for den tid de har sammen er trods alt lykkelig. Det er en bog om at få det bedste ud af tilværelsen, og en påmindelse om, hvor skrøbeligt livet er.

Beskrivelserne af omgivelserne, menneskene og livet i North Carolina er noget af det, jeg altid har holdt mest af ved Nicholas Sparks’ bøger og film. Atmosfæren og stemningen er helt speciel, og alt emmer af sydstatsfeeling. Det er også vigtigt i forhold til at forstå karaktererne, som ofte er en smule konservative og dybt religiøse, ligesom Jamie og hendes far er i denne bog.

Historierne tager også ofte udgangspunkt i lokalsamfund og de relationer der findes der, og Beaufort er ingen undtagelse. Hovedparten af handlingen foregår i året 1958, hvor Landon og Jamie begge er 17 år gamle. Fortællingen er 57-årige Landons erindringer om det år, han fik lov at opleve med Jamie, som for altid ændrede hans liv. Jamie er datter af byens præst, mens Landon anses for at være lidt af en rod, der hænger ud på kirkegården om natten.

På et tidspunkt i bogen bliver det beskrevet, hvordan folk i byen taler om, at hvis flere mennesker var som Jamie Sullivan, ville verden være et bedre sted. Og jeg tror, at de har ret. Hun er helt igennem et sødt og godt menneske. Man kan have nok så mange meninger om religion, men budskabet om næstekærlighed er virkelig universelt og smukt.

Historien er utroligt rørende. Man synes, at man har set det så ofte før – good girl møder bad guy og kærlighed opstår. Modsætninger mødes, men her er det for en gangs skyld ikke på en kliché eller stereotyp måde, og kærlighedshistorien bliver heller aldrig hverken urealistisk eller for meget, hvilket jeg tror, er grunden til, at den rammer så hårdt. De fleste kender sikkert historien fra filmen, så uden at spoile noget, kan jeg nok godt afsløre, at jeg hulkede mig igennem sidste del af bogen, for selvom jeg godt vidste, hvad der ville ske, har Nicholas Sparks udtrykt Jamies og Landons tanker og følelser på en måde, så det ikke kan undgå at flå ens hjerte i tusind stykker, når man læser det.

Jeg læste bogen på et par timer, og havde svært ved at lægge den fra mig. Selvom jeg i store træk allerede kendte historien fra filmen, er bogen alligevel markant anderledes, og det var som at læse en helt anden historie. Man skal altså ikke lade sig stoppe af at have set filmen, for den er på mange måder ændret og tilpasset nutiden, hvorimod bogen foregår i en helt anden tidsperiode og bærer præg heraf. Jeg vil ikke sige, at bogen er bedre end filmen, for de fungerer fantastisk på hver deres måde, men hvis man elsker filmen, må man ikke snyde sig selv for læseoplevelsen!


Jeg tror faktisk, at dette er den bedste Nicholas Sparks bog jeg har læst indtil videre, og jeg glæder mig til at læse endnu flere af hans bøger.


tirsdag den 30. august 2016

Nye eventyr: Et semester i Irland


Jeg har længe talt ned til torsdag d. 1. september. Det er nemlig dagen, hvor jeg rejser til Irland, for at studere et semester på University College Cork. Som I kan se på billedet, ligner UCC lidt et eventyrslot og bliver af og til sammenlignet med Hogwarts – faktisk har UCC sit eget Hogwarts Society, hvilket er så fantastisk og nørdet, at jeg bliver nødt til at tjekke det ud.

Jeg skal være afsted frem til d. 22. december, så jeg kommer lige præcis hjem til at kunne fejre både jul og min fødselsdag.

