torsdag den 7. juli 2016

"You Are Here" af Jennifer E. Smith


Titel: You Are Here   Forfatter: Jennifer E. Smith   Udgivelsesår: 2012 (org. 2009)   Forlag: Simon & Schuster

Coveret lover sol, sommer og road trip, og det er lige præcis, hvad man får i denne bog. Det er en sød og letlæst bog, som samtidig omhandler lidt tungere emner som familie, venskab og sorg.

Samtidig er der masser af nørderi – Peter er besat af den amerikanske borgerkrig, Emmas familie er alle akademikere og forældrene er universitetsprofessorer, så hun er vokset op på forskellige universiteter, men har ikke nødvendigvis selv ambitioner om, at følge i resten af familiens fodspor. På den måde er hun familiens sorte får. Hun har altid følt, at der manglede noget, at hun ikke var hel og ikke passede ind i familien. En dag finder hun tilfældigt en fødselsattest med samme dato som hendes egen, samt en dødsattest dateret to dage senere. Hun har altså haft en tvillingebror, og pludselig falder alle brikkerne på plads. Hun føler sig så out of place, at hun beslutter sig for at stjæle hendes storebrors gamle, upålidelige bil, for at opsøge tvillingebrorens grav. Da bilen bryder sammen, og hun befinder sig på en motorvejs rasteplads med en trebenet, herreløs hund, ringer hun til den eneste hun kan komme i tanke om, nemlig nabodrengen Peter, som ligesom hende er lidt af en enspænder og også har problemer med at passe ind i sin familie. Således starter deres helt store eventyr ned gennem USA's østkyst.

Det er en rigtig fin historie om at finde sin plads i livet, når man føler sig anderledes og ved siden af. Det lyder kliché at sige, at de begge tager afsted for at finde sig selv, for i virkeligheden er det jo noget helt andet, de som udgangspunkt leder efter. Ikke desto mindre ender de med at finde både sig selv og hinanden undervejs. Der sker dog meget lidt undervejs, ikke at den er direkte kedelig, men mere udramatisk og meget følelsesorienteret, så det er altså ikke actionfyldte scener, man skal forvente.


Jeg tror, at fans af f.eks. John Greens Paper Towns ville elske denne bog. Det er en klassisk road trip novel. Jeg føler, at You Are Here er en lidt overset ungdomsbog, hvilket er ærgerligt, for jeg kunne virkelig godt lide den. Forfatteren Jennifer E. Smith er mere kendt for sine andre bøger, som jeg glæder mig meget til at læse også, men jeg kan bestemt anbefale You Are Here som en let og sød sommerbog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar