torsdag den 29. september 2016

Månedens læsning #15: September 2016


Nu er september allerede ved at være forbi, og det har været en travl måned med masser af omvæltninger. 1. september sagde jeg på gensyn til Danmark, og rejste til Cork i Irland. Et par uger med masser af introduktion og indtryk senere, startede studiet for alvor op, med al den travlhed og usikkerhed det normalt fører med sig – ganget med hundrede, da både arbejdsbyrden og systemet herovre er helt anderledes, end hvad jeg er vant til.

Dertil kommer alle de lidt mere spændende og storslåede oplevelser. Jeg har udforsket Cork by, som jeg er blevet ret glad for. Jeg har udforsket de omkringliggende byer Kinsale og Cobh, som bestemt også er seværdige. Jeg har nydt udsigten ved the Cliffs of Moher og The Burren, og endda klemt en weekend i Danmark ind midt mellem det hele. Så jeg har haft ualmindeligt travlt. Og det ser ikke ud til, at jeg får mindre travlt i den kommende tid, men det er en god form for travlhed.

Derfor er det heller ikke blevet til så meget læsning. Det meste af min læsning denne måned er foregået i lufthavne og fly, for at få ventetiden til at gå lidt hurtigere. Jeg har også været glad for muligheden for at høre lydbøger på flyveturene og i busser, og på den måde, er det alligevel lykkedes mig at læse fem bøger, og påbegynde to.

Very Good Lives af J. K. Rowling fandt jeg på tilbud i en irsk aviskiosk og læste den korte, men vældigt inspirerende, lille bog samme dag.

Harry Potter and the Order of the Phoenix af J. K. Rowling genlæste jeg – for første gang på engelsk, og for første gang som e-bog, for at muliggøre, at jeg kunne medbringe den til Irland. Det var som altid en fornøjelse at være tilbage i troldmandsverdenen, og jeg håber på at genlæse de to sidste bøger indenfor nærmeste fremtid også.

The Rose Society af Marie Lu er fortsættelsen til The Young Elites. Jeg hørte den som lydbog, og var stadig fascineret af det utroligt mørke og dystre univers og karaktererne, men alligevel havde den svært ved helt at fange mig. Om det var fordi jeg hørte den som lydbog, kunne være en mulig forklaring, så måske jeg skal læse den sidste bog som fysisk bog engang.

Endnu en bog, jeg hørte som lydbog og ikke helt blev fanget af, var Persuasion af Jane Austen. Den har jeg også planer om at genlæse engang som fysisk bog, selvom det var virkelig hyggeligt at få den læst højt med meget udtalt britisk accent.

Månedens mest spændende læseoplevelse var den for nyligt udgivne The Thousandth Floor af Katharine McGee. Den bliver beskrevet som futuristisk Gossip Girl, og den beskrivelse rammer virkelig plet. Der er masser af drama, intriger og spænding, og jeg var simpelthen så godt underholdt!

Jeg havde egentlig ikke planer om, at jeg ville læse After You af Jojo Moyes lige foreløbig, men efter at have set Me Before You filmen, ville jeg have mere Lou, og købte derfor bogen her i Irland. Jeg mangler ikke ret meget af den, og jeg er positivt overrasket. Mine forventninger var heller ikke så høje, men den er underholdende og seriøs på de rigtige steder, og Lou er lige så skøn, som hun plejer at være. Man kan altid diskutere, om det var unødvendigt at lave en toer – den er ikke et must read, men jeg nyder alligevel gensynet med Louisa Clark.

Sci-fi klassikeren The Invisible Man af H. G. Wells lytter jeg lige nu til som lydbog, og indtil videre fanger den udmærket. Jeg er spændt på, hvordan historien udvikler sig, for lige nu er det hele stadig meget mystisk.

Jeg regner med, at oktober måned kommer til at se nogenlunde ligesådan ud rent læsemæssigt – måske endda med endnu mindre læsning. Der bliver endnu engang lidt lufthavnslæsetid,  da jeg næste weekend rejser på eventyr til Edinburgh i Skotland. Derefter får jeg besøg hjemmefra af to omgange, som begge byder på forlængede weekender i Dublin, hvor jeg nok ikke rigtigt får læst. Men det er også okay, når livet byder ind med skønne oplevelser i stedet for :)


Har du læst noget godt i september? :) 


4 kommentarer:

 1. Åhhh... Du udlever min drøm lige nu. At bo i Irland. Irland er mit hjem i hjertet. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er også virkelig skønt :) Du må tage på en lang ferie herover, så du kan få stillet lidt af din Irland-craving :D

   Slet
 2. Ej, det er spændende at følge med i dine eventyr.
  Jeg glæder mig til at høre hvad du vil syntes om Edinburgh, for det er et af mine absolut yndlingssteder i hele verden! Den by kan jeg aldrig få nok af, og savner den også gevaldigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for, at du synes det er spændende at følge med! :)
   Jeg glæder mig simpelthen også sådan til at opleve Edinburgh, så hvis du har nogle uundværlige tips, må du endelig sige til! :D

   Slet