Da jeg forventer, at arbejdsbyrden på universitetet er ret stor, og jeg nok også hellere må være lidt social, samt tage på sightseeing, vil bloggen nok komme til at lide lidt under det. Jeg kommer stadig til at opdatere herinde, men jeg kan ikke sige noget om, hvor ofte det vil ske, eller hvad indholdet vil være. Af samme grund har jeg også takket nej til at modtage flere anmeldereksemplarer indtil jeg igen er hjemme i Danmark, da jeg ikke kan garantere, at jeg har tiden til dem, mens jeg er i Irland. Hvis jeg får tid til at læse i min fritid, vil der nok stadig komme et par anmeldelser hist og her af bøger jeg køber og læser derovre, og jeg håber også at kunne lave indlæg om forskellige boghandlere og boglige arrangementer jeg finder på min vej. Desuden har jeg også planer om stadig at opdatere @readingraindrops på Instagram. Jeg håber, at holde indholdet herinde så bogrelateret som muligt, men det skal ikke kunne udelukkes, at der indimellem sniger sig andet ind fra mit udvekslingsophold.

Hvis I har lyst, er I mere end velkomne til at følge min tur på min personlige Instagram profil @karinalindd, hvor jeg helt sikkert kommer til at opdatere meget, om alt mellem himmel og jord, mens jeg er afsted.


Det hele kommer hurtigt til at lyde så afskedsagtigt, men jeg forsvinder jo altså ikke helt. Dette er blot en forklaring på, hvad der kommer til at ske med bloggen de næste fire måneder. Når jeg kommer hjem til december, kommer bloggen til at køre som normalt. Jeg håber, at I bliver hængende, og har lyst til at følge med :)

onsdag den 24. august 2016

"The Phantom of the Opera - 25th Anniversary Edition" af Michael Heatley


Titel: The Phantom of the Opera – 25th Anniversary Edition   Forfatter: Michael Heatley   Udgivelsesår: 2012   Forlag: Pavilion Books

The Phantom of the Opera – 25th Anniversary Edition af Michael Heatley gennemgår alle aspekter af fænomenet The Phantom of the Opera. Bogen lægger ud med et forord af Andrew Loyd Webber, manden bag den legendariske musical og derefter en mini-biografi af Gaston Leroux, den franske forfatter til romanen fra 1909. Dernæst en gennemgang af de første film baseret på bogen, over til forberedelserne, tankerne bag og tilblivelsen af en af de største musicals i historien, og dermed trækker bogen spor gennem de sidste hundrede år op til nu, hvor The Phantom of the Opera stadig er elsket og hyldet over hele verden.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er blevet kæmpe fan af alt, hvad der har med The Phantom of the Opera at gøre. Jeg så musicalfilmen fra 2004 dengang den udkom, men tænkte ikke videre over den på daværende tidspunkt. I 2010 så jeg musicalen på Broadway for første gang, hvilket var en god oplevelse. I 2016 så jeg musicalen for anden gang på Broadway og blev besat. I en turistfælde af en Broadway-teater-boghandel faldt jeg over denne bog,  og siden da har jeg genset spillefilmen, set musicalen og dens efterfølger, Love Never Dies på DVD, læst Gaston Leroux’ roman til Readathon, og nu er turen så kommet til denne bog, som går bag det hele.

Udover den interessante tekst, med masser af anekdoter og fakta, er der billeder og illustrationer af stort set alt hvad der bliver omtalt. Alt lige fra billeder af skuespillerne, Andrew Loyd Webber og andre nøglepersoner bag produktionen, til scener, kostumer, premiereinvitationer og uddrag af romanen. Jeg er dybt imponeret over, hvor flot, indbydende og informativ bogen er. Den går bag om alle tænkelige aspekter af Phantom fænomenet og er et must for fans, og jeg er så glad for, at jeg endte med at købe den. For at få det optimale ud af denne bog, skal man nok helst tidligere have stiftet bekendtskab med The Phantom of the Opera på den ene eller anden måde, men man behøver ikke både at have læst den originale bog, set musicals og film for at få noget ud af at læse den. Den kan på den anden side måske i stedet fungere som en udførlig introduktion til hele fænomenet og skabe interesse og springbræt for at udforske alle versionerne af historien, om det så er romanen, filmen eller musicalen. Som fangirl nød jeg i hvert fald bogen i fulde drag.

