torsdag den 27. august 2015

Samlermani #2: Barnes & Noble Leatherbound Classics
Den største og mest konsekvente bogsamling jeg er påbegyndt, er fra serien Barnes & Noble Leatherbound Classics. I min optik er det den mest gennemførte og smukke udgave, man kan få bøger i. Samtidig findes der et kæmpe udvalg af både titler og forskellige udgaver indenfor serien, som består af både enkeltstående bøger, men også samlede udgaver af dele af eller hele forfatterskaber. Jeg ønsker konstant at udvide samlingen, da det er bogskønhed på højeste plan, og jeg bliver altid så glad af at se, hvor flot de pynter på hylderne. Derfor mente jeg også, at min beskedne samling fortjente en lille fremvisning.   Jeg havde meget svært ved at begrænse mig, da jeg sidste efterår boede fire måneder i USA, og havde ubegrænset adgang til Barnes & Noble, hvor priserne på disse kun er en brøkdel af, hvad de koster herhjemme ($10, $12 og $20). Det var svært at modstå at købe alle bøgerne, og det var også lidt af et projekt at fragte dem hjem. Men som det ses, så lykkedes det alt sammen. Enkelte af dem har jeg dog også købt herhjemme, eller fået i gave, og jeg tror, at det bliver et livslangt projekt at samle flere og flere af disse skønheder.Titlerne på billederne er:

Alice’s Adventures in Wonderland & Other Stories af Lewis Carroll
Pride and Prejudice af Jane Austen
Frankenstein af Mary Shelley
Jane Eyre af Charlotte Brontë
The Scarlet Letter af Nathaniel Hawthorne
The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde
Wuthering Heights af Emily Brontë
Little House on the Prairie: The First Five Novels af Laura Ingalls Wilder
The Complete Tales and Poems af Edgar Allan Poe
Greek Myths: A Wonder Book for Girls and Boys
The Call of the Wild
af Jack London
The Wizard of Oz af L. Frank Baum
The Jungle Book af Rudyard Kipling
Peter Pan af J. M. Barrie
Twenty Thousand Leagues Under the Sea af Jules Verne

Samler I også på Barnes & Noble Leatherbound Classics?
J

4 kommentarer:

 1. Det er altså også nogle ekstremt smukke bøger! De passer evigt fint ind på reolen og er jo nærmest en pyntegenstand i sig selv, så flotte og detaljerede de er! Jeg kan virkelig godt forstå din samlertrang! :')

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har så evigt ret :) det er virkelig en dejlig samling!

   Slet
 2. De er godt nok smukke. Jeg ejer ikke en eneste af dem endnu, men det kan være det kommer. Synes de er virkelig smukke, problemet er dog at jeg er en af dem der elsker at læse på dansk. Alle de bøger jeg har købt på engelsk ender med stå uberørt på hylden. I langtid var jeg lidt pinlig over det, men efterhånden har jeg affundet mig med at jeg ikke er en af dem der læser på orginalsproget, selvom det er engelsk. Jeg har også affundet mig med at jeg derfor må lade nogle ting gå tabt. Af en eller anden grund har jeg har det bedre med at læse på det sprog jeg er blevet til i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan sagtens forstå dine grunde til helst at læse på dansk, det er bestemt ikke noget du skal være pinlig over :) det er smag og behag, og man skal helt sikkert gøre det man har det bedst med. Heldigvis oversættes rigtig mange bøger til dansk, så på den måde går du heller ikke glip af de gode læseoplevelser. Jeg synes også, at de danske forlag er blevet gode til at udgive pæne bøger, så måske en dag de udgiver nogle der minder om B&N's Leatherbound Classics? Ellers må du købe dem på engelsk for deres smukke ydre og bruge dem som pyntegenstande, som Malene er inde på i kommentaren ovenfor :)

   Slet