søndag den 11. september 2016

Nye bøger #14: Den første uges tid i Irland...


Nu har jeg efterhånden allerede opholdt mig i Irland i 11 dage, og det går ganske fint. Undervisningen er endnu ikke gået i gang, så jeg har haft masser af tid til at opleve både Cork, Kinsale og Cobh, og selvfølgelig shoppe (ahem…)

Især Cork byder på masser af shoppingmuligheder for en bognørd som mig. Penneys, som Primark af copyright årsager hedder herovre, har masser af Harry Potter og Disney items, så jeg har købt rigeligt nattøj, hjemmesko og t-shirts. Waterstones boghandlen behøver ikke nærmere introduktion, de fleste kender den nok i forvejen fra London, og afdelingen her i Cork skuffer bestemt ikke. Derudover er jeg stødt på nogle utroligt gode bogtilbud på steder, hvor jeg slet ikke havde forventet det. I kæden Dealz, hvor alle varer koster sølle €1.5, har de også et fint lille udvalg af bøger, med både kendte og ukendte titler. Kæden Porter, der mest af alt minder om en lufthavnskiosk med magaziner, aviser og bøger, har også fantastiske tilbud på bøger til næsten ingen penge. Derfor er jeg allerede, på ganske kort tid, endt ud med en imponerende stak bøger. Heldigvis er min kuffertplads denne gang ikke helt så kritisk som da jeg skulle hjem fra Seattle (3 kufferter og 2 stykker håndbagage var lidt af et mareridt), da jeg planlægger at tage et smut hjem til Danmark inden længe og dermed kan smide nogle ting af der, samt får besøg af søde mennesker, som kan have lidt med hjem i kufferten for mig, så indtil videre køber jeg løs af spændende og billige bøger :)

Very Good Lives af J. K. Rowling har jeg ønsket mig længe, og har faktisk allerede læst den lille, inspirerende tale. Jeg var vild med både illustrationerne og Rowlings rammende ord. The World According to Anna af Jostein Gaarder havde jeg egentlig først ladet blikket glide forbi, men bestemte mig alligevel for at kigge nærmere på den. Jeg har Sofies verden af samme forfatter stående hjemme, men har aldrig fået den læst, men både forside og bagsidetekst på The World According to Anna lyder lovende; en filosofisk YA-fantasy om Anna, der modtager beskeder fra år 2082. Maddigan’s Fantasia af Margaret Mahy var en af de bøger, jeg fandt til sølle €1.5. Jeg har aldrig før hørt om den, men den ser så fantastisk eventyrlig ud, og forsiden proklamerer, at den nu er en succesfuld BBC TV-serie, så det kan vel ikke gå helt galt, tænker jeg. Der er tidsrejser, sci-fi og magi, og bogen i sig selv er noget af det flotteste, jeg længe har set.

Ireland 366 af Frank Hopkins er en samling af sære og mystiske historier, taget ud af irske aviser gennem flere hundrede år, en til hver dag i året. Det bliver derfor en samling af Irlands mærkværdige og glemte historier. Det jeg har læst indtil videre er lidt underligt og fragmenteret og ofte ude af kontekst, så jeg kan ikke helt finde ud af, hvad jeg synes om bogen. Men jeg syntes, at den kunne være sjov at læse, mens jeg nu engang befinder mig i Irland. Det samme tænkte jeg om A Pocket History of Ireland, som jeg endnu ikke er begyndt på, men har bladret lidt sporadisk i. Den indeholder lidt mere velkendt og faktuel irsk historie, med billeder og illustrationer, så den tror jeg, at jeg får meget glæde af.
Vortex af Julie Cross er egentlig fortsættelsen til Tempest, som jeg hverken ejer eller har læst, men hardbackudgaven fandt jeg ligeledes til kun €1.5, så jeg tænker, at jeg nok kan opstøve Tempest andetsteds, og læse dem sammen.

I Waterstones havde de tilbud, buy one and get one half off. Jeg købte After You af Jojo Moyes, som jeg ellers havde tøvet med at anskaffe mig, men har haft lyst til at læse, siden jeg så Me Before You filmen. Til halv pris fik jeg så The Thousandth Floor af Katherine McGee, som det virker til, at alle snakker om på BookTube lige for tiden, så den læser jeg nok snart. Det er noget futuristisk YA, om et tusind etager højt højhus i fremtidens Manhattan, hvor der sker noget mystisk, og der så er en masse drama. Spændende! Uprooted af Naomi Novik startede jeg på som lydbog engang i løbet af sommeren, men den blev ved med at crashe app’en, så jeg fik aldrig gjort den færdig. Nu har jeg så købt den, så jeg endelig kan finde ud af, hvordan det hele ender.

True Grit af Charles Portis kender jeg ikke det store til, udover at den er filmatiseret og skulle være en western classic om en pige, der tager afsted for at hævne sin fars død. Mr. Fox af Helen Oyeyemi købte jeg, da jeg genkendte forfatterens navn og den lød interessant på bagsideteksten, og skulle være en form for magisk realisme. Begge bøger fandt jeg til €1.5 og kunne ikke lade dem stå. Jeg forudser en del lignende bogkøb i nærmeste fremtid, men jeg klager bestemt ikke.


Har du gjort nogle gode bogkøb for nylig, så fortæl endelig om dem i en kommentar :) 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jeg glæder mig virkelig også til at få den læst færdig! :D

   Slet
 2. Jeg ville sikkert ikke kunne administrere at bo i et engelsk-talende land... eller... min pengepung ville ikke kunne det :D

  Jeg køber ikke bøger i denne måned, da jeg gemmer indkøbene til næste måned, hvor der er Read-a-Thon. Regner du med at deltage?


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også svært at holde igen med bogindkøb herovre, så jeg har ikke gjort den store indsats indtil videre, men stort set købt hvad jeg havde lyst til (selvfølgelig ikke helt, så ville jeg ikke kunne være på værelset :D )

   Det lyder som en god plan! Jeg glæder mig til at se, hvad du køber ind til Readathon :) Jeg havde faktisk i alt udvekslings-stresset glemt alt om Readathon - jeg kan se på datoen, at jeg har besøg herovre på det tidspunkt, så jeg kommer ikke til at deltage denne gang. Men jeg glæder mig til at følge med i læsedøgnet hos alle jer andre :)

   Slet