Det mest imponerende er næsten, hvordan bogen tydeliggør fænomenets levetid og popularitet på over hundrede år. Historien er en tidløs klassiker, produceret og nydt i flere forskellige formater gennem tiden. Indimellem er historien blevet ændret og tilpasset tidens tendenser, men overordnet set har den originale og klassiske historie overlevet mere end hundrede års popularitet i forskellige remakes og fortolkninger. Der er ingen tvivl om, at historien kan takke Andrew Lloyd Webbers musical for sin popularitet og klassikerstatus. Den har nu status som den længst kørende musical på Broadway, med over 65.000 forestillinger på verdensplan med over 130 millioner solgte billetter.

Hen mod slutningen af bogen er musicalmanuskriptet trykt, med tilhørende billeder og sangtekster, samt en overskuelig timeline og factsheet.


Dette er en 25th Anniversary Edition, og musicalen har faktisk tredive års jubilæum til oktober i år. Hvordan de har tænkt sig at fejre det, ved jeg ikke, men mon ikke milepælen nok skal markeres på en eller anden måde.



mandag den 22. august 2016

"Lying Out Loud" af Kody Keplinger


Titel: Lying Out Loud   Forfatter: Kody Keplinger   Udgivelsesår: 2015   Forlag: Hodder Children’s Books

Jeg elskede The DUFF af samme forfatter, og dette er en slags fortsættelse til, hvor vi følger Wes’ lillesøster Amy, og hendes bedste veninde, Sonny. Sonny har det svært, og bor hemmeligt hos Amy, fordi hun er blevet smidt ud hjemmefra af sin mor og hendes far er i fængsel. Samtidig har hun lidt af et problem med at fortælle sandheden. Hun er utroligt god til at lyve, og det er ofte nemmere at lyve end at forklare, hvor dårligt hun egentlig har det.

Ryder er ny på deres skole, men Sonny og Amy bryder sig mildest talt ikke om ham. Han har dog et crush på Amy, og da han skriver til hende og inviterer hende på date, ender hende og Sonny med for sjov at skrive en virkelig led mail til ham. Det var aldrig meningen, at den skulle have været sendt, men ved en fejl bliver den det alligevel. Som det oftest er med internettet, kan man ikke tage den slags tilbage. Sonny lover at skrive en undskyldning til ham, som han accepterer og de begynder at skrive frem og tilbage. Sonny finder ud af, at han faktisk er en rigtig sød fyr, og han virker også til at synes om hende. Det eneste ret betydelige ’men’ er dog, at Ryder fejlagtigt tror, at det er Amy, han skriver med, og da det går op for Sonny, får hun ikke rettet fejlen i tide, men fortsætter med at skrive med ham og udgive sig for at være hende, bag Amys ryg.

Amy og Sonnys venskab er fantastisk, og beskrevet så godt, at man ikke er et øjeblik i tvivl om, at de vil gå igennem ild og vand for hinanden. Man kan godt undre sig over, hvorfor Sonny så fortsætter med at lyve over for Amy, men det er så indgroet en del af hende, at hun ikke kan lade være. Hun gør det i virkeligheden heller ikke for at være ond, det er simpelthen en forsvarsmekanisme, der i årevis har været der for at beskytte hende mod alt det, der gør ondt i livet. Sonny får også tilpas mange knubs undervejs til at understrege bogens budskab om, at man selvfølgelig kommer længst med ærlighed. Frygten for at miste Amy, usikkerheden omkring fremtiden vedr. college er også en vigtig faktor. Sonny har hele ansvaret for sig selv, og har gentagende gange oplevet omsorgssvigt fra hendes forældres side, så Amy er alt hun har. Og nu Ryder. Derfor er det så svært for hende, at få rodet sig ud af det kaos, hun mere eller mindre ubevidst har skabt.

Der er også et hyggeligt gensyn med Bianca og Wes fra The DUFF. Selvom de kun har små biroller i denne bog, er det stadig en fin detalje, at man ser dem igen, hvis man har undret sig over, hvad der er sket med dem sidenhen. Keplinger hiver også for en kort stund de to hovedpersoner fra A Midsummer's Nightmare ind, så man ikke er i tvivl om, at det stadig er en Hamilton High bog. 


Bogen er virkelig hurtigt læst, og den er utroligt underholdende. Ligesom i The DUFF skriver Kody Keplinger humoristisk og hendes karakterer er dejligt sarkastiske. Romancedelen er tilpas problematisk og udfolder sig i det helt rette tempo, men med masser af forviklinger undervejs, så man aldrig er 100% sikker på, hvad det vil ende med. Det er en fantastisk, typisk amerikansk high school bog med masser af teenagedrama, kærlighed, familie og venskab, og jeg vil helt sikkert anbefale den til alle, der ligesom mig elsker The DUFF. Keplingers anden bog, A Midsummer’s Nightmare kan i øvrigt også anbefales, og jeg skal helt sikkert også have fingrene i resten af hendes bøger! 

lørdag den 20. august 2016

Nye bøger #13: En god blanding


I tirsdags var jeg rundt i både Vejle og Horsens for at ordne en masse ting, inden jeg om halvanden uges tid vender snuden mod Irland. Jeg afleverede nøglerne og sagde farvel til min lille lejlighed i Vejle, fik shoppet en masse praktiske ting (fordi, der er jo ingen butikker i Irland, vel?) og i den lidt kedeligere afdeling, fik jeg også overstået et besøg hos tandlægen. I løbet af dagen fik jeg dog også købt nogle bøger, både nye og brugte, som jeg vil vise frem her.

A Walk to Remember af Nicholas Sparks fandt jeg i et antikvariat i Vejle, som jeg egentlig normalt ikke køber så mange bøger i, fordi de er alt for dyre. Jeg havde dog nogle andre bøger med, som jeg fik lidt penge for, som jeg så kunne bruge på nye bøger. Denne hulkede jeg mig igennem samme dag, som jeg købte den. Anmeldelse er på vej.

The Master and Margarita af Mikhail Bulgakov fandt jeg i samme antikvariat. Jeg tror ikke, at den ville have fanget min opmærksomhed, hvis ikke jeg lige inden havde set, at Daphne var i gang med at læse den og virkede til at finde den virkelig underholdende. Så den glæder jeg mig til at læse.

Den sidste bog, jeg tog med mig fra antikvariatet, er Writing about American Literature, som jeg i virkeligheden nok har købt fire år for sent. Bedre sent end aldrig, og det er jo gået ganske godt alligevel.

I Bilka i Vejle var der mega bogudsalg, med masser af titler til 40 kr. Jeg stod og overvejede Hvor blev du af, Bernadette, men købte den ikke. I stedet købte jeg Tak for alle minderne af Cecelia Ahern til 30 kr. En time senere var jeg så ufatteligt heldig at støde på Hvor blev du af, Bernadette i en genbrugsbutik til kun 10 kr. så der var ingen tøven.

Den grønne mil af Stephen King, Rygtet vil vide af Jill Mansel, og Fire piger, et par jeans af Ann Brashares er også genbrugsfund.

Da jeg kom hjem, ventede to pakker fra The Book Depository. The Little Shop of Happy Ever After af Jenny Colgan og The Complete Book of the Flower Fairies er begge utroligt fine og kostede nærmest ingenting i BD’s Bargain Shop.


Har du købt nogle gode bøger for nylig? :)





onsdag den 17. august 2016

Liebster Award



Tak til søde Rikke for at nominere mig til ”Liebster Award”. Det er en rigtig hyggelig og sjov måde at lære nye blogs og bloggere at kende på, da spørgsmålene er lidt mere personlige end så mange af de andre tags der florerer i bogbloggerland.

Reglerne har jeg kopieret direkte fra Rikkes indlæg, og de er således:
* Tak bloggeren, som nominerede dig.
* Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg (Du kan finde et logo nederst i dette indlæg)
* Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
* Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
* Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
* Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.


11 spørgsmål fra Rikke:

1. Hvorfor startede du en bogblog?
Jeg har altid læst meget, men syntes på et tidspunkt, at det var lidt en flad fornemmelse at færdiggøre en bog, stille den tilbage på hylden, og gå i gang med næste bog, uden at der ligesom skete mere. Ved at følge andre bogblogs opdagede jeg, at læsning kunne deles og være noget socialt. Pludselig var der et formål med min læsning, nemlig at dele læseoplevelsen med andre.

2. Hvad kan du godt lide ved en bogblog, og hvad skal der være, før at du følger den?
Jeg kan godt lide flotte og kreative billeder, gennemarbejdet tekst og især kan jeg godt lide, når man kan mærke bloggerens personlighed gennem indlæggene. Jeg følger både bloggere jeg deler smag med og ofte er enig med, og bloggere, jeg ikke så ofte er enig med – begge dele synes jeg, er vildt interessant. Det er lidt dobbeltmoralsk, eftersom jeg ikke selv laver videoer, men jeg bliver så glad, når der indimellem er videoer fra mine yndlingsbloggere, så det er også en del af det, der fanger mig ved en blog.

3. Følger du andre bloggere end dem, der blogger om bøger? Hvis ja, kan du så anbefale nogen?
Jeg følger ikke længere så mange blogs, som ikke omhandler bøger. Hvis jeg skal nævne to livsstilsblogs, som har overlevet invasionen af bogblogs i mit feed, må det blive Emma Martiny og CeliaSchow. De er vidt forskellige, men virker begge så søde og nede på jorden, de har nogle virkelig sunde og fornuftige holdninger og tilgange til livet, og så har de gang i så mange spændende og seje projekter.

4. Ser du dig selv som være introvert eller extrovert - eller en god blanding?
Jeg er helt sikkert introvert. Jeg foretrækker som regel mit eget selskab, selvom jeg nyder at være sammen med mennesker jeg kender virkelig godt. Det falder mig sjældent naturligt at være social og jeg er nok lidt socialt akavet blandt mennesker jeg ikke kender, så jeg vil bestemt ikke beskrive mig selv som udadvendt. Jeg prøver dog altid at gøre mit bedste for at være imødekommende, og det bliver nemmere efterhånden som jeg får succesoplevelser i den forbindelse. Så min ”introverthed” skal bestemt ikke forveksles med manglende interesse, nærmere generthed og et ikke specielt stort socialt behov :)

5. Hvis du skulle til en fest, hvor temaet var noget litterært, hvor i landet skulle dette så helst foregå?
Egentlig er jeg ret fleksibel, så længe jeg kan tage et tog til destinationen, men Midtjylland eller Odense ville nok være at foretrække for mit vedkommende.

6. Yndlings: bøger, serier, film?
Personligt afhænger det meget af mit humør, og jeg har ofte svært ved at definere én ting som min yndlings, og ender oftest med at sige ”en af mine yndlings,” for ikke at udelukke noget. Så en af mine yndlingsbøger er ’The Perks of Being a Wallflower’ af Stephen Chbosky, en af mine yndlingsserier er ’Pretty Little Liars’ og en af mine yndlingsfilm er ’He’s Just Not That Into You’.

7. Hvis du skulle have en læsemakker i form af et dyr, hvilken slags skulle det så være?
Jeg har allerede to læsemakkere i form af mine to katte, Figaro og Findus. Så snart jeg har placeret mig i sofaen med en bog, hopper de op og krøller sig sammen på hver side af mig. Det er noget af det bedste i verden.

8. Hvilket fabeldyr finder du mest fascinerende?
Enhjørninger, tror jeg. Men jeg finder de fleste fabeldyr fascinerende, egentlig.

9. Tager du selv billeder til din blog? Begrund dit svar.
Det gør jeg. Det har fra starten været vigtigt for mig, at billederne på min blog er nogle jeg selv tager, fordi flotte og kreative billeder er noget af det, jeg sætter mest pris på hos andre bloggere. Jeg nyder at tage billederne, og vil meget gerne blive endnu bedre til det med tiden.

10. Hvilket sociale medie foretrækker du?
Helt klart Instagram. Jeg er blevet virkelig glad for at dele billeder der, og blive en del af det store Bookstagram community.

11. Hvilken bog skal alle læse mindst én gang i livet, hvis det stod til dig?
Harry Potter og De Vises Sten. Og så de resterende bøger i serien også, selvfølgelig :)


11 Facts:

1. Jeg er kattemenneske, og kunne ikke umiddelbart forestille mig selv at have en hund. Hunde er søde og fantastiske, men kattes personlighed, temperament og selvstændighed passer bare bedre til mig.

2. Jeg elsker at rejse og gør det så tit jeg kan komme afsted med det. Jeg drømmer om at se hele verden. Indtil videre er det blevet til en stor del af USA, det meste af Europa, og Dubai.

3. Jeg drikker hverken kaffe, te eller kakao – i det hele taget ingen varme drikke, overhovedet. Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne lide dem, for det virker på en eller anden måde så hyggeligt og som det obligatoriske tilbehør til læsning. Jeg er nok generelt lidt kræsen med drikkevarer, for jeg kan heller ikke lide cola eller danskvand.

4. I 2014 studerede jeg et semester på Pacific Lutheran University tæt på Seattle i USA. Om et par uger tager jeg til Irland for at studere et semester på University College Cork, som ofte bliver sammenlignet med Hogwarts.

5. Jeg har meget, meget langt hår. I Danmark kommenterer folk det ikke så ofte, som da jeg boede i USA, hvor folk ikke afholder sig fra at tale til fremmede. Det kom der mange sjove oplevelser ud af. Der var ofte folk der råbte ’I love your hair!’, børn der kaldte mig Rapunzel og en meget entusiastisk butiksekspedient ved navn Jazz, som pga. håret sang Den Lille Havfrue og til afsked sagde ’Have fun under the sea!’.

6. Jeg er blevet virkelig dårlig til at huske at høre musik. Før i tiden hørte jeg altid musik, oftest heavy metal og rock. Mit yndlingsband er stadig Black Sabbath, og jeg vil nok altid være kæmpe Ozzy Osbourne fan. 

7. Jeg har kørekort, men har stort set ikke kørt bil siden jeg fik det. Jeg kan ganske enkelt bare ikke særligt godt lide at sidde bag rattet, selvom det ville gøre mange ting lettere.

8. Jeg har fødselsdag d. 24. december, men har aldrig set det som noget negativt. Min familie har altid været fantastisk dygtige til at vende det til noget positivt, at vi har en hel dag fyldt med gaver, lækker mad og hygge, hvor vi fejrer både min fødselsdag og juleaften. Derfor er jul også noget af det bedste jeg ved.

9. Jeg er nok en lille smule hypokonder, og er af den grund holdt op med at se serier som Grey’s Hvide Verden. Selvom jeg elsker serien, har jeg ikke brug for at blive mindet om alle de ting jeg potentielt kan komme til at fejle.

10. Jeg har mistet overblikket over mine ulæste bøger, men kan sige så meget, som at det nok efterhånden nærmer sig det dobbelte antal af mine læste bøger.

11. Jeg skriver lister over alt. Min iPhone summer konstant af påmindelser og jeg har små sedler liggende alle steder. Men det fungerer, og jeg husker som regel de ting jeg skal til tiden.



Jeg vil gerne nominere:
Kathrine fra Bibliotekattens Bøger
Malene fra Wondrous Bibliophile
Luna fra Lunas Kaffekrog
Emilie fra The Book Ranter
Mia fra Readers Wall
Susanne fra Sus’ Bogblog
Bente fra Trolderier
Bjørg fra Pipalukbooks
Caroline fra Mit Bogunivers
Mette fra Lykkes Bøger
Sabrina fra Sabrinas Blog


11 spørgsmål til mine nominerede:
1. Hvad er den bedste oplevelse du har fået, som resultat af din blog?
2. Hvilke interesser har du ved siden af bøger og bloggen?
3. Er du katte- eller hundemenneske?
4. Hvor gik dit livs, indtil videre, bedste rejse hen?
5. Hvilket Hogwarts hus tilhører du?
6. Hvilket fag kunne du bedst lide i folkeskolen?
7. Kunne du finde på at springe i faldskærm? Har du måske allerede gjort det, eller noget andet vanvittigt?
8. Hvad er din livret?
9. Hvad drømte du om at blive som voksen, dengang du var barn?
10. Hvilken superevne vil du helst have?
11. Hvis du skulle anbefale mig en bog, hvilken skulle det så være?


Jeg håber, at mine nominerede har lyst til at lege med, og at alle jer, der har læst med, er blevet en lille smule klogere på, hvem jeg er ude på den anden side af skærmen